Menya Mitsubishit, Fodor gokartot tesztelt

Sűrű programja volt az MHH Teamnek, hiszen a múlt hétvégén Ausztriában, Rechnitzben a gokartbajnokságra teszteltek, csütörtökön Krózser Menyhért az első nagyobb aszfaltos tesztjén vett részt a Mitsubishi Lancerral, péntek reggel pedig az egész csapat újra Rechnitzbe utazott, a magyar gokartbajnokság második futamára. Itt Fodor Gézától mindkét kategóriában győzelmet várnak, de az edzéseken bemutatkozik ifj. Menya is, akinek egyelőre a tapasztalatszerzés a legfontosabb. Idősebb Menya most még a két csapattársára koncentrál, és várhatóan csak a bajnokság harmadik futamán áll rajthoz gokarttal.

IMG_1564 (Large)

Krózser Menya: – A következő raliversenyünk Bükfürdőn, murván lesz, de még mielőtt erre a talajra készülnénk, mindenképpen akartunk egy aszfalt tesztet tartani, hogy a Miskolc Ralin szerzett tapasztalatainkat kiegészítsük.

Próbáltunk futómű-beállítást, gumikat és általában az autót is. Úgy érzem, hogy minden téren előreléptünk. Több tesztet is tervezünk az idén. Pontosan ezért választottuk a Mitsubishit, hogy minél többet tudjunk vele menni, minél jobban meg tudjuk ismerni. A Bükfürdő Rali hivatalos tesztjén mindenképpen megyünk, de előtte szeretném murván kipróbálni az autót, hogy ott is képbe kerüljünk.

Krozser9897

Most már kint vagyunk Rechnitzben a gokartbajnokság második futamán. A jesolói verseny után számomra teljesen egyértelművé vált, hogy (Fodor) Géza bármilyen körülmény között esélyes a győzelemre. Most is azt várom tőle, hogy mind a két kategóriában nyerjen.

A fiam, ifj. Menya is indul az edzéseken, a versenyen még nem engedjük el. Neki a rutinszerzés a legfontosabb feladata. A csapatunkban nagyon sok olyan ember van, akik láttak már gyerekeket felnőni a gokartban. Amikor ők úgy látják, hogy érett a versenyzésre, akkor akarjuk csak indítani.

Volt egy olyan tervem, hogy én is rajthoz állok a Max Masters kategóriában, de változékony időt jósolnak, ami azt jelenti, hogy sok munka lesz a gokartokon, nem akarom elvenni az időt Géza kartjától, hiszen ebben a szakágban ő az első számú versenyzőnk. Szeretnék a fiamra is jobban odafigyelni, így ezt a hétvégét még kihagyom.

IMG_0621 (Large)

Fodor Géza: – Elég sűrű programunk volt. Két hete kezdődött a gokartbajnokság Jesolóban, a múlt héten kint voltunk Rechnitzben tesztelni, most pedig már ugyanitt a bajnoki futamra készülünk.

Hasznos volt egy héttel a verseny előtt a helyszínen tesztelni. A beállítások szempontjából nincs nagy jelentősége, mert a versenyhétvégén folyamatosan „gumizódik” a pálya és folyamatosan javul a tapadás. Ezt teszten nem tudod szimulálni. Viszont az időjárás ugyanolyan változó volt, mint amilyet a hétvégére ígérnek. Tudtunk menni száraz, vizes, éppen vizes, száradófélben lévő pályán, ami gyakorlás szempontjából nagyon hasznos.

A Max Mastersben és a DD2 Mastersben is a győzelem a célom, amiért nagyon meg kell dolgoznunk, de a lehetőség a csapat és az én kezemben van.

Most debütál az edzéseken kis Menya is, akire nagyon kíváncsi vagyok. Fiatal kora ellenére nagyon elszánt, a motivációval nincs probléma nála, tapasztalatot kell még szereznie, és nagyon fontos, hogy ne legyünk türelmetlenek vele szemben.

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei
március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés
március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága
április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország
április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria
május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét
június 20-22.            OB, CEE           Pannonia-ring, Ostffyasszonyfa
július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország
augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia
szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria
október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria
*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Az MHH Rally&Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

 

További információ:

www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.