Matics végig kocsikázott Kassán

Van úgy, hogy az ember a legjobb tudása alapján készül egy versenyre, hogy mindent megtesz érte, de valahogy még sem akar pozitívan elsülni a dolog. Ez történt Matics Mihállyal és Zejda Vikivel is a Kassa Ralin, akik ugyan a 3-as géposztály második helyét szerezték meg, de Matics szerint messze nem versenytempóban közlekedtek, inkább csak végig kocsikázták a versenyt.

Kassa_rally_2015_001

„Nagyon nehezen akart összejönni nekünk a Kassa Rali” – mondta Matics. „Sosem volt a kedvencem ez a verseny és biztos, hogy a két évvel ezelőtti esésünknek is nyoma maradt bennem. Már amikor kimentünk a pályabejárásra, akkor sem éreztem a versenyhangulatot és leginkább a vasárnapi hazaindulást vártam.”

Kassa_rally_2015_015

„A rajt előtt a szervizparkban a kisbuszunkból elloptak egy csomó szerszámot, elektromos kulcsot. Nem is az értékük fájt – ami azért nem kevés –, hanem az, hogy ebben a versenyzői közegben ilyen előfordulhat. Ez már adott egy jó alaphangulatot.”

„Az első gyorsaságin volt egy rész, ahol a keskeny útról jössz ki a szélesre egy parkolón át. Itt volt egy gumisor, amit mi az itinerből úgy értelmeztünk, hogy az út szélén lesz. Nem ott volt, hanem előttünk. Nem tudtam mit tenni, szétcsaptam. A mi hibánk volt, de ez be is tetézte a versenyünket és az első gyorsasági hatodik kilométerénél mondtam (Zejda) Vikinek, hogy akkor menjünk haza.”

Kassa_rally_2015_009

„Etapon csak azért nem álltunk ki, mert beragadtunk volna a két pálya közé. Végig csurogtunk a második gyorsaságin, aztán a szervizparkra egy kicsit lehiggadtam, és úgy voltam vele, hogy ez mégis csak egy verseny, pontot lehet szerezni, akkor küzdjünk meg érte, így végigmentünk. Viszont versenyzésnek ezt egyáltalán nem nevezném inkább csak végig kocsikáztunk a pályákon.”

Kassa_rally_2015_003

„Ilyen motivációvesztés még nem fordult elő velem. A Mecsek Rali előtt mindenképpen rajthoz állunk egy-két sprinten, hogy a versenyhangulatom visszatérjen.”

A Red Ribbon Team együttműködő partnerei: Sepi Trans Kft., Rother.hu Kft., Ferme Kft., Formance Kft., Molnár Zoltán e.v., NBT Capital Kft., Agro-Clean Kft., Unitranscoop Kft., Unitranscoop Logistic Kft., Onlinet, Combit, Frituspecial, Reményi Károly e.v., CargoPlaza Kft., E-Vapor, Hidvégi László e.v. Autófényező, ACJ.SK

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program