MHH Kart Team: Bónusz verseny

CEE Bónusz Kupa, Speedworld, Pachfurth, Ausztria, 2018. április 27-29.

Bajnoki pontokat ezúttal nem osztottak a CEE brucki futamán, ám a mezőny kiválóan alkalmas volt arra, hogy jó versenyhétvégét teljesítsenek az MHH Kart Team versenyzői.

Krózser Menyhért továbbra is meglepte a csapatot, milyen gyorsan beletanult a Mini Max kategóriába, a gyorsaságát és az erőnlétét is bizonyította és a szuperdöntőben a hatodik helyen futott be.

Sérüléséből felépülve érkezett a versenyre Losonczy Levente, aki pénteken ült először az új Parolin vázba, amibe nagyon gyorsan beletanult. A 24 fős Junior Max mezőnyben az elődöntőben egészen a negyedik helyig jutott, a szuperdöntőben pedig a hetedik helyet szerezte meg.

A csapat masters versenyzője, Fodor Géza ezúttal a fiatalokkal együtt indult a DD2-ben. Bár saját teljesítményével nem volt elégedett, így is top 10-es eredményeket ért el, DD2 Mastersben pedig második lett.

Krózser Menyhért, Mini Max, 6.

„A nehezebb feladattal megbirkóztunk, már csak egy kicsit jobban kell koncentrálni — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. — Menya az idén váltott kategóriát és a szezon előtt egy kicsit tartottunk tőle, hogy fizikálisan mennyire bírja, hogyan tudja felvenni a versenyt a nagyobbakkal. Ezen a téren nagyon jól, azt kell hogy mondjam, várakozáson felül szerepel. Viszont most is elkövetett több apró hibát: Egyszer kapott három másodperc büntetést, mert elhagyta a rajtfolyosót. Ezt szerintem, most egy életre megtanulta. Sokat veszített azzal is, hogy hátrafelé nézeget, amiről le kell szoknia. Az időmérőn második volt, a futamokban negyedik, hetedik, hatodik helyeket ért el, ami nem rossz, de tempó alapján ennél előrébb is lehetne.“

Losonczy Levente, Junior Max 7.

„Először ment Levi Parolin vázzal. Pénteken, teszt nélkül ült bele és azonnal gyors tudott lenni — mondta Losonczy Csaba, csapatvezető. — Nagyon tetszik neki az új váz, de a kitapasztalásához több idő szükséges. Csapatunk szerelője és coacha, Ben George szerint így is nagyon jó eredményt ért el. Az időmérőn a 24 fős CEE mezőnyben ötödik volt, magyar értékelésben első, a futamokon negyedik, ötödik, hetedik, a hétvége összesített értékelésében pedig ötödik lett. Levi elmondása szerint a szuperdöntőben volt egy-két olyan szituáció, ahol nem jó döntést hozott. Mi azonban elégedettek vagyunk a teljesítményével. Főleg az után, hogy Adrián megsérült a bordája és három hétig járt kezelésre, a versenyre pedig egy speciális bordavédőt kapott.“

Fodor Géza, DD2 10. (Masters 2.)

„Meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtottam a hétvégén — mondta Fodor Géza. — A munkámban ez a legintenzívebb időszak, pénteken délután érkeztem a pályára, de csak testben, fejben nem. Ez látszott is a teljesítményemen. Az időmérő volt az egyetlen, amivel elégedett lehetek, nem csak a hatodik helyezéssel, hanem az elért idővel is. Visszatérő problémám, hogy az időmérőkön nem tudom kihozni magamból a maximumot. Most is maradt benne, de elégedett voltam a fejlődéssel. Az elődöntő és a döntő már nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, a szuperdöntőre pedig fejben elfáradtam. A sérülésem miatt 11 hónapot ki kellett hagynom, amit még nagyon érzek, ráadásul Adria óta nem ültem gokartban, ennél többet kellene tréningezzek és versenyezzek, hogy visszatérjen a gyorsaságom. Ha lemegy a tavaszi hajtás, szeretnék jobban a gokartra koncentrálni.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini Max

 • Résztvevők: 14
 • Szuperdöntő: 6.
 • Döntő: 7.
 • Elődöntő: 4.
 • Időmérő: 2.

Losonczy Levente, Junior Max

 • Résztvevők: 24
 • Szuperdöntő: 7.
 • Döntő: 5.
 • Elődöntő: 4.
 • Időmérő: 5.

Fodor Géza, DD2 Masters

 • Résztvevők: 12
 • Szuperdöntő: 10.
 • Döntő: 10.
 • Elődöntő: 8.
 • Időmérő: 6

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.