Meklernek még a szélvédője is elrepült az Akropolisz Ralin

Nagyon szoros versenyben szerezte meg Mekler László és Mekler-Mikó Edit az Akropolisz Rali, Historic Európa-bajnoki futamon a C csoport negyedik és a C3-as kategória első helyét. Abszolút értékelésben pedig úgy lettek tízedikek, hogy a szezon leghosszabb versenyén a nyolcadik és a tízedik helyezett között mindössze 16 másodperc volt a különbség. Mekler ezzel a C csoport bajnokságában a harmadik helyen áll.

MeklerAkropolisz1 (Large)

Továbbra is kiválóan szerepel a magyar Scuderia Coppa Amici-csapat, amely Mekler és Wirtmann révén a verseny második legeredményesebbje volt, a bajnokságában pedig a harmadik helyen áll, úgy hogy mindössze hét ponttal van lemaradva az élen álló Tractive Motorsporttól és háromra a második Rododendri Historic Rally mögött.

„Hosszú és nehéz verseny volt” – mondta Mekler László. „Az első nap akkora eső esett, hogy megrogyott a rajt rámpa, mi már át sem tudtunk menni rajta. A hegyekből az összes földet rámosta az útra, tiszta sár volt minden. Én szeretem az esőt, mert eltűnik a lóerő különbség, úgyhogy ez nekünk kedvezett.”

MeklerAkropolisz2 (Large)

„Másnap is vizes pályákra számítottam, de nem jött be. Emiatt el is gumiztam magam. A murvának nevezett sziklákon pedig über óvatosan kezdtem. Később gyorsultunk, az utolsó dupla bukkanónál pedig még a szélvédőnk is elrepült. Én nem furkálom ki a karosszériát, hogy mindenféle lefogatókat tegyek rá. Különben is, ki a fene gondolná, hogy egy szélvédő el tud szállni.”

„A csoport és a kategória eredmény nem hoz lázba. 16 másodperccel maradtunk le a nyolcadik helyezett mögött, őt még megfoghattuk volna, de így is abszolút elégedett vagyok az eredménnyel. Nekünk ez egy túlélő verseny volt és túl is éltük.”

„Örülök neki, hogy a Scuderia ilyen jól szerepel, és hogy két nagy múltú, nagyon erős csapat mögött a harmadik helyen állunk a bajnokságban.”

A Historic Rali-Európa-bajnokság C csoportjának állása hat futam után

 1. Mats Myrsell, Porsche Carrera RS, 72 pont
 2. Anders Johnsen, Porsche Carrera RSR, 58 pont
 3. Mekler László, Alfa Romeo 1750 GTam, 54 pont
 4. Valter Jensen, Porsche Carrera RS, 28 pont
 5. Denis Moynihan, Ford Escort Mk I, 15 pont
 6. Villu Mättik, VAZ 2101, 10 pont
 7. Wolfgang Nehse, Porsche Carrera RS, 1 pont

Navigátorok

 1. Esko Junttila 72 pont
 2. Ingrid Johnsen 58 pont
 3. Mekler-Mikó Edit 54 pont
 4. Erik Pedersen 28 pont
 5. Gerard Conway 15 pont
 6. Arvo Maslenikov 10 pont

Csapatbajnokság:

 1. Tractive Motorsport 118 pont
 2. Rododendri Historic Rally 114 pont
 3. Scuderia Coppa Amici 111 pont
 4. Historic Rally Club Finland 92 pont
 5. Team Milano Racing 78 pont
 6. Squadra Corse Isola Vicentina 73 pont
 7. Rally Club Sandro Munari 28 pont
 8. Black Motorsport 15 pont
 9. SK Vilu 10 pont
 10. Pravia Autocompeticion 1 pont

További információ: www.scuderia.hu www.historic-racing.hu

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program