MHH Kart Team: Első sor Grobnikban

Az első sorba kvalifikálta magát Losonczy Levente a Bohemia Clio Kupa negyedik hétvégéjén, a horvátországi Grobnikban. A rajt után elsőnek jött el, de az év eleje óta áhított győzelem egy apró hibán elúszott, és Levi kiesett. A második futamban megint csak kalandosan szerezte meg az ötödik helyet, amivel a bajnokságban a negyedik helyen áll. 

„Nagyon készültünk Grobnikra, mert itt mindig jól szerepeltünk – mondta Levi. – Összesen két szabadedzés volt, ami az egész bajnokságban a legrövidebb felkészülést jelentette. Az autót azonban a tapasztalataink alapján könnyen beállítottuk. Nagyon jó is lett. A Zsille Motorsportos csapattársam, Hatvani Bálint szerzete meg a pole-pozíciót, én lettem a második. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Bohemia Renault Clio Kupa, Grobnik (Horvátország) 2021. július 23–25.

A rajtnál Bálintnak volt egy kuplung problémája, ami miatt hamarabb mozdult be a Cliója. Én pedig öt centivel túllógtam a rajtvonalon. Belülről nagyon nehéz ezt látni, kívülről nem kaptam hozzá segítséget, ezért úgy álltam fel, ahogy éreztem. Bálint a kuplung hiba miatt kicsit beragadt, le tudtam rajtolni. Az első két helyen mentünk, amikor mind a ketten stop and go büntetést kaptunk. 

A kálváriám itt nem ért véget. A rádióm rosszul működött, ahogy jöttem be a bokszba, azt hallottam, hogy parc fermé. Utólag kiderült, hogy Bálintnak mondták. Nagyon stresszes helyzet volt, nem értettem, hogy miért kell parc fermébe állnom, de gondoltam, hogy a csapatom tud valamit, amit én nem. Beálltam a parc fermébe és ezzel kiestem a versenyből. A sima stop and góval feljöhettem volna az ötödik helyig. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Bohemia Renault Clio Kupa, Grobnik (Horvátország) 2021. július 23–25.

Tanulságos dolog volt mind a kettő: a rajtrácsra felállás és a parc fermébe kiállás is. Legközelebb biztos jobban kezelem mind a két helyzetet. 

A második futamban a 11. helyről rajtoltam feljöttem egészen a negyedik helyig. Bálint volt a második, de a cél előtt előre engedett, hogy több pontot szerezzek a bajnokságban. Utólag kiderült, hogy pályaelhagyásért kaptam öt másodperc büntetést, így az ötödik helyen végeztem. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Bohemia Renault Clio Kupa, Grobnik (Horvátország) 2021. július 23–25.

Kalandos hétvégénk volt. Az edzéstempónk nagyon biztató, úgyhogy az utolsó két hétvégén még bármi megtörténhet.“

Losonczy Levente, MHH Kart Team 
V4 sorozat, Bohemia Clio Kupa, Grobnik (Horvátország) 2021. július 23–25. eredmények:

Időmérő: 2.
1. futam: kiesett
2. futam: 5.

Bohemia Clio Kupa állása nyolc futam után: 

1. Filip Sandström 178 pont
2. Erik Bertilsson 127 pont
3. Yuuso Panttila 78 pont
4. Losonczy Levente 71 pont
5. Hatvani Bálint 71 pont
6. Richard Meixner 62 pont
7. Miha Primozic 57 pont
8. Yasmeen Koloc 35 pont

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Bohemia Renault Clio Kupa, Grobnik (Horvátország) 2021. július 23–25.
Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax