Mekler a Costa Brava Ralin kezdi a szezont

A historic rali-Európa-bajnokságon indul az idén Mekler László és Mikó Edit. A Scuderia Coppa Amici versenyzőpárosa tavaly a historic CEZ-bajnokság második helyén végzett Alfa Romeo Giulia Sprint GTA-val, az idén pedig ugyanezzel az autóval a legjobbak között szeretnék megméretni magukat. Első versenyük a Costa Brava Rali lesz, március 14–15-e között.

Mekler_teszt2 (Medium)

„Hét versenyen szeretnénk indulni az Európa-bajnokságon” – mondta Mekler László. „Tavaly CEZ-ben másodikok lettünk, de engem nem a bajnoki cím motivál. Nagyon szeretem a ralit, imádom az Alfámat és szeretnék nagyon jó versenyeken indulni, sok hozzám hasonló historic megszállott között. Azért is választottuk az idén az Európa-bajnokságot, mert itt a versenyek a historic autókról szólnak, több korcsoport és kategória ellenfelünk is lesz, és a közönség érti, mi a historic rali lényege.”

„Tavaly másodikok lettünk CEZ-ben, aminek volt sportértéke, de nem a serlegeket, hanem az élményeket szeretném gyűjteni. Ez persze nem jelenti azt, hogy csak sétakocsikázni fogunk, mert ha elindulok egy versenyen, akkor ott szeretném megnyerni a kategóriámat, de ha az 1600-as Alfánkkal meg tudnánk csipkedni egy-két nagyobb Porschét vagy Alpine-t, akkor az nekem nagyobb dolog lenne a győzelemnél is.”

Mekler_teszt1 (Medium)

„Az Alfa Romeo Giulia Sprint GTA-t a télen felújítottuk. Magyar Imre és Magyar Zoli kiváló munkát végeztek az autón, a karosszéria pedig Szelei Imrének köszönhetően újult meg. Két héttel az első versenyünk előtt az Euroringen teszteltük az autót, ahol előjött még egy-két hiányosság. A kipufogónk például nem stimmelt. Volt egy tartalék kipufogónk, ami négy kilóval nehezebb ugyan, de kénytelenek voltunk azt felrakni.”

További információ: www.scuderia.hu www.historic-racing.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax