Menya Mitsubishit, Fodor gokartot tesztelt

Sűrű programja volt az MHH Teamnek, hiszen a múlt hétvégén Ausztriában, Rechnitzben a gokartbajnokságra teszteltek, csütörtökön Krózser Menyhért az első nagyobb aszfaltos tesztjén vett részt a Mitsubishi Lancerral, péntek reggel pedig az egész csapat újra Rechnitzbe utazott, a magyar gokartbajnokság második futamára. Itt Fodor Gézától mindkét kategóriában győzelmet várnak, de az edzéseken bemutatkozik ifj. Menya is, akinek egyelőre a tapasztalatszerzés a legfontosabb. Idősebb Menya most még a két csapattársára koncentrál, és várhatóan csak a bajnokság harmadik futamán áll rajthoz gokarttal.

IMG_1564 (Large)

Krózser Menya: – A következő raliversenyünk Bükfürdőn, murván lesz, de még mielőtt erre a talajra készülnénk, mindenképpen akartunk egy aszfalt tesztet tartani, hogy a Miskolc Ralin szerzett tapasztalatainkat kiegészítsük.

Próbáltunk futómű-beállítást, gumikat és általában az autót is. Úgy érzem, hogy minden téren előreléptünk. Több tesztet is tervezünk az idén. Pontosan ezért választottuk a Mitsubishit, hogy minél többet tudjunk vele menni, minél jobban meg tudjuk ismerni. A Bükfürdő Rali hivatalos tesztjén mindenképpen megyünk, de előtte szeretném murván kipróbálni az autót, hogy ott is képbe kerüljünk.

Krozser9897

Most már kint vagyunk Rechnitzben a gokartbajnokság második futamán. A jesolói verseny után számomra teljesen egyértelművé vált, hogy (Fodor) Géza bármilyen körülmény között esélyes a győzelemre. Most is azt várom tőle, hogy mind a két kategóriában nyerjen.

A fiam, ifj. Menya is indul az edzéseken, a versenyen még nem engedjük el. Neki a rutinszerzés a legfontosabb feladata. A csapatunkban nagyon sok olyan ember van, akik láttak már gyerekeket felnőni a gokartban. Amikor ők úgy látják, hogy érett a versenyzésre, akkor akarjuk csak indítani.

Volt egy olyan tervem, hogy én is rajthoz állok a Max Masters kategóriában, de változékony időt jósolnak, ami azt jelenti, hogy sok munka lesz a gokartokon, nem akarom elvenni az időt Géza kartjától, hiszen ebben a szakágban ő az első számú versenyzőnk. Szeretnék a fiamra is jobban odafigyelni, így ezt a hétvégét még kihagyom.

IMG_0621 (Large)

Fodor Géza: – Elég sűrű programunk volt. Két hete kezdődött a gokartbajnokság Jesolóban, a múlt héten kint voltunk Rechnitzben tesztelni, most pedig már ugyanitt a bajnoki futamra készülünk.

Hasznos volt egy héttel a verseny előtt a helyszínen tesztelni. A beállítások szempontjából nincs nagy jelentősége, mert a versenyhétvégén folyamatosan „gumizódik” a pálya és folyamatosan javul a tapadás. Ezt teszten nem tudod szimulálni. Viszont az időjárás ugyanolyan változó volt, mint amilyet a hétvégére ígérnek. Tudtunk menni száraz, vizes, éppen vizes, száradófélben lévő pályán, ami gyakorlás szempontjából nagyon hasznos.

A Max Mastersben és a DD2 Mastersben is a győzelem a célom, amiért nagyon meg kell dolgoznunk, de a lehetőség a csapat és az én kezemben van.

Most debütál az edzéseken kis Menya is, akire nagyon kíváncsi vagyok. Fiatal kora ellenére nagyon elszánt, a motivációval nincs probléma nála, tapasztalatot kell még szereznie, és nagyon fontos, hogy ne legyünk türelmetlenek vele szemben.

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei
március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés
március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága
április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország
április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria
május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét
június 20-22.            OB, CEE           Pannonia-ring, Ostffyasszonyfa
július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország
augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia
szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria
október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria
*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Az MHH Rally&Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

 

További információ:

www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program