MHH Kart Team: Bónusz verseny

CEE Bónusz Kupa, Speedworld, Pachfurth, Ausztria, 2018. április 27-29.

Bajnoki pontokat ezúttal nem osztottak a CEE brucki futamán, ám a mezőny kiválóan alkalmas volt arra, hogy jó versenyhétvégét teljesítsenek az MHH Kart Team versenyzői.

Krózser Menyhért továbbra is meglepte a csapatot, milyen gyorsan beletanult a Mini Max kategóriába, a gyorsaságát és az erőnlétét is bizonyította és a szuperdöntőben a hatodik helyen futott be.

Sérüléséből felépülve érkezett a versenyre Losonczy Levente, aki pénteken ült először az új Parolin vázba, amibe nagyon gyorsan beletanult. A 24 fős Junior Max mezőnyben az elődöntőben egészen a negyedik helyig jutott, a szuperdöntőben pedig a hetedik helyet szerezte meg.

A csapat masters versenyzője, Fodor Géza ezúttal a fiatalokkal együtt indult a DD2-ben. Bár saját teljesítményével nem volt elégedett, így is top 10-es eredményeket ért el, DD2 Mastersben pedig második lett.

Krózser Menyhért, Mini Max, 6.

„A nehezebb feladattal megbirkóztunk, már csak egy kicsit jobban kell koncentrálni — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. — Menya az idén váltott kategóriát és a szezon előtt egy kicsit tartottunk tőle, hogy fizikálisan mennyire bírja, hogyan tudja felvenni a versenyt a nagyobbakkal. Ezen a téren nagyon jól, azt kell hogy mondjam, várakozáson felül szerepel. Viszont most is elkövetett több apró hibát: Egyszer kapott három másodperc büntetést, mert elhagyta a rajtfolyosót. Ezt szerintem, most egy életre megtanulta. Sokat veszített azzal is, hogy hátrafelé nézeget, amiről le kell szoknia. Az időmérőn második volt, a futamokban negyedik, hetedik, hatodik helyeket ért el, ami nem rossz, de tempó alapján ennél előrébb is lehetne.“

Losonczy Levente, Junior Max 7.

„Először ment Levi Parolin vázzal. Pénteken, teszt nélkül ült bele és azonnal gyors tudott lenni — mondta Losonczy Csaba, csapatvezető. — Nagyon tetszik neki az új váz, de a kitapasztalásához több idő szükséges. Csapatunk szerelője és coacha, Ben George szerint így is nagyon jó eredményt ért el. Az időmérőn a 24 fős CEE mezőnyben ötödik volt, magyar értékelésben első, a futamokon negyedik, ötödik, hetedik, a hétvége összesített értékelésében pedig ötödik lett. Levi elmondása szerint a szuperdöntőben volt egy-két olyan szituáció, ahol nem jó döntést hozott. Mi azonban elégedettek vagyunk a teljesítményével. Főleg az után, hogy Adrián megsérült a bordája és három hétig járt kezelésre, a versenyre pedig egy speciális bordavédőt kapott.“

Fodor Géza, DD2 10. (Masters 2.)

„Meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtottam a hétvégén — mondta Fodor Géza. — A munkámban ez a legintenzívebb időszak, pénteken délután érkeztem a pályára, de csak testben, fejben nem. Ez látszott is a teljesítményemen. Az időmérő volt az egyetlen, amivel elégedett lehetek, nem csak a hatodik helyezéssel, hanem az elért idővel is. Visszatérő problémám, hogy az időmérőkön nem tudom kihozni magamból a maximumot. Most is maradt benne, de elégedett voltam a fejlődéssel. Az elődöntő és a döntő már nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, a szuperdöntőre pedig fejben elfáradtam. A sérülésem miatt 11 hónapot ki kellett hagynom, amit még nagyon érzek, ráadásul Adria óta nem ültem gokartban, ennél többet kellene tréningezzek és versenyezzek, hogy visszatérjen a gyorsaságom. Ha lemegy a tavaszi hajtás, szeretnék jobban a gokartra koncentrálni.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini Max

 • Résztvevők: 14
 • Szuperdöntő: 6.
 • Döntő: 7.
 • Elődöntő: 4.
 • Időmérő: 2.

Losonczy Levente, Junior Max

 • Résztvevők: 24
 • Szuperdöntő: 7.
 • Döntő: 5.
 • Elődöntő: 4.
 • Időmérő: 5.

Fodor Géza, DD2 Masters

 • Résztvevők: 12
 • Szuperdöntő: 10.
 • Döntő: 10.
 • Elődöntő: 8.
 • Időmérő: 6

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program