MHH Kart Team: Gyógyulást Levi!

Olasz bajnokság, Adria, 2018. július 29.

Az MHH Kart Team mindkét versenyzője ütközésbe keveredett az olasz gokartbajnoki futamon Adrián. Míg Krózser Menyhért sérülés nélkül, gokartja váztörésével megúszta, addig Losonczy Levente lába eltört. A szakszerű orvosi ellátás után vasárnap hazaérkezett Győrbe, ahol megműtötték, kedden pedig mankóval ugyan, de lábra állhatott.

„Az időmérőn egy nagyon szerencsétlen szituációban történt az ütközés — mesélte Losonczy Csaba, csapatvezető. — Az egyik ellenfele olyan helyen próbált beszúrni mellé, ahol nincs értelme előzni, Levit beforgatta majd maga alá rántotta. Amikor térdre esett eltört a combja.

Azonnal beszállították a kórházba, ahol nagyon szakszerű ellátást kapott, majd betegszállítóval hazahozták Magyarországra, vasárnap pedig már Győrben műtötték meg. Úgy tűnik, hogy nem kap gipszet, kedden pedig mankóval ugyan, de már lábra állhatott.

Azt nem tudom megmondani, mikor ülhet legközelebb gokartba, mert most a felépülése a legfontosabb, de ahogy Levit ismerem, az első adandó alkalommal visszaül.

Nagyon sajnálom az esetet, mert az idén eddig kiváló szezont futott, rajta vagyunk, hogy minél hamarabb folytathassa.“

Krózser Menyhért, Mini 60

„Először is az egész csapatunk nevében szeretnék gyógyulás kívánni Losonczy Leventének, akit visszavárunk a pályákra. Nagyon tehetséges versenyző és vele teljes az MHH Kart Team — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető.

— A másik versenyzők, Krózser Menyhért is ütközött a hétvégén, az első selejtezőben egy versenyzőtársa miután megforgott, átvágott előtte a pályán és eltalálta őt. Eltört a váz, úgyhogy a második selejtezőre a tartalék vázat kellett bevetni. Ezzel 19., 18. helyezést ért el, de a harmadik selejtezőben elromlott a motorja, így a negyedikre a tartalékot kellett betennünk. A mezőny annyira sűrű, hogy az ütközés és a műszaki hiba után már esélyünk sem volt, hogy döntőbe kerüljünk.

Pozitívuma volt a hétvégének viszont, hogy Menya most is gyorsult, közelebb kerültünk az élmezőnyhöz és az, hogy egy nagyon erős 81 fős mezőnyből az időmérőn a 35. helyet szerezte meg mindenképpen bizakodásra ad okot.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini 60

Résztvevők: 81

Összesített: 58.

Selejtező BE: 23. (32-ből)

Selejtező CE: 18. (32-ből)

Selejtező AE: 19. (32-ből)

Selejtező DE: 32. (32-ből)

Időmérő: 35.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért világbajnokok ellen bizonyított

Soha sem kellett még ennyi világ-, Európa- és olasz bajnok ellen bizonyítania Krózser Menyhértnek, aki pályafutása legerősebb mezőnyébe csöppent a WSK Super Master Series harmadik fordulóján. A Brilliant Driver Program versenyzője azonban cseppet sem illetődött meg, az időmérő csoportjában egy 5. hellyel tette le a névjegyét.

﹡ WSK Super Master Series – 3. futam, Franciacorta (Olaszország), 2024. február 16–18.

A KZ kategória a gokartversenyzés csúcsa, ahol nem ritka, hogy valaki akár húsz év tapasztalattal is versenyezzen. Éppen ezért szokták a kategóriát két csoportra, KZ-re és KZ2-re osztani. Előbbiben a rutinos, eredményes versenyzők indulnak – például a korábbi KZ2-es világ- és Európa-bajnokok –, míg a KZ2-t alapvetően utánpótlás kategóriának szánják. Ritkán versenyez egy mezőnyben a KZ és a KZ2, azonban ahol ezt megteszik, ott igazi tűzijátékot láthatnak a szurkolók.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

Ez történt Franciacortában, a WSK Super Master Series harmadik futamán, ahol rekordszámú, 85 fő nevezett KZ2-be (ez volt az összevont kategória neve). De nem csak sokan voltak, hanem erősek is, hiszen szokatlan módon több egykori világ-, Európa és olasz bajnok is rajthoz állt.

Krózser Menyhért, ahogyan megszokhattuk tőle, örült a kihívásnak és hogy a gokartversenyzés legjobbjaival mérheti össze tudását. Az időmérőn alaposan oda is tette magát és csoportjában 5., míg összesített értékelésben 15. lett.

Az előfutamok során kuplunghibával küzdött, ami miatt a rajtjai nem voltak tökéletesek, ennek ellenére három top 9-es eredményt ért el. A második előfutamban azonban kilökték, így ott utolsó helyen végzett. Ez eléggé rányomta a bélyegét a további szereplésére, hiszen ennek az egy mozzanatnak köszönhetően 15 helyet veszített az előfutamok során és a 29.-en jutott tovább.

Az elődöntőben és a döntőben fékhiba hátráltatta ugyan, de így is mind a kétszer – ahogy már megszokhattuk tőle – javított a pozícióján és végül a 25. helyen fejezte be a döntőt.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

„Ez volt a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem – mondta Krózser Menyhért. – A franciacortai pályát ismerem és szeretem is, nagyon készültem erre a hétvégére.

Az időmérő jól sikerült. Ennyi világ- és Európa-bajnok között a 15. helyezés szerintem nagyon jó eredmény. Főleg, ha belegondolsz abba, hogy volt olyan ellenfelem, aki már akkor ebben a kategóriában versenyzett, amikor én elkezdtem gokartozni. Gondolhatod, hogy mekkora rutinjuk van, de éppen ezért volt nagy kihívás ellenük versenyezni.

Nagyon bosszantott, amikor a második előfutamban kilöktek, egy teljesen érthetetlen manőverrel. Ezzel sokat buktam, ha olyan eredményt tudtam volna elérni, mint a többi előfutamon, akkor a 14–15. helyen juthattam volna tovább.

Az előfutamokon kuplung problémám volt, ami a rajtnál hátráltatott, vasárnap pedig a fék nem működött rendesen.

Mindent egybevetve, úgy érzem, hogy a hétvégéből kihoztam a lehető legtöbbet, iszonyúan sokat lehet fejlődni ilyen ellenfelek között, ilyen harcias környezetben. Két hét múlva még jobb leszek.“

A WSK Super Master Series március 1–3-a között zárul Krózser Menyhért egyik kedvenc pályáján, Sarnóban.

Krózser Menyhért, BDP Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 13.
CE előfutam: 8.
CD előfutam: 34. (baleset miatt kiesett)
AC előfutam: 7.
BC előfutam: 9.
Előfutamok összesített: 29.
A Elődöntő: 14.
Elődöntő utáni összesített: 27.
Döntő: 25.

A Brilliant Driver Program együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program