Mekler harmadik, a Scuderia második a historic Eb-n

A C korcsoport negyedik valamint a C3-as kategória első helyét szerezte meg Mekler László és Mekler-Mikó Edit a Costa Brava Rali, historic Eb-futamon, Alfa Romeo 1750 GTam-mel. Mivel a kategória győzelemért is külön pont jár, így a bajnokság harmadik helyén állnak. Még jobban szerepelt a Scuderia Coppa Amici. A magyar csapat Mekler és Wirtmann révén 23 pontot gyűjtött a nyitó versenyen, amivel a kilenc értékelt csapat közül a második helyen áll.

Mekler_CostaBrava2015 (Large)

A Costa Brava Rali volt az 1750 GTam első historic Eb-futama, és a tavalyi Baranya Kupa után mindössze a második raliversenye is. Az egykoron pálya versenyautónak épített Alfát a következő versenyre Mekler szeretné leváltani egy új, ralira épült autóval.

„Kemény verseny volt. Tavaly műszaki hiba miatt hamar kiestünk, ezért az idén revansot akartunk venni és nagyon szerettünk volna célba érni” – mondta Mekler László. „Az Eb mellett a spanyol bajnokságban is értékelték a versenyt, így volt pár kategória társunk. Nagyon jól esett, hogy a helybéliek sem tudtak megfogni. C csoportban három Porsche végzett előttünk, amikkel nem tudunk mit kezdeni, de mi első sorban versenyezni és nem pontot gyűjteni mentünk. Annak viszont nagyon örülök, hogy a Scuderia ilyen jól szerepelt és hogy rangos, nagy múltú csapatok között a második helyen állunk a bajnokságban. ”

„Az eső jó volt, a hó egy kicsit meglepett, hiszen a Costa Braván vagyunk márciusban, hogy kerül oda hó? Képzelheted milyen volt a 245-ös gumikkal a havon korcsolyázni.

„Az autónak ez volt a második raliversenye, de a Sanremo Ralin már egy újépítésűvel szeretnénk indulni.”

További információ: www.scuderia.hu www.historic-racing.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program