MHH Kart Team: Erős hétvége a WSK-ban

WSK Masters Series 2. futam – Lonato (Olaszország), 2019. február 21–24.

Két héten belül két különböző bajnokságban mutathatta meg képességeit Krózser Menyhért, az MHH Kart Team versenyzője.

Míg február közepén a ROK sorozat Winter Cupján vett részt, egy héttel később a legerősebb gokartbajnokság, a WSK Masters Series második futamán állt rajthoz.

A mezőny ezúttal is parádés volt, hisze a Mini kategóriában 32 ország 108 versenyzője vívott meg egymással.

Menyát az időmérőn motorhiba hátráltatta, ami miatt csak az 56. lett. Így mind az öt előfutamon a 19-20. helyről rajtolt. Az első előfutamon még nem sikerült elhárítani a motorhibát, a másodikon ütközés miatt beesett a spoilere és büntetést kapott. Az utolsó három előfutamon azonban szárnyalt és több helyet javítva kétszer 10. egyszer pedig 12. lett.

Az A elődöntőben nem sikerült megismételnie zseniális rajtjait, de így is tíz helyet javítva ért célba. Sajnos ebben a futamban is ütközésbe keveredett, ami miatt öt másodperc büntetést kapott és a 27. helyen végzett, amivel nem jutott döntőbe.

„Kaptunk hideget és meleget is a hétvégén – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – A motorhiba az időmérőn sok mindent eldöntött, ami miatt az előfutamokban Menya hátrább rajtolt, ráadásul az első két előfutama nem is sikerült, de nem adta fel.

Mentálisan nagyon sokat erősödött tavalyhoz képest. Ezt megmutatta az elődöntőben is, ahol egy rossz rajt után ugyanúgy tíz helyet javított, mint az előfutamokban.

Elégedettek lehetünk a teljesítményével, de egy kicsit több rámenősséggel ennél sokkal jobban is szerepelhet, viszont a fejlődésében megvan a folytonosság, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok a szezon hátralévő részével kapcsolatban.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

  • Résztvevők: 108 (32 ország)
  • A elődöntő: 27. (34-ből)
  • Kvalifikációs futamok összesítve: 39. (108-ból)
  • BD előfutam: 10. (34-ből)
  • BC előfutam: 10. (36-ból)
  • BF előfutam: 12. (36-ból)
  • BE előfutam: 23. (36-ból)
  • BA előfutam: 18. (36-ból)
  • Időmérő összesítve: 56. (105-ből)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax