MHH Kart Team: Erős hétvége a WSK-ban

WSK Masters Series 2. futam – Lonato (Olaszország), 2019. február 21–24.

Két héten belül két különböző bajnokságban mutathatta meg képességeit Krózser Menyhért, az MHH Kart Team versenyzője.

Míg február közepén a ROK sorozat Winter Cupján vett részt, egy héttel később a legerősebb gokartbajnokság, a WSK Masters Series második futamán állt rajthoz.

A mezőny ezúttal is parádés volt, hisze a Mini kategóriában 32 ország 108 versenyzője vívott meg egymással.

Menyát az időmérőn motorhiba hátráltatta, ami miatt csak az 56. lett. Így mind az öt előfutamon a 19-20. helyről rajtolt. Az első előfutamon még nem sikerült elhárítani a motorhibát, a másodikon ütközés miatt beesett a spoilere és büntetést kapott. Az utolsó három előfutamon azonban szárnyalt és több helyet javítva kétszer 10. egyszer pedig 12. lett.

Az A elődöntőben nem sikerült megismételnie zseniális rajtjait, de így is tíz helyet javítva ért célba. Sajnos ebben a futamban is ütközésbe keveredett, ami miatt öt másodperc büntetést kapott és a 27. helyen végzett, amivel nem jutott döntőbe.

„Kaptunk hideget és meleget is a hétvégén – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – A motorhiba az időmérőn sok mindent eldöntött, ami miatt az előfutamokban Menya hátrább rajtolt, ráadásul az első két előfutama nem is sikerült, de nem adta fel.

Mentálisan nagyon sokat erősödött tavalyhoz képest. Ezt megmutatta az elődöntőben is, ahol egy rossz rajt után ugyanúgy tíz helyet javított, mint az előfutamokban.

Elégedettek lehetünk a teljesítményével, de egy kicsit több rámenősséggel ennél sokkal jobban is szerepelhet, viszont a fejlődésében megvan a folytonosság, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok a szezon hátralévő részével kapcsolatban.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

  • Résztvevők: 108 (32 ország)
  • A elődöntő: 27. (34-ből)
  • Kvalifikációs futamok összesítve: 39. (108-ból)
  • BD előfutam: 10. (34-ből)
  • BC előfutam: 10. (36-ból)
  • BF előfutam: 12. (36-ból)
  • BE előfutam: 23. (36-ból)
  • BA előfutam: 18. (36-ból)
  • Időmérő összesítve: 56. (105-ből)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program