MHH Kart Team: Első sor Grobnikban

Az első sorba kvalifikálta magát Losonczy Levente a Bohemia Clio Kupa negyedik hétvégéjén, a horvátországi Grobnikban. A rajt után elsőnek jött el, de az év eleje óta áhított győzelem egy apró hibán elúszott, és Levi kiesett. A második futamban megint csak kalandosan szerezte meg az ötödik helyet, amivel a bajnokságban a negyedik helyen áll. 

„Nagyon készültünk Grobnikra, mert itt mindig jól szerepeltünk – mondta Levi. – Összesen két szabadedzés volt, ami az egész bajnokságban a legrövidebb felkészülést jelentette. Az autót azonban a tapasztalataink alapján könnyen beállítottuk. Nagyon jó is lett. A Zsille Motorsportos csapattársam, Hatvani Bálint szerzete meg a pole-pozíciót, én lettem a második. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Bohemia Renault Clio Kupa, Grobnik (Horvátország) 2021. július 23–25.

A rajtnál Bálintnak volt egy kuplung problémája, ami miatt hamarabb mozdult be a Cliója. Én pedig öt centivel túllógtam a rajtvonalon. Belülről nagyon nehéz ezt látni, kívülről nem kaptam hozzá segítséget, ezért úgy álltam fel, ahogy éreztem. Bálint a kuplung hiba miatt kicsit beragadt, le tudtam rajtolni. Az első két helyen mentünk, amikor mind a ketten stop and go büntetést kaptunk. 

A kálváriám itt nem ért véget. A rádióm rosszul működött, ahogy jöttem be a bokszba, azt hallottam, hogy parc fermé. Utólag kiderült, hogy Bálintnak mondták. Nagyon stresszes helyzet volt, nem értettem, hogy miért kell parc fermébe állnom, de gondoltam, hogy a csapatom tud valamit, amit én nem. Beálltam a parc fermébe és ezzel kiestem a versenyből. A sima stop and góval feljöhettem volna az ötödik helyig. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Bohemia Renault Clio Kupa, Grobnik (Horvátország) 2021. július 23–25.

Tanulságos dolog volt mind a kettő: a rajtrácsra felállás és a parc fermébe kiállás is. Legközelebb biztos jobban kezelem mind a két helyzetet. 

A második futamban a 11. helyről rajtoltam feljöttem egészen a negyedik helyig. Bálint volt a második, de a cél előtt előre engedett, hogy több pontot szerezzek a bajnokságban. Utólag kiderült, hogy pályaelhagyásért kaptam öt másodperc büntetést, így az ötödik helyen végeztem. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Bohemia Renault Clio Kupa, Grobnik (Horvátország) 2021. július 23–25.

Kalandos hétvégénk volt. Az edzéstempónk nagyon biztató, úgyhogy az utolsó két hétvégén még bármi megtörténhet.“

Losonczy Levente, MHH Kart Team 
V4 sorozat, Bohemia Clio Kupa, Grobnik (Horvátország) 2021. július 23–25. eredmények:

Időmérő: 2.
1. futam: kiesett
2. futam: 5.

Bohemia Clio Kupa állása nyolc futam után: 

1. Filip Sandström 178 pont
2. Erik Bertilsson 127 pont
3. Yuuso Panttila 78 pont
4. Losonczy Levente 71 pont
5. Hatvani Bálint 71 pont
6. Richard Meixner 62 pont
7. Miha Primozic 57 pont
8. Yasmeen Koloc 35 pont

Losonczy Levente, MHH Kart Team, Bohemia Renault Clio Kupa, Grobnik (Horvátország) 2021. július 23–25.
Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.