MHH Kart Team: Az idei legjobb formánkat hoztuk

Kirobbanó formában volt Krózser Menyhért és Losonczy Levente az olasz ROK-bajnokság adriai futamán, míg Fodor Géza Csehországban, Chebben, a CEE-futamon folytatta a munkát.

Mind a két fiatal versenyző komoly tudást villantott meg, ám a szerencsével ezúttal hadilábon álltak: Krózser motorhiba miatt esett ki a Mini ROK elődöntőjében, Losonczyra pedig az egyik ellenfele ugratott rá, ami miatt a Junior ROK döntőjében az utolsó helyéről kellett rajtolnia. Innen húsz pozíciót javítva jött fel a 12. helyre.

Ezalatt Fodor Géza Chebben, a CEE harmadik futamán vett részt, ahol a DD2 mezőny 14. helyét szerezte meg, Mastersben pedig harmadik lett.

Krózser Menyhért, Mini ROK

„Az egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen mind a két versenyzőnk talán idei legjobb formáját mutatta, mind a ketten nagyon fegyelmezetten és okosan versenyeztek. A szerencsével azonban hadilábon álltunk — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. — Menyát egy motorhiba állította meg, Levit pedig az egyik ellenfele ütötte ki a pályának ugyanazon a pontján.

Menyával egyértelműen ez volt az idei legjobb hétvégénk, végig gyors volt. Az időmérőn a 42-ből a 14. helyet szerezte meg úgy, hogy a leggyorsabb körében előzött. Az elődöntőben kettévették a mezőnyt, így a hetedik helyről rajtolhatott, amiből akár még egy nagyon jó eredmény is lehetett volna, de a rajt után megállt a motorunk.

Ha a részeredményeket tekintjük, nagyon jó hétvégénk volt, abszolút elégedett vagyok Menyával, most már egy kis szerencse kellene, egy jó végeredményhez.“

Losonczy Levente, junior ROK

Pár nappal a verseny előtt már kint tesztelt Levi, volt egy pici hátfájása, de ez nem hátráltatta — mondta Losonczy Csaba, csapatvezető. — Az időmérőn négy tizedre volt az élmezőnytől, ami a 34 fős mezőnyben a 18. helyet jelentette. Mese nincs, az időmérőn jobban kell mennünk.

Az elődöntőben a felvezetőkörben átugratott rajta az egyik ellenfele. Szerencsére Levi nem sérült meg, de a kormányzás elment, így még a rajt előtt kiesett a futamból. A döntőt a 32. helyről kezdte és húsz pozíciót javítva jött fel a 12.-re. A versenyen már csak két tizeddel maradt el a leggyorsabb körtől úgy, hogy folyamatosan előzött.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy még egy ilyen bosszantó baleset sem törte meg, abból a szituációból is a legjobbat hozta ki. Egyetértek csapatvezetőtársammal, mind a két versenyzőnk nagyon jól szerepelt, legközelebb igazán megérdemelnének egy kicsit több szerencsét.“

Fodor Géza, DD2 Masters

„Én nem számolhatok be olyan jó eredményekről, mint a junior versenyzőink sőt, csalódásnak éltem meg a chebi hétvégét — mondta Fodor Géza. — Az előző versenyemen, Bruckban nagyon biztató formában voltam, amit szerettem volna átmenteni erre a hétvégére is.

Tartottuk magunkat ahhoz az elhatározásunkhoz, hogy nem állítgatunk a gokarton, hanem a vezetésre koncentrálunk. Ez bejött, mert a köridőm folyamatosan közeledett az élmezőnyéhez, de egy kicsit határozatlanabb voltam a kelleténél.

Az elődöntőben nem akartam meglökni az előttem lévőt, ki akartam kerülni, elúszott a gokartom hátulja, amivel a mezőny végére estem vissza. A szuperdöntőben pedig két kanyart vártam egy előzéssel, aminek az lett a következménye, hogy az előttem lévő nem gyorsított ki eléggé és felmásztam rá, így megint a mezőny végére kerültem, innen jöttem fel a 14. helyre, Mastersben pedig a harmadikra.

Be kell látnom, hogy a két év kiesést nem lehet olyan gyorsan visszahozni, lépésről lépésre kell haladni. Remélem, az év végére stabilan hozni tudom a régi formámat.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini ROK

 • Résztvevők: 42
 • Elődöntő: kiesett
 • Időmérő: 14.

Losonczy Levente, Junior ROK

 • Résztvevők: 33
 • Döntő: 12.
 • Elődöntő: 33. (kiesett)
 • Időmérő: 18.

Fodor Géza, DD2 (Masters)

 • Résztvevők: 22 (5)
 • Szuperdöntő: 14. (3.)
 • Döntő: 15. (4.)
 • Elődöntő: 20. (3.)
 • Időmérő: 14. (3.)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program