Meghalt a király, éljen a király!

Szomorú pillanatokat éltem át május 2-áról 3-ára virradó éjfélkor. Hosszú fennállás után szép csendben elhalálozott a hahu.hu, amelyre az elmúlt két évben olyan lelkesen írogattam az autósport cikkeket, és ahova a blogomról is olyan rendszeresen kattintgattatok.

Eredetileg csak Formula–1-et kértek, de aztán egy kis ralit is be tudtam csempészni. Azt nem állíthatom, hogy sikerült megfertőzni az oldal üzemeltetőit a rali szeretetével, de nem is gördítettek akadályt a ralis cikkek elé, teret engedve a sportág népszerűsítésének a használtautó vásárlók körében is.

Azonban olyan sokáig nem szomorkodtam, hiszen a király halála szerencsére most az új király megkoronázásához vezetett, és megszületett az autonavigator.hu. Kollégáim másfél évet dolgoztak rajta, hogy a hahu.hu betaoldalból egy színvonalas weboldalt hozzanak létre, és azt kell, hogy mondjam, büszke lehetek az ő munkájukra.

Na meg arra is, hogy egy olyan autós weboldal született, amely nem tekinti ellenségnek az autósportot és azon belül a ralit, hanem a motorizáció fontos részeként kezeli.

Mint ahogyan az is.

Arról nem is beszélve, hogy az egyik legjobb sport a világon.

Itt olvashatjátok az autósport cikkeket: http://www.autonavigator.hu/sztori

Itt pedig megtekinthetitek az új királyt: http://www.autonavigator.hu/

Ez pedig a személyes kedvencem: http://www.autonavigator.hu/holgyvezeto/no_a_volannal_michele_mouton-2702

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program