Mekler és a Scuderia is a második helyen áll a Bohemia Rali után

A C csoport második és a C3-as kategória első helyén végzett Mekler László és Mekler-Mikó Edit, Alfa Romeo 1750 GTam-mel a Bohemia Ralin, a Historic Rali Európa-bajnokság kilencedik futamán. A páros igen nehéz versenyen van túl, hiszen az első napon az elromlott kuplung miatt ki is kellett állniuk, másnap azonban szuperralival visszatértek, és sikerült felkapaszkodniuk. Mekler ezzel a C csoport bajnokságában a második helyre lépett előre, míg a csapatbajnokságban a Scuderia Coppa Amici több nagy múltú csapatot megelőzve szintén az igen előkelő második helyen áll.

IMG_6054 (Large)

„Jó lett volna a verseny, ha nincs a műszaki hibánk” – mondta Mekler. „Az első gyorsaságin nyolcadik időt autóztunk, a porschés Pagellával azonosat. Mondtam is (Mikó) Editnek, hogy most repülünk.”

„A második gyorsaságin azonban háromszor megállt az autó, mint a szög, de így is abszolút 12. időt futottunk. A kuplungunk viszont teljesen tönkrement, nem tudtuk folytatni a versenyt és kiálltuk.”

„Másnapra megjavítottuk az autót, a kihagyott gyorsaságikért a legrosszabb idő plusz egy percet kaptunk. Abszolút értékelésben így 25.-ek lettünk. Az volt a célom, hogy az első ötben végezzünk, ami nagyon merész, de nem megvalósíthatatlan. De hát ilyen a rali.”

„Az időmérést leszámítva a verseny nagyon jól szervezett volt, jó pályákkal. Az Eb-pontokat én nem számolgatom, de annak nagyon örülök, hogy a Scuderia a második helyen áll. Tisztában vagyok vele, hogy ezt nem tudjuk sokáig tartani, hiszen az ellenfelek nagyobb létszámú csapattal, több versenyen indulnak, de én ezt a részeredményt is komoly teljesítménynek tartom egy kis magyar csapattól, és nagyon büszke is vagyok rá.”

A Historic Rali-Európa-bajnokság C csoportjának állása kilenc futam után

 1. Mats Myrsell, Porsche Carrera RS, 87 pont
 2. Mekler László, Alfa Romeo 1750 GTam, 67 pont
 3. Anders Johnsen, Porsche Carrera RSR, 59 pont
 4. Valter Jensen, Porsche Carrera RS, 28 pont
 5. Denis Moynihan, Ford Escort Mk I, 15 pont
 6. Villu Mättik, VAZ 2101, 10 pont
 7. Wolfgang Nehse, Porsche Carrera RS, 1 pont

Navigátorok

 1. Esko Junttila 87 pont
 2. Mekler-Mikó Edit 67 pont
 3. Ingrid Johnsen 59 pont
 4. Erik Pedersen 28 pont
 5. Gerard Conway 15 pont
 6. Arvo Maslenikov 10 pont

Csapatbajnokság:

 1. Rododendri Historic Rally 174 pont
 2. Scuderia Coppa Amici 137 pont
 3. Tractive Motorsport 134 pont
 4. Historic Rally Club Finland 129 pont
 5. Squadra Corse Isola Vicentina 103 pont
 6. Team Milano Racing 90 pont
 7. Rally Club Sandro Munari 28 pont
 8. Black Motorsport 15 pont
 9. SK Villu 10 pont
 10. Pravia Autocompeticion 1 pont

További információ: www.scuderia.hu www.historic-racing.hu

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.