MHH Kart Team: Dupla pontszerzés a Slovakia Ringen

Egy negyedik és egy harmadik helyet szerzett Losonczy Levente a V4-sorozat keretében megrendezett Bohemia Clio Kupa utolsó előtti állomásán, a Slovakia Ringen. Az MHH Kart Team versenyzője ezzel négy ponttal csökkentette hátrányát a bajnokság harmadik helyezettjéhez képest, amely így mindössze három pontra olvadt. 

„Küzdelmes, de jó hétvégénk volt – mondta Losonczy Levente. – A Slovakia Ringet már jól ismerjük, sok adatunk van róla. Az időmérő előtt háromszor léphettünk pályára, de mivel nem voltak változó körülmények, ezért ez elég is volt. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Bohemia Clio Kupa, Slovakia Ring (Szlovákia) 2021. augusztus 20–22.

Az időmérőn az első gyors köröm nem sikerült, csak a hetedik helyen álltam, ezért úgy döntöttem, hogy a másodikban nem kockáztatok. A kör közepéig egálban voltam az elsővel, de az utolsó kanyart nem mertem megkockáztatni, így negyedik időt futottam. Ez is volt tulajdonképpen a cél, a Slovakia Ringen az első két sor a fontos. 

Az első verseny rajtja után csapattársamnak, Hatvani Bálintnak nem fogtak a fékei, megforgott, nekem pedig a porban kellett kikerülnöm. Ezzel ugyan feljöttem a harmadik helyre, de pár kanyar után tisztult csak ki a gumim, ami alatt megelőztek. A negyedik helyen vonatozva értem célba. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Bohemia Clio Kupa, Slovakia Ring (Szlovákia) 2021. augusztus 20–22.

A második versenyre az első hét helyezettet fordították meg, így a negyedik helyről rajtolhattam. Volt egy kis riadalom a rajtrácsra felálláskor, mert fellevegősödött a kuplungom, így amikor egyesbe raktam, elkezdett előre gurulni az autó. Nagyon óvatosan rajtoltam, nehogy bemozduljak és korai rajt miatt megbüntessenek. Ez olyan jól sikerült, hogy egy nagyon rövid féktávval két versenyzőt is megelőztem az első kanyarban, a kör vége előtt pedig az élre álltam. 

Öt körön keresztül vezettem a versenyt, akkorra ért utol a bajnokságot vezető két svéd versenyző. Nagyon korrekt csatában előztek meg. Sajnos miután elmentek mellettem, nem tudtam tartani velük a lépést, egy másodpercre leszakadtam, de így is harmadiknak futottam be. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Bohemia Clio Kupa, Slovakia Ring (Szlovákia) 2021. augusztus 20–22.

Nagyon örülök a dupla pontszerzésnek és annak is, hogy a bajnokságban három pontra csökkentettem a hátrányomat a harmadik helyezettel szemben. Az edzés tempóm jó volt, már csak azt kell megtanulnom, hogy ilyen nagy melegben hogyan osszam be a gumikat a versenyre.

A szezonzáró hétvégén, Brnóban nagyon szeretném megszerezni a bajnokság harmadik helyét.”

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Bohemia Clio Kupa, Slovakia Ring (Szlovákia) 2021. augusztus 20–22.
Losonczy Levente, MHH Kart Team 
V4 sorozat, Bohemia Clio Kupa, Slovakia Ring (Szlovákia) 2021. augusztus 20–22. eredmények:

Időmérő: 4.
1. futam: 4.
2. futam: 3.

Eset V4 Clio Kupa állása nyolc futam után: 

1. Filip Sandström 229 pont
2. Erik Bertilsson 163 pont
3. Yuuso Panttila 99 pont
4. Losonczy Levente 96 pont
5. Hatvani Bálint 85 pont
6. Richard Meixner 65 pont
7. Miha Primozic 61 pont
8. Sandi Jeram 40 pont
9. Yasmeen Koloc 35 pont
10. Igor Tomljanovic 20 pont

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Bohemia Clio Kupa, Slovakia Ring (Szlovákia) 2021. augusztus 20–22.
Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért világbajnokok ellen bizonyított

Soha sem kellett még ennyi világ-, Európa- és olasz bajnok ellen bizonyítania Krózser Menyhértnek, aki pályafutása legerősebb mezőnyébe csöppent a WSK Super Master Series harmadik fordulóján. A Brilliant Driver Program versenyzője azonban cseppet sem illetődött meg, az időmérő csoportjában egy 5. hellyel tette le a névjegyét.

﹡ WSK Super Master Series – 3. futam, Franciacorta (Olaszország), 2024. február 16–18.

A KZ kategória a gokartversenyzés csúcsa, ahol nem ritka, hogy valaki akár húsz év tapasztalattal is versenyezzen. Éppen ezért szokták a kategóriát két csoportra, KZ-re és KZ2-re osztani. Előbbiben a rutinos, eredményes versenyzők indulnak – például a korábbi KZ2-es világ- és Európa-bajnokok –, míg a KZ2-t alapvetően utánpótlás kategóriának szánják. Ritkán versenyez egy mezőnyben a KZ és a KZ2, azonban ahol ezt megteszik, ott igazi tűzijátékot láthatnak a szurkolók.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

Ez történt Franciacortában, a WSK Super Master Series harmadik futamán, ahol rekordszámú, 85 fő nevezett KZ2-be (ez volt az összevont kategória neve). De nem csak sokan voltak, hanem erősek is, hiszen szokatlan módon több egykori világ-, Európa és olasz bajnok is rajthoz állt.

Krózser Menyhért, ahogyan megszokhattuk tőle, örült a kihívásnak és hogy a gokartversenyzés legjobbjaival mérheti össze tudását. Az időmérőn alaposan oda is tette magát és csoportjában 5., míg összesített értékelésben 15. lett.

Az előfutamok során kuplunghibával küzdött, ami miatt a rajtjai nem voltak tökéletesek, ennek ellenére három top 9-es eredményt ért el. A második előfutamban azonban kilökték, így ott utolsó helyen végzett. Ez eléggé rányomta a bélyegét a további szereplésére, hiszen ennek az egy mozzanatnak köszönhetően 15 helyet veszített az előfutamok során és a 29.-en jutott tovább.

Az elődöntőben és a döntőben fékhiba hátráltatta ugyan, de így is mind a kétszer – ahogy már megszokhattuk tőle – javított a pozícióján és végül a 25. helyen fejezte be a döntőt.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

„Ez volt a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem – mondta Krózser Menyhért. – A franciacortai pályát ismerem és szeretem is, nagyon készültem erre a hétvégére.

Az időmérő jól sikerült. Ennyi világ- és Európa-bajnok között a 15. helyezés szerintem nagyon jó eredmény. Főleg, ha belegondolsz abba, hogy volt olyan ellenfelem, aki már akkor ebben a kategóriában versenyzett, amikor én elkezdtem gokartozni. Gondolhatod, hogy mekkora rutinjuk van, de éppen ezért volt nagy kihívás ellenük versenyezni.

Nagyon bosszantott, amikor a második előfutamban kilöktek, egy teljesen érthetetlen manőverrel. Ezzel sokat buktam, ha olyan eredményt tudtam volna elérni, mint a többi előfutamon, akkor a 14–15. helyen juthattam volna tovább.

Az előfutamokon kuplung problémám volt, ami a rajtnál hátráltatott, vasárnap pedig a fék nem működött rendesen.

Mindent egybevetve, úgy érzem, hogy a hétvégéből kihoztam a lehető legtöbbet, iszonyúan sokat lehet fejlődni ilyen ellenfelek között, ilyen harcias környezetben. Két hét múlva még jobb leszek.“

A WSK Super Master Series március 1–3-a között zárul Krózser Menyhért egyik kedvenc pályáján, Sarnóban.

Krózser Menyhért, BDP Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 13.
CE előfutam: 8.
CD előfutam: 34. (baleset miatt kiesett)
AC előfutam: 7.
BC előfutam: 9.
Előfutamok összesített: 29.
A Elődöntő: 14.
Elődöntő utáni összesített: 27.
Döntő: 25.

A Brilliant Driver Program együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program