MHH Kart Team: Elkezdtünk versenyezni

ROK, Adria Raceway, Olaszország, 2018. április 8.

Biztató részeredményeket értek el az MHH Kart Team versenyzői, az olasz ROK bajnokság adriai futamán.

Krózser Menyhért annak ellenére, hogy ez mindössze a harmadik futama volt a Mini ROK-ban, az edzésen már felzárkózott az élmezőnyhöz. A döntőben sajnos elkerülte a szerencse, leesett a lánca, így a verseny feladására kényszerült.

Losonczy Leventét egész hétvégén az előző versenyen szerzett hátsérülése hátráltatta. A Junior ROK elődöntőjében így is az igen előkelő 8. helyet szerezte meg. A döntőt azonban ő sem tudta befejezni, szintén műszaki hiba miatt.

“Az eredmények messze nem tükrözik csapatunk hétvégi teljesítményét — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. — Mind a két versenyzőnk nagyon komoly munkát végzett, sokat fejlődött, sajnos a technikai sportban benne van a műszaki hiba lehetősége.”

Krózser Menyhért, Mini ROK, 25.

“Pénteken és szombaton remek munkát végzett Menya, úgy használta a gokartot, ahogy kell, úgy használta a gumikat, ahogy kell, gyakorlatilag elkezdtünk versenyezni — mondta Krózser Menyhért senior. — Vasárnap egy kicsit rosszabbul jött ki a lépés, az időmérőn a legjobb körében előzött, az utolsó körben pedig, ami jobb lehetett volna, hibázott.

Az elődöntőben és a döntőben sem sikerült az előző két napi teljesítményt megismételni. Ráadásul a döntőben leesett a lánc, így ki kellett állnunk. Nagyon biztatók voltak a köridők. Ez alapján az első ötben volt Menya, ami azt jelenti, hogy gyorsaságban sikerült felzárkóznia az élmezőnyhöz. Azon még dolgoznunk kell, hogy ezt hogyan tudjuk az időmérőre és a futamokra átültetni, de így is nagyot léptünk előre.”

Losonczy Levente, Junior ROK, 26.

“Az előző hétvégén egy szerencsétlen szituációba kerül Levi, az egyik versenyző motorja előtte állt meg és ahogy kerülte, megdobta a gokartját. Ekkor olyan nyomás érte a bal oldalát, ami miatt fájt a háta, de úgy gondoltuk, hogy a nap végére elmúlt — mondta Losonczy Csaba csapatvezető.

— Most a hétvégén az első bemenetnél érezte, hogy nem múlt el a fájdalom, ami nyilvánvalóan hátráltatta a koncentrációban. Viszont nagyon ügyesen összekapta magát. Az időmérőn a 11., az elődöntőben pedig 8. lett. A döntőben is a 8. helyen állt, amikor műszaki hiba miatt fel kellett adnia a versenyt. Ennek ellenére csapatunk coacha, Ben George is úgy nyilatkozott róla, hogy nagyon jó munkát végzett, reméljük legközelebb szerencsésebbek leszünk.”

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini ROK

  • Résztvevők: 25
  • Döntő: 25.
  • Elődöntő: 15.
  • Időmérő: 11.

Losonczy Levente, Junior ROK

  • Résztvevők: 27
  • Döntő: 26.
  • Elődöntő: 8.
  • Időmérő: 11.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért világbajnokok ellen bizonyított

Soha sem kellett még ennyi világ-, Európa- és olasz bajnok ellen bizonyítania Krózser Menyhértnek, aki pályafutása legerősebb mezőnyébe csöppent a WSK Super Master Series harmadik fordulóján. A Brilliant Driver Program versenyzője azonban cseppet sem illetődött meg, az időmérő csoportjában egy 5. hellyel tette le a névjegyét.

﹡ WSK Super Master Series – 3. futam, Franciacorta (Olaszország), 2024. február 16–18.

A KZ kategória a gokartversenyzés csúcsa, ahol nem ritka, hogy valaki akár húsz év tapasztalattal is versenyezzen. Éppen ezért szokták a kategóriát két csoportra, KZ-re és KZ2-re osztani. Előbbiben a rutinos, eredményes versenyzők indulnak – például a korábbi KZ2-es világ- és Európa-bajnokok –, míg a KZ2-t alapvetően utánpótlás kategóriának szánják. Ritkán versenyez egy mezőnyben a KZ és a KZ2, azonban ahol ezt megteszik, ott igazi tűzijátékot láthatnak a szurkolók.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

Ez történt Franciacortában, a WSK Super Master Series harmadik futamán, ahol rekordszámú, 85 fő nevezett KZ2-be (ez volt az összevont kategória neve). De nem csak sokan voltak, hanem erősek is, hiszen szokatlan módon több egykori világ-, Európa és olasz bajnok is rajthoz állt.

Krózser Menyhért, ahogyan megszokhattuk tőle, örült a kihívásnak és hogy a gokartversenyzés legjobbjaival mérheti össze tudását. Az időmérőn alaposan oda is tette magát és csoportjában 5., míg összesített értékelésben 15. lett.

Az előfutamok során kuplunghibával küzdött, ami miatt a rajtjai nem voltak tökéletesek, ennek ellenére három top 9-es eredményt ért el. A második előfutamban azonban kilökték, így ott utolsó helyen végzett. Ez eléggé rányomta a bélyegét a további szereplésére, hiszen ennek az egy mozzanatnak köszönhetően 15 helyet veszített az előfutamok során és a 29.-en jutott tovább.

Az elődöntőben és a döntőben fékhiba hátráltatta ugyan, de így is mind a kétszer – ahogy már megszokhattuk tőle – javított a pozícióján és végül a 25. helyen fejezte be a döntőt.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

„Ez volt a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem – mondta Krózser Menyhért. – A franciacortai pályát ismerem és szeretem is, nagyon készültem erre a hétvégére.

Az időmérő jól sikerült. Ennyi világ- és Európa-bajnok között a 15. helyezés szerintem nagyon jó eredmény. Főleg, ha belegondolsz abba, hogy volt olyan ellenfelem, aki már akkor ebben a kategóriában versenyzett, amikor én elkezdtem gokartozni. Gondolhatod, hogy mekkora rutinjuk van, de éppen ezért volt nagy kihívás ellenük versenyezni.

Nagyon bosszantott, amikor a második előfutamban kilöktek, egy teljesen érthetetlen manőverrel. Ezzel sokat buktam, ha olyan eredményt tudtam volna elérni, mint a többi előfutamon, akkor a 14–15. helyen juthattam volna tovább.

Az előfutamokon kuplung problémám volt, ami a rajtnál hátráltatott, vasárnap pedig a fék nem működött rendesen.

Mindent egybevetve, úgy érzem, hogy a hétvégéből kihoztam a lehető legtöbbet, iszonyúan sokat lehet fejlődni ilyen ellenfelek között, ilyen harcias környezetben. Két hét múlva még jobb leszek.“

A WSK Super Master Series március 1–3-a között zárul Krózser Menyhért egyik kedvenc pályáján, Sarnóban.

Krózser Menyhért, BDP Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 13.
CE előfutam: 8.
CD előfutam: 34. (baleset miatt kiesett)
AC előfutam: 7.
BC előfutam: 9.
Előfutamok összesített: 29.
A Elődöntő: 14.
Elődöntő utáni összesített: 27.
Döntő: 25.

A Brilliant Driver Program együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program