MHH Kart Team: Duplán sikeres hétvége

  • Morva Kupa, Speedworld, Pachfurth, Ausztria, 2018. május 6.
  • ROK, Pista Azzura, Jesolo, Olaszország, 2018. május 6.

Két helyszínen, két különböző bajnokságban értek el sikereket az MHH Kart Team versenyzői.

Krózser Menyhért a Morva Kupán, Bruckban nyerte meg mind a három futamát, míg Losonczy Levente Jesolóban érte el eddigi legjobb ROK eredményét, egy hatodik helyezést.

Krózser Menyhért, Mini 60, 1.

„Eredetileg az olasz ROK bajnokságot terveztük mi is, de végül úgy döntöttünk, hogy az előző hétvégéhez hasonlóan, Bruckban versenyzünk, de most nem a CEE-n, hanem a Morva Kupán — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető.

— Így az utazás két napját meg tudtuk spórolni, ami Menya számára is fontos volt az iskolai kötelezettségei miatt, illetve úgy ítéltük meg, hogy ez a verseny most jót tenne a fejlődésének.

A Morva Kupát tavalyról ismertük, akkor is és most is jó volt a mezőny. Itt a kis vázzal indultunk, ami még inkább Menyának való. Szárnyalt is vele, az időmérőt és mind a három futamot megnyerte. Nagyon magabiztosan versenyzett, erős volt a kanyarkijáratokon, nagyon keményen támadta a rázóköveket. Műszaki hiba miatt két szabadedzésen nem tudott menni, de azt is jól fogadta, semmi sem tudta őt kibillenteni, nagyon büszkék vagyunk rá.“

Losonczy Levente, Junior ROK 6.

„Új volt a jesolói pálya, még soha sem versenyeztem rajta, de azonnal az egyik kedvencemmé vált — mondta Losonczy Levente. — Kellett egy nap, hogy megtanuljam a pályát, illetve hogy megtaláljuk a jó beállításokat. A 21 indulóból a warm upon 9. lettem. Az időmérőn nem volt tökéletes a beállításunk és én sem tudtam kihozni magamból a legjobbat, így a 14. időt futottam, az elődöntőben innen jöttem fel a 12. helyre.

A döntőben az első kanyarban nem voltam elég bátor, lesodródtam a fűre és a 18. helyre estem vissza. Innen sikerült a 6. helyre felkapaszkodnom, ami pályafutásom legjobb eredménye a ROK-ban.

Nagyon hasznos volt a hétvége, rengeteget tanultam a mezőnytől, akik nagyon jól ismerik a pályát. Itt már nem lehet úgy előzni, hogy gondolok egyet és előre megyek, hanem három—négy kanyarral korábban kezdem el felépíteni. Voltak olyan előzéseim, amiket én sem hittem el és a szerelőm, Ben George is megdicsért. Nagyon jó verseny volt, fülig érő szájjal jöttem haza.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini 60

  • Szuperdöntő: 1.
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • Időmérő: 1.

Losonczy Levente, Junior ROK

  • Résztvevők: 21
  • Döntő: 6.
  • Elődöntő: 12.
  • Időmérő: 14.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax