MHH Kart Team: Kettős dobogó Jesolóban

CEE Bonus Cup Jesolo, 2019. március 15–17.

Magabiztos győzelemet aratott Krózser Menyhért Jesolóban, a CEE Bonus Cup Mini kategóriájában, ahol a döntőt és a szuperdöntőt is megnyerte. Fodor Géza pedig idei első versenyén a DD2 Masters mezőnyben állhatott dobogóra.

Olaszországban rendezték a Közép-Európai Rotax Max Challange (CEE) Bonus Cup futamát, amely az ötfutamos bajnokság előtti önálló, rangos verseny. Az MHH Kart Team két versenyzővel képviseltette megát és fennállásának egyik legjobb eredményét érte el.

„Az eredeti tervek szerint csak Fodor Géza indult volna a versenyen, aki a magyar bajnokság mellett a CEE-sorozatban is szerepel – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Menyával az olasz WSK és ROK sorozatokra koncentrálunk az idén, és csak pár nappal a verseny előtt döntöttük el, hogy rajthoz állunk mi is.

Jól tettük, mert nagyon sikeres hétvégénk volt. A CEE mezőnye nem olyan nagy, mint az olasz bajnokságoké, de több jó versenyző is rajthoz állt.

Menya az edzéseken még nem volt a leggyorsabb, de az időmérőre odatette magát és megnyerte. Az elődöntőben második, a döntőben és a szuperdöntőben pedig első lett, így a hétvége összetett értékelésében is megnyerte a Bonus Kupát.“

Míg a 11 éves Krózser Menyhért már több versenyen van túl az idén, a csapat senior pilótája, Fodor Géza fél év szünet után tért vissza a pályára.

„Furcsa, de nagyon jó volt újra versenyezni – mondta Fodor. – Két hete Görögországban voltam egy edzőtáborban, de más dolog az edzőtábor és más egy jól felgumizott, gyors pályán menni, nagyon erős ellenfelek között. A fél év kihagyást éreztem, vasárnapra rendesen elfáradtam.

Ennek ellenére, a szuperdöntőre éreztem rá, hol kell fékezni, mikor kell a gázra pattanni. A vége egész jó volt, de van még hova fejlődnöm. A DD2 Masters mezőnyben harmadik lettem, ami nagyon jó eredmény. Időben lehettem volna közelebb az első két helyezetthez, de ezt a két srácot nagyon nehéz lesz az idén elkapni.

Örülök, hogy újra versenyezhettem és hogy a csapatunk ilyen szép sikereket ért el.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

 • Résztvevők: 21
 • Összesített eredmény: 1.
 • Szuper döntő: 1.
 • Döntő: 1.
 • Elődöntő: 2.
 • Időmérő: 1.

Fodor Géza, DD2 Masters

 • Résztvevők: 13 (29)
 • Összesített eredmény: 3. (11.) 
 • Szuper döntő: 3. (11.)
 • Döntő: 4. (14.)
 • Elődöntő: 3. (10.)
 • Időmérő: 3. (13.)
 • *Zárójelben a DD2 eredmények

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért világbajnokok ellen bizonyított

Soha sem kellett még ennyi világ-, Európa- és olasz bajnok ellen bizonyítania Krózser Menyhértnek, aki pályafutása legerősebb mezőnyébe csöppent a WSK Super Master Series harmadik fordulóján. A Brilliant Driver Program versenyzője azonban cseppet sem illetődött meg, az időmérő csoportjában egy 5. hellyel tette le a névjegyét.

﹡ WSK Super Master Series – 3. futam, Franciacorta (Olaszország), 2024. február 16–18.

A KZ kategória a gokartversenyzés csúcsa, ahol nem ritka, hogy valaki akár húsz év tapasztalattal is versenyezzen. Éppen ezért szokták a kategóriát két csoportra, KZ-re és KZ2-re osztani. Előbbiben a rutinos, eredményes versenyzők indulnak – például a korábbi KZ2-es világ- és Európa-bajnokok –, míg a KZ2-t alapvetően utánpótlás kategóriának szánják. Ritkán versenyez egy mezőnyben a KZ és a KZ2, azonban ahol ezt megteszik, ott igazi tűzijátékot láthatnak a szurkolók.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

Ez történt Franciacortában, a WSK Super Master Series harmadik futamán, ahol rekordszámú, 85 fő nevezett KZ2-be (ez volt az összevont kategória neve). De nem csak sokan voltak, hanem erősek is, hiszen szokatlan módon több egykori világ-, Európa és olasz bajnok is rajthoz állt.

Krózser Menyhért, ahogyan megszokhattuk tőle, örült a kihívásnak és hogy a gokartversenyzés legjobbjaival mérheti össze tudását. Az időmérőn alaposan oda is tette magát és csoportjában 5., míg összesített értékelésben 15. lett.

Az előfutamok során kuplunghibával küzdött, ami miatt a rajtjai nem voltak tökéletesek, ennek ellenére három top 9-es eredményt ért el. A második előfutamban azonban kilökték, így ott utolsó helyen végzett. Ez eléggé rányomta a bélyegét a további szereplésére, hiszen ennek az egy mozzanatnak köszönhetően 15 helyet veszített az előfutamok során és a 29.-en jutott tovább.

Az elődöntőben és a döntőben fékhiba hátráltatta ugyan, de így is mind a kétszer – ahogy már megszokhattuk tőle – javított a pozícióján és végül a 25. helyen fejezte be a döntőt.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

„Ez volt a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem – mondta Krózser Menyhért. – A franciacortai pályát ismerem és szeretem is, nagyon készültem erre a hétvégére.

Az időmérő jól sikerült. Ennyi világ- és Európa-bajnok között a 15. helyezés szerintem nagyon jó eredmény. Főleg, ha belegondolsz abba, hogy volt olyan ellenfelem, aki már akkor ebben a kategóriában versenyzett, amikor én elkezdtem gokartozni. Gondolhatod, hogy mekkora rutinjuk van, de éppen ezért volt nagy kihívás ellenük versenyezni.

Nagyon bosszantott, amikor a második előfutamban kilöktek, egy teljesen érthetetlen manőverrel. Ezzel sokat buktam, ha olyan eredményt tudtam volna elérni, mint a többi előfutamon, akkor a 14–15. helyen juthattam volna tovább.

Az előfutamokon kuplung problémám volt, ami a rajtnál hátráltatott, vasárnap pedig a fék nem működött rendesen.

Mindent egybevetve, úgy érzem, hogy a hétvégéből kihoztam a lehető legtöbbet, iszonyúan sokat lehet fejlődni ilyen ellenfelek között, ilyen harcias környezetben. Két hét múlva még jobb leszek.“

A WSK Super Master Series március 1–3-a között zárul Krózser Menyhért egyik kedvenc pályáján, Sarnóban.

Krózser Menyhért, BDP Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 13.
CE előfutam: 8.
CD előfutam: 34. (baleset miatt kiesett)
AC előfutam: 7.
BC előfutam: 9.
Előfutamok összesített: 29.
A Elődöntő: 14.
Elődöntő utáni összesített: 27.
Döntő: 25.

A Brilliant Driver Program együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program