MHH Kart Team: Kalandos éjszaka

WSK Euro Series – Adria (Olaszország), 2019. június 26–29.

Különleges, éjszakai versenyen vett részt Krózser Menyhért az olasz WSK-bajnokság Mini kategóriájában, ahol két héten belül másodszorra is döntőbe jutott.

Nem tétlenkedett az MHH Kart Team, a lonatói és adriai WSK-futamok között eltelt alig pár napban, hiszen csapatot váltottak. Menya a Team Driver színeiben indult, amely a Kart Republic gyári csapatának számít a Mini kategóriában.

A Kart Republic felügyeli többek között a Sauber Forma–1-es csapatának és az F1-es világbajnok Nico Rosbergnek a gokart csapatát is.

A váltás nem volt zökkenőmentes, hiszen a hétvégén több műszaki hibával is küzdöttek, de úgy tűnik, a Team Driver jobban megfelel az MHH Kart Team elvárásainak.

„Sok apró, bosszantó hibánk volt a hétvége alatt, az edzéseken hol a benzin folyt ki a tankból, hol a motor nem ment. Háromszor kellett Menya ruhájából kimosni a benzint – mondta Krózser Menyhért senior csapatvezető. – Ettől függetlenül nagyon jó a hangulat a csapatban, nyugalom van és még a műszaki hibák ellenére is biztató volt a hétvégénk.

A verseny pikantériája volt, hogy délután négykor kezdődött a program és volt olyan előfutamunk, ami hajnal egykor rajtolt. Ez még egy felnőttet is megviselne, de Menya egész jól bírta.

Az időmérőn nem jött ki jól a lépés, a 74 indulóból 33. lett. Az előfutamokban a 13–14. helyről rajtolt. A négy futamból kettő jól sikerült, a 7. és a 9. helyen végzett. Egyszer kilökték, az utolsó előfutamban pedig nem volt a legharapósabb formájában.

Az elődöntőben a rajtnál hátraesett, innen jött fel a 17. helyre. A döntőben az utolsó sorból indult, de már az első kanyarban 11–12-őt előzött. Egy balesetnél azonban oldalról nekimentek, felrepült a levegőbe és ahogy földet ért, elgörbült a váza.

Piros zászlóval megszakították a versenyt, a megismételt rajtnál megint hátulról indult, de a görbe vázzal öt–hat tizeddel volt lassabb mindenkinél. Becsületből befejezte a futamot az utolsó helyen. A leintés után pedig még arra is volt energiája, hogy drifteléssel szórakoztassa magát.

Összességében pozitív volt a hétvégénk, látszik, hogy ennél a csapatnál sokat fejlődhet Menya. Most egy kicsit pihenünk, mert két hét alatt két WSK-futamot teljesíteni elég fárasztó volt, aztán újra támadunk.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

  • Résztvevők: 76
  • Döntő: 32.
  • A elődöntő: 17. (33-ból)
  • Kvalifikációs futamok összesítve: 33. (76-ból)
  • BC előfutam: 17. (30-ból)
  • AC előfutam: 9. (29-ből)
  • CD előfutam: 28. (30-ból)
  • CE előfutam: 7. (29-ből)
  • Időmérő összesítve: 33. (76-ból)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax