Krózser Menya: A nagy gumisakk

Nagy várakozásokkal érkezett Krózser Menya a gokart Európa-bajnokság harmadik fordulójára, Kristianstadba. Három héttel korábban ezen a pályán tesztelt és nagyon biztató köridőket ért el, két hete pedig a Champions of the Future (CF) harmadik futamán gyarapíthatta a tapasztalatait, szintén ugyanitt. A munka gyümölcsének az Eb-futamra kellett volna megérnie, ám a nagy gumisakk ebben megakadályozta. 

„Nehéz hétvégénk volt – mondta Kurgyis Róbert, Menya szerelője. – Az MG gumik alapvetően nagyon különleges odafigyelést igényelnek. Nagyjából öt kör kell, mire felmelegíted őket, és utána ha egyszer is elmelegíted, olyan, mintha jégen mennél. 

A megfelelő használatukhoz rengeteg tapasztalat szükséges. Ebben Menya hátrányban van, hiszen az eddigi összesen hat CF és Eb-futamból hármat, a betegsége miatt kihagyott. 

Krózser Menya
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menya és Kurgyis Róbert

Ehhez jön még az MG gumik minőségének a szórása. Amikor már azt gondolod, hogy megvan a beállításod az időmérőn egy körre, utána pedig az előfutamokra húsz körre is, akkor felteszel egy másik szett gumit és hirtelen lassabb vagy. 

A műszaki hátteret biztosító Ward Racingtől minden segítséget megkaptunk, próbáltunk beállításban utána menni a tempóhiánynak, de ez ekkorra már egy nagyon sok ismeretlenes egyenletté vált és nem tudod, hogy a köridők azért romlanak, mert a gumi ennyit veszít a tapadásából, vagy a beállításokkal mentél rossz irányba.“

Krózser Menya
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menya

Nagyjából ennyi történt Kristianstadban. Menya az OK kategória időmérőjén a 69 versenyzőből az 51. helyet szerezte meg, az előfutamok és a szuper futam után is 61. lett. 

„Nehéz erről a hétvégéről bármi pozitívumot is találni – mondta Menya. – Sokat készültünk, teszteltünk Kristianstadban, a pályát sikerült jól megtanulnom, a két héttel ezelőtti verseny tapasztalatait is fel tudtunk használni, mégsem akart összeállni a hétvége.  De nem adjuk fel.“

Olyannyira nem, hogy két nappal az Eb-futam után Menya már az olaszországi Franciacortában tesztelt, ahol június 23–25-e között rendezik a Champions of the Future negyedik fordulóját, majd két héttel később az Eb negyedik versenyét is. 

Krózser Menya
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menya

„Nagyon hasznos volt a teszt, a kristianstadi teszthez képest egy tizedet gyorsult Menya, ez mindenképpen előrelépés – mondta Kurgyis Róbert. – Az egy–tíz körös tempója már jó az MG gumikon, még abban kell gyarapítania a tapasztalatát, hogyan viselkedik a gumi húsz kör után. Ehhez lehet, hogy szükségünk lesz még egy tesztre, ahol a hosszabb etapokra megyünk rá, nem állítgatunk semmit, csak az MG gumikkal szerzünk tapasztalatot. 

Én nem látom olyan sötéten a dolgot, mint Menya. Az év eleji formájához képest szerintem sokat javult. Az időmérős körei, a rajtjai nagyon jók, még a hosszabbtávú gumihasználatban kell fejlődnie. Nagyon összetett sportág a gokartozás, ahol néha beleszaladsz egy ilyen versenybe, de sokéves tapasztalatom alapján az ilyenből lehet a legtöbbet tanulni.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OK (Senior) eredmények
FIA gokart Európa-bajnokság, 3. futam, Kristianstad (Svédország) 2022. június 3–5.

Résztvevők: 69
Időmérő csoport: 17.
Időmérő összesített: 51.
CD előfutam: 14. 
CF előfutam: 17.
CE előfutam: 18.
AC előfutam: 20.
BC előfutam: 24. (kiesett)
Előfutamok összesítve: 61. 
A szuper futam: 29.
Összesített a döntő előtt: 61.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.