MHH Kart Team: Bónusz verseny

CEE Bónusz Kupa, Speedworld, Pachfurth, Ausztria, 2018. április 27-29.

Bajnoki pontokat ezúttal nem osztottak a CEE brucki futamán, ám a mezőny kiválóan alkalmas volt arra, hogy jó versenyhétvégét teljesítsenek az MHH Kart Team versenyzői.

Krózser Menyhért továbbra is meglepte a csapatot, milyen gyorsan beletanult a Mini Max kategóriába, a gyorsaságát és az erőnlétét is bizonyította és a szuperdöntőben a hatodik helyen futott be.

Sérüléséből felépülve érkezett a versenyre Losonczy Levente, aki pénteken ült először az új Parolin vázba, amibe nagyon gyorsan beletanult. A 24 fős Junior Max mezőnyben az elődöntőben egészen a negyedik helyig jutott, a szuperdöntőben pedig a hetedik helyet szerezte meg.

A csapat masters versenyzője, Fodor Géza ezúttal a fiatalokkal együtt indult a DD2-ben. Bár saját teljesítményével nem volt elégedett, így is top 10-es eredményeket ért el, DD2 Mastersben pedig második lett.

Krózser Menyhért, Mini Max, 6.

„A nehezebb feladattal megbirkóztunk, már csak egy kicsit jobban kell koncentrálni — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. — Menya az idén váltott kategóriát és a szezon előtt egy kicsit tartottunk tőle, hogy fizikálisan mennyire bírja, hogyan tudja felvenni a versenyt a nagyobbakkal. Ezen a téren nagyon jól, azt kell hogy mondjam, várakozáson felül szerepel. Viszont most is elkövetett több apró hibát: Egyszer kapott három másodperc büntetést, mert elhagyta a rajtfolyosót. Ezt szerintem, most egy életre megtanulta. Sokat veszített azzal is, hogy hátrafelé nézeget, amiről le kell szoknia. Az időmérőn második volt, a futamokban negyedik, hetedik, hatodik helyeket ért el, ami nem rossz, de tempó alapján ennél előrébb is lehetne.“

Losonczy Levente, Junior Max 7.

„Először ment Levi Parolin vázzal. Pénteken, teszt nélkül ült bele és azonnal gyors tudott lenni — mondta Losonczy Csaba, csapatvezető. — Nagyon tetszik neki az új váz, de a kitapasztalásához több idő szükséges. Csapatunk szerelője és coacha, Ben George szerint így is nagyon jó eredményt ért el. Az időmérőn a 24 fős CEE mezőnyben ötödik volt, magyar értékelésben első, a futamokon negyedik, ötödik, hetedik, a hétvége összesített értékelésében pedig ötödik lett. Levi elmondása szerint a szuperdöntőben volt egy-két olyan szituáció, ahol nem jó döntést hozott. Mi azonban elégedettek vagyunk a teljesítményével. Főleg az után, hogy Adrián megsérült a bordája és három hétig járt kezelésre, a versenyre pedig egy speciális bordavédőt kapott.“

Fodor Géza, DD2 10. (Masters 2.)

„Meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtottam a hétvégén — mondta Fodor Géza. — A munkámban ez a legintenzívebb időszak, pénteken délután érkeztem a pályára, de csak testben, fejben nem. Ez látszott is a teljesítményemen. Az időmérő volt az egyetlen, amivel elégedett lehetek, nem csak a hatodik helyezéssel, hanem az elért idővel is. Visszatérő problémám, hogy az időmérőkön nem tudom kihozni magamból a maximumot. Most is maradt benne, de elégedett voltam a fejlődéssel. Az elődöntő és a döntő már nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, a szuperdöntőre pedig fejben elfáradtam. A sérülésem miatt 11 hónapot ki kellett hagynom, amit még nagyon érzek, ráadásul Adria óta nem ültem gokartban, ennél többet kellene tréningezzek és versenyezzek, hogy visszatérjen a gyorsaságom. Ha lemegy a tavaszi hajtás, szeretnék jobban a gokartra koncentrálni.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini Max

 • Résztvevők: 14
 • Szuperdöntő: 6.
 • Döntő: 7.
 • Elődöntő: 4.
 • Időmérő: 2.

Losonczy Levente, Junior Max

 • Résztvevők: 24
 • Szuperdöntő: 7.
 • Döntő: 5.
 • Elődöntő: 4.
 • Időmérő: 5.

Fodor Géza, DD2 Masters

 • Résztvevők: 12
 • Szuperdöntő: 10.
 • Döntő: 10.
 • Elődöntő: 8.
 • Időmérő: 6

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program