MHH Kart Team: Kalandos éjszaka

WSK Euro Series – Adria (Olaszország), 2019. június 26–29.

Különleges, éjszakai versenyen vett részt Krózser Menyhért az olasz WSK-bajnokság Mini kategóriájában, ahol két héten belül másodszorra is döntőbe jutott.

Nem tétlenkedett az MHH Kart Team, a lonatói és adriai WSK-futamok között eltelt alig pár napban, hiszen csapatot váltottak. Menya a Team Driver színeiben indult, amely a Kart Republic gyári csapatának számít a Mini kategóriában.

A Kart Republic felügyeli többek között a Sauber Forma–1-es csapatának és az F1-es világbajnok Nico Rosbergnek a gokart csapatát is.

A váltás nem volt zökkenőmentes, hiszen a hétvégén több műszaki hibával is küzdöttek, de úgy tűnik, a Team Driver jobban megfelel az MHH Kart Team elvárásainak.

„Sok apró, bosszantó hibánk volt a hétvége alatt, az edzéseken hol a benzin folyt ki a tankból, hol a motor nem ment. Háromszor kellett Menya ruhájából kimosni a benzint – mondta Krózser Menyhért senior csapatvezető. – Ettől függetlenül nagyon jó a hangulat a csapatban, nyugalom van és még a műszaki hibák ellenére is biztató volt a hétvégénk.

A verseny pikantériája volt, hogy délután négykor kezdődött a program és volt olyan előfutamunk, ami hajnal egykor rajtolt. Ez még egy felnőttet is megviselne, de Menya egész jól bírta.

Az időmérőn nem jött ki jól a lépés, a 74 indulóból 33. lett. Az előfutamokban a 13–14. helyről rajtolt. A négy futamból kettő jól sikerült, a 7. és a 9. helyen végzett. Egyszer kilökték, az utolsó előfutamban pedig nem volt a legharapósabb formájában.

Az elődöntőben a rajtnál hátraesett, innen jött fel a 17. helyre. A döntőben az utolsó sorból indult, de már az első kanyarban 11–12-őt előzött. Egy balesetnél azonban oldalról nekimentek, felrepült a levegőbe és ahogy földet ért, elgörbült a váza.

Piros zászlóval megszakították a versenyt, a megismételt rajtnál megint hátulról indult, de a görbe vázzal öt–hat tizeddel volt lassabb mindenkinél. Becsületből befejezte a futamot az utolsó helyen. A leintés után pedig még arra is volt energiája, hogy drifteléssel szórakoztassa magát.

Összességében pozitív volt a hétvégénk, látszik, hogy ennél a csapatnál sokat fejlődhet Menya. Most egy kicsit pihenünk, mert két hét alatt két WSK-futamot teljesíteni elég fárasztó volt, aztán újra támadunk.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

  • Résztvevők: 76
  • Döntő: 32.
  • A elődöntő: 17. (33-ból)
  • Kvalifikációs futamok összesítve: 33. (76-ból)
  • BC előfutam: 17. (30-ból)
  • AC előfutam: 9. (29-ből)
  • CD előfutam: 28. (30-ból)
  • CE előfutam: 7. (29-ből)
  • Időmérő összesítve: 33. (76-ból)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program