MHH Kart Team: Kettős dobogó a CEE-n

CEE 3. forduló, Kecskemét, 2019. július 26–27.

Egy első és egy második helyezéssel zárta az MHH Kart Team a CEE harmadik fordulóját, Kecskeméten.

A Mini Max kategória elődöntőjét, döntőjét és a szuperdöntőjét is megnyerte Krózser Menyhért a Közép-Európai Rotax Max Challenge (CEE) magyarországi fordulóján, így maximális pontszámmal zárta a hétvégét.

Szintén remekül szerepelt Fodor Géza a DD2 Masters mezőnyben, ő az elődöntőt megnyerte, a döntőben és a szuperdöntőben második lett, de a DD2-es mezőnyben több fiatal versenyzővel is fel tudta venni a tempót és úgy tűnik, régi formája kezd visszatérni.

„Az időmérőt elrontottam, belehibáztam a gyors körömbe, és mivel a gumi csak egy körre jó, már nem tudtam javítani, így harmadik lettem – mesélte a 11 éves Menya. – Az elődöntőben a harmadik helyről rajtoltam, az első kanyarban az élre álltam és nyertem.

A döntőben a rajtnál megelőztek, beszorultam két kart közé és visszaestem a harmadik helyre, de sikerül visszaelőznöm és nyertem, a szuperdöntőt pedig végig vezettem.“

Idei legjobb formáját hozta Fodor Géza, aki a hétvégén nem csak az ellenfelekkel, hanem egy vírussal is küzdött, ami miatt több edzést ki kellett hagynia. A versenyre azonban feltámadt.

„Nagyon élveztem a versenyzést, a betegség ellenére is sokkal jobban bírtam, mint egy hete a magyar bajnokin – mondta Fodor. – Új, Sodi vázzal indultam, mert a világdöntőn is ezt fogják használni és nem tettem le róla, hogy ticketet szerzek rá.

Az időmérőn én is hibáztam, az elődöntő jó volt, a döntő fantasztikus, a szuperdöntőre, viszont szellemileg és fizikailag is elfáradtam.

Nagyon motiváló hétvége volt, megmutattam, hogy fel lehet venni a versenyt akár a fiatalokkal is, csak bátornak kell lenni. Nagyon várom a következő CEE futamot és nagyon szeretnék győzni a DD2 Mastersben.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

  • Résztvevők: 11
  • Szuperdöntő: 1.
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • Időmérő: 3.

Fodor Géza, DD2 masters (DD2)

  • Résztvevők: 18
  • Szuperdöntő: 2. (9.)
  • Döntő: 2. (8.)
  • Elődöntő: 1. (7.)
  • Időmérő: 2. (11.)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.