Menya Mitsubishit, Fodor gokartot tesztelt

Sűrű programja volt az MHH Teamnek, hiszen a múlt hétvégén Ausztriában, Rechnitzben a gokartbajnokságra teszteltek, csütörtökön Krózser Menyhért az első nagyobb aszfaltos tesztjén vett részt a Mitsubishi Lancerral, péntek reggel pedig az egész csapat újra Rechnitzbe utazott, a magyar gokartbajnokság második futamára. Itt Fodor Gézától mindkét kategóriában győzelmet várnak, de az edzéseken bemutatkozik ifj. Menya is, akinek egyelőre a tapasztalatszerzés a legfontosabb. Idősebb Menya most még a két csapattársára koncentrál, és várhatóan csak a bajnokság harmadik futamán áll rajthoz gokarttal.

IMG_1564 (Large)

Krózser Menya: – A következő raliversenyünk Bükfürdőn, murván lesz, de még mielőtt erre a talajra készülnénk, mindenképpen akartunk egy aszfalt tesztet tartani, hogy a Miskolc Ralin szerzett tapasztalatainkat kiegészítsük.

Próbáltunk futómű-beállítást, gumikat és általában az autót is. Úgy érzem, hogy minden téren előreléptünk. Több tesztet is tervezünk az idén. Pontosan ezért választottuk a Mitsubishit, hogy minél többet tudjunk vele menni, minél jobban meg tudjuk ismerni. A Bükfürdő Rali hivatalos tesztjén mindenképpen megyünk, de előtte szeretném murván kipróbálni az autót, hogy ott is képbe kerüljünk.

Krozser9897

Most már kint vagyunk Rechnitzben a gokartbajnokság második futamán. A jesolói verseny után számomra teljesen egyértelművé vált, hogy (Fodor) Géza bármilyen körülmény között esélyes a győzelemre. Most is azt várom tőle, hogy mind a két kategóriában nyerjen.

A fiam, ifj. Menya is indul az edzéseken, a versenyen még nem engedjük el. Neki a rutinszerzés a legfontosabb feladata. A csapatunkban nagyon sok olyan ember van, akik láttak már gyerekeket felnőni a gokartban. Amikor ők úgy látják, hogy érett a versenyzésre, akkor akarjuk csak indítani.

Volt egy olyan tervem, hogy én is rajthoz állok a Max Masters kategóriában, de változékony időt jósolnak, ami azt jelenti, hogy sok munka lesz a gokartokon, nem akarom elvenni az időt Géza kartjától, hiszen ebben a szakágban ő az első számú versenyzőnk. Szeretnék a fiamra is jobban odafigyelni, így ezt a hétvégét még kihagyom.

IMG_0621 (Large)

Fodor Géza: – Elég sűrű programunk volt. Két hete kezdődött a gokartbajnokság Jesolóban, a múlt héten kint voltunk Rechnitzben tesztelni, most pedig már ugyanitt a bajnoki futamra készülünk.

Hasznos volt egy héttel a verseny előtt a helyszínen tesztelni. A beállítások szempontjából nincs nagy jelentősége, mert a versenyhétvégén folyamatosan „gumizódik” a pálya és folyamatosan javul a tapadás. Ezt teszten nem tudod szimulálni. Viszont az időjárás ugyanolyan változó volt, mint amilyet a hétvégére ígérnek. Tudtunk menni száraz, vizes, éppen vizes, száradófélben lévő pályán, ami gyakorlás szempontjából nagyon hasznos.

A Max Mastersben és a DD2 Mastersben is a győzelem a célom, amiért nagyon meg kell dolgoznunk, de a lehetőség a csapat és az én kezemben van.

Most debütál az edzéseken kis Menya is, akire nagyon kíváncsi vagyok. Fiatal kora ellenére nagyon elszánt, a motivációval nincs probléma nála, tapasztalatot kell még szereznie, és nagyon fontos, hogy ne legyünk türelmetlenek vele szemben.

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei
március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés
március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága
április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország
április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria
május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét
június 20-22.            OB, CEE           Pannonia-ring, Ostffyasszonyfa
július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország
augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia
szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria
október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria
*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Az MHH Rally&Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

 

További információ:

www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax