MHH Kart Team: Első közös verseny

CEE, Adria Raceway, Olaszország, 2018. április 1.

Első alkalommal versenyzett együtt az MHH Kart Team mindhárom idei gokartosa, a CEE és a magyar bajnokság nyitófutamán, az olaszországi Adria Racewayen.

Fodor Géza 11 hónap kihagyás után tért vissza a DD2 Masters mezőnyben és szerezte meg az ötödik helyet. Losonczy Levente műszaki okok miatt az utolsó helyről rajtolva, a Junior Max döntőjében a negyedik helyre jött fel, a hétvége összesített eredménye alapján pedig hetedik lett. Krózser Menyhért most debütált a Mini Maxban, ahol az idén már másodszorra kellett megszoknia új vázat, új motort. Tempója kiváló volt, pár apró hiba után a 18. helyet szerezte meg, de számára a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb.

„Mind a három versenyzőnk jó és gyors volt. Nem igazán jött ki a lépés számukra, de jó munkát végeztek, különösen Losonczy Levi, aki az utolsó helyről a negyedikre jött fel — mondta Krózser Menyhért senior csapatvezető. — Ez volt az első közös versenyünk, amin nagyon jól éreztük magunkat. Az eredmény mellett ez is nagyon fontos része a sportnak. Jó volt Fodor Gézát 11 hónap után újra gokartban látni. Voltak apró hibáink, de nagyon bizakodók vagyunk, jó úton halad a csapat.“

Krózser Menyhért, Mini Max, CEE 18. helyezés

„Kalandos versenye volt Menyának, de mivel az idén váltottunk kategóriát, erre is számítottunk — mondta Németh Balázs, Menya szerelője és egyben edzője is. — Az időmérő már száraz pályán zajlott, de kötelezően esőgumival kellett menni. A rajt előtt nem tudtuk pontosan beállítani a guminyomást, így Menya kilencedik lett.

Az elődöntőben, esőben nagyon jó volt a tempója, másfél kör alatt a harmadik helyre jött fel. Ott elkövetett egy hibát, megforgott és a mezőny végére került, így 17. lett. Ez rányomta a bélyegét a döntő és a szuperdöntő eredményére is. Nagyon sokat dolgoztunk a hétvégén, Menya elkövetett pár apró hibát, amit megbeszéltünk és a következő alkalommal már biztosan nem fut bele ilyesmibe. Tanulás szempontjából mindneképpen jó verseny volt és a tempóját is meg tudta mutatni.“

Losonczy Levente, Junior Max, CEE 7. helyezés

„Műszaki okok miatt eredmény nélkül zárta az időmérőt Levi — mondta Losonczy Csaba, csapatvezető. — A két elődöntőben a 26. és a 25. helyről indult, ahonnan a 10.-re és az 5.-re jött fel, a szuperdöntőben pedig CEE-ben negyedik lett, a magyar bajnokságban pedig győzött. Nagyon okosan, higgadtan versenyzett, ki tudta kapcsolni az időmérőn történteket és mindig a következő feladatra koncentrált.

A kategória nem volt ismeretlen a számára, tavaly is itt indult már, ezzel a vázzal azonban most versenyzett először, de az eredményeket látva, nem okozott neki problémát az átállás. A teljesítményével maximálisan elégedettek vagyunk.“

Fodor Géza, DD2 Masters, CEE 5. helyezés

„Nagyon vártam már, hogy 11 hónap után újra gokartba ülhessek — mondta Fodor Géza. — Nem mondom, hogy elégedetlen vagyok, de egy kicsit többet vártam magamtól. Csütörtökön és pénteken, az edzéseken jó volt a tempóm, de szombat, vasárnapra nem tudtam átmenteni. Éreztem a kihagyást, mese nincs, sokat kell versenyeznem, hogy visszaszerezzem a rutint.

Az idén új vázmárkával indul a csapat és nekem nem sikerült a váltakozó körülményekre jól beállítanom, vasárnap pedig a motorunk sem volt tökéletes. Ez a sok apróság adódott össze a végére. Az út jó, dolgozni kell és akkor az eredmények is jönnek.“

 

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini Max, CEE

 • Résztvevők: 25
 • Összesített eredmény: 18.
 • Szuper döntő: 15.
 • Döntő: 19.
 • Elődöntő: 17.
 • Időmérő: 9.

Losonczy Levente, Junior Max, CEE

 • Résztvevők: 26
 • Összesített eredmény: 7.
 • Szuper döntő: 4.
 • Elődöntő BC: 5.
 • Elődöntő AB: 10.
 • Időmérő: nincs eredmény

Fodor Géza, DD2 Masters, CEE

 • Résztvevők: 16
 • Összesített eredmény: 5.
 • Szuper döntő: 6.
 • Döntő: 5.
 • Elődöntő: 4.
 • Időmérő: 8.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ:

www.facebook.com/menya.hu

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.