Csordás Kornél

Mert Miskolcon minden sarkon szegelnek egy Ladát

Különleges premiert ünnepelhettünk az R-Cup Challenge negyedik fordulóján, Zagyvaróna–Cereden. A 18 éves Csordás Kornél és édesapja, Csordás Csaba először versenyezhettek igazi rallypályán. Bár most egy Citroën C2-vel indultak, igazi ladásnak tekinthetjük őket. 

Az egész úgy kezdődött, hogy a Csordás család szomszédjában egy Zsigulit szegeltek. Mi mást csinálhatnának Miskolcon a szomszédban? Na de nem csak szegelték, hanem időnként ki is próbálták, ami már Csordás Kornél kíváncsiságát is felkeltette. Addig téblábolt az autó körül, mígnem pár évvel ezelőtt ő maga is kapott egy Lada 2107-eset, amit saját maga kezdett el építeni. 

„Szerencsém volt, mert Miskolcon, ahogy mondod, szinte minden sarkon tuningolnak egy Zsigulit – meséli Csordás Kornél. – Elkezdtem én is versenyautót építeni belőle. Nagyon sok barátomtól kaptam segítséget, sokan mondták el a tutit, de mindent a saját kezemmel csináltam.“

Fotó: Csoma Marcell // Csordás Kornél

Ha pedig az embernek már megvan a Zsigulija, mit csinálna vele, ha nem versenyezne? Szerencsére Miskolcon erre is van lehetősége, többek között a Népkerti salakpályán, ahol évente többször rendeznek meghívásos versenyt, igen komoly 50–60 résztvevővel. 

„Itt próbáltam ki először a Zsigulit. Akkor is édesapám ült mellettem, azt mondta, jobb ha ott van ő is, hogy ne kapjon el a hév – nevet Kornél. – De nem kapott el, vigyázok az autóra, hiszen én építettem. A salakpálya alapvetően a látványról szól, de szerintem jól meglehet tanulni az íveket, csúsztatni az autót.“

Fotó: Pánya Péter // Csordás Kornél

A meglepetés ez után érte őket. Az EVA Racing felajánlott nekik egy Citroën C2-t az R-Cup Challenge-re, méghozzá nem is akárhová, hanem az ország egyik leghíresebb pályájára, Zagyvaróna–Ceredre. A salakpályás bemutatkozást leszámítva ez volt az első versenye mind a 18 éves Kornélnak, mind az édesapjának. 

„Először egy kicsit stresszes volt, hogy egy ilyen komoly pályán hogyan fogunk itinert írni, de aztán egész jól megoldottuk. Egy profi navigátor, Skrobák István is segített benne, átnézte, kijavítgatta, sőt, a verseny alatt is segített, hogy hol változott a pálya.“

Fotó: Pánya Péter // Csordás Kornél

Az R-Cup Challenge Street kategóriájában biztató időket autóztak, de ennél sokkal fontosabb volt a tapasztalat, amit a verseny során szereztek. 

„A következő versenyünk a Salak Királya lesz augusztus 27-én a Ladával, de szeretnénk az R-Cupon is indulni, mert nagyon jó rendezvény volt, segítőkész volt mindenki és nagy kihívás egy ilyen pályán versenyezni.“

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program