MHH Kart Team: Duplán sikeres hétvége

  • Morva Kupa, Speedworld, Pachfurth, Ausztria, 2018. május 6.
  • ROK, Pista Azzura, Jesolo, Olaszország, 2018. május 6.

Két helyszínen, két különböző bajnokságban értek el sikereket az MHH Kart Team versenyzői.

Krózser Menyhért a Morva Kupán, Bruckban nyerte meg mind a három futamát, míg Losonczy Levente Jesolóban érte el eddigi legjobb ROK eredményét, egy hatodik helyezést.

Krózser Menyhért, Mini 60, 1.

„Eredetileg az olasz ROK bajnokságot terveztük mi is, de végül úgy döntöttünk, hogy az előző hétvégéhez hasonlóan, Bruckban versenyzünk, de most nem a CEE-n, hanem a Morva Kupán — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető.

— Így az utazás két napját meg tudtuk spórolni, ami Menya számára is fontos volt az iskolai kötelezettségei miatt, illetve úgy ítéltük meg, hogy ez a verseny most jót tenne a fejlődésének.

A Morva Kupát tavalyról ismertük, akkor is és most is jó volt a mezőny. Itt a kis vázzal indultunk, ami még inkább Menyának való. Szárnyalt is vele, az időmérőt és mind a három futamot megnyerte. Nagyon magabiztosan versenyzett, erős volt a kanyarkijáratokon, nagyon keményen támadta a rázóköveket. Műszaki hiba miatt két szabadedzésen nem tudott menni, de azt is jól fogadta, semmi sem tudta őt kibillenteni, nagyon büszkék vagyunk rá.“

Losonczy Levente, Junior ROK 6.

„Új volt a jesolói pálya, még soha sem versenyeztem rajta, de azonnal az egyik kedvencemmé vált — mondta Losonczy Levente. — Kellett egy nap, hogy megtanuljam a pályát, illetve hogy megtaláljuk a jó beállításokat. A 21 indulóból a warm upon 9. lettem. Az időmérőn nem volt tökéletes a beállításunk és én sem tudtam kihozni magamból a legjobbat, így a 14. időt futottam, az elődöntőben innen jöttem fel a 12. helyre.

A döntőben az első kanyarban nem voltam elég bátor, lesodródtam a fűre és a 18. helyre estem vissza. Innen sikerült a 6. helyre felkapaszkodnom, ami pályafutásom legjobb eredménye a ROK-ban.

Nagyon hasznos volt a hétvége, rengeteget tanultam a mezőnytől, akik nagyon jól ismerik a pályát. Itt már nem lehet úgy előzni, hogy gondolok egyet és előre megyek, hanem három—négy kanyarral korábban kezdem el felépíteni. Voltak olyan előzéseim, amiket én sem hittem el és a szerelőm, Ben George is megdicsért. Nagyon jó verseny volt, fülig érő szájjal jöttem haza.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini 60

  • Szuperdöntő: 1.
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • Időmérő: 1.

Losonczy Levente, Junior ROK

  • Résztvevők: 21
  • Döntő: 6.
  • Elődöntő: 12.
  • Időmérő: 14.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program