MHH Kart Team: Kettős dobogó Jesolóban

CEE Bonus Cup Jesolo, 2019. március 15–17.

Magabiztos győzelemet aratott Krózser Menyhért Jesolóban, a CEE Bonus Cup Mini kategóriájában, ahol a döntőt és a szuperdöntőt is megnyerte. Fodor Géza pedig idei első versenyén a DD2 Masters mezőnyben állhatott dobogóra.

Olaszországban rendezték a Közép-Európai Rotax Max Challange (CEE) Bonus Cup futamát, amely az ötfutamos bajnokság előtti önálló, rangos verseny. Az MHH Kart Team két versenyzővel képviseltette megát és fennállásának egyik legjobb eredményét érte el.

„Az eredeti tervek szerint csak Fodor Géza indult volna a versenyen, aki a magyar bajnokság mellett a CEE-sorozatban is szerepel – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Menyával az olasz WSK és ROK sorozatokra koncentrálunk az idén, és csak pár nappal a verseny előtt döntöttük el, hogy rajthoz állunk mi is.

Jól tettük, mert nagyon sikeres hétvégénk volt. A CEE mezőnye nem olyan nagy, mint az olasz bajnokságoké, de több jó versenyző is rajthoz állt.

Menya az edzéseken még nem volt a leggyorsabb, de az időmérőre odatette magát és megnyerte. Az elődöntőben második, a döntőben és a szuperdöntőben pedig első lett, így a hétvége összetett értékelésében is megnyerte a Bonus Kupát.“

Míg a 11 éves Krózser Menyhért már több versenyen van túl az idén, a csapat senior pilótája, Fodor Géza fél év szünet után tért vissza a pályára.

„Furcsa, de nagyon jó volt újra versenyezni – mondta Fodor. – Két hete Görögországban voltam egy edzőtáborban, de más dolog az edzőtábor és más egy jól felgumizott, gyors pályán menni, nagyon erős ellenfelek között. A fél év kihagyást éreztem, vasárnapra rendesen elfáradtam.

Ennek ellenére, a szuperdöntőre éreztem rá, hol kell fékezni, mikor kell a gázra pattanni. A vége egész jó volt, de van még hova fejlődnöm. A DD2 Masters mezőnyben harmadik lettem, ami nagyon jó eredmény. Időben lehettem volna közelebb az első két helyezetthez, de ezt a két srácot nagyon nehéz lesz az idén elkapni.

Örülök, hogy újra versenyezhettem és hogy a csapatunk ilyen szép sikereket ért el.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

 • Résztvevők: 21
 • Összesített eredmény: 1.
 • Szuper döntő: 1.
 • Döntő: 1.
 • Elődöntő: 2.
 • Időmérő: 1.

Fodor Géza, DD2 Masters

 • Résztvevők: 13 (29)
 • Összesített eredmény: 3. (11.) 
 • Szuper döntő: 3. (11.)
 • Döntő: 4. (14.)
 • Elődöntő: 3. (10.)
 • Időmérő: 3. (13.)
 • *Zárójelben a DD2 eredmények

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Tóth-Gili Tamás, Mecsek Rally 2024

Tóth-Gili Tamás, a gólkirály, aki kétszer autózott 2WD harmadik időt a Mecsek Rallyn

Egy év szünet után, vízilabda bronzéremmel és gólkirályi címmel tért vissza Tóth-Gili Tamás az Országos Rally Bajnokságba. A Mecsek Rallyn először láthattunk őt ORB1-es futamon Ford Fiesta Rally4-es volánja mögött. Ráadásul különleges navigátorral tért vissza, hiszen a kiváló sofőr, Németh „8V“ Péter önként vállalta, hogy megijeszti magát a jobb 1-ben. A különleges kombináció meglepően jó eredményt és még jobb hangulatot hozott. 

Tavaly a Mecsek Rallyn indult utoljára ORB1-ben Tóth-Gili Tamás, akkor még a Peugeot Kupában. Ősszel Árpádtetőn egy rallysprinten próbálta ki először a Ford Fiesta Rally4-et, ami annyira megtetszett neki, hogy erre a típusra váltott. 

Idei első versenyére vízilabda játékosi elfoglaltsága miatt mostanáig kellett várni. Megérte, hiszen az OB1/B-be tavaly feljutó PTE-PEAC színeiben pont a Diósgyőr Rally idejében játszotta a bronzmeccset, amit meg is nyertek, és Gili lett a szezon gólkirálya. 

Fotó: Tóth-Gili Tamás // Mecsek Rally 2024

„A vízilabdában sikerült minden elérnem, amit idén célul tűztem ki, a bronzéremre és a gólkirályi címre is nagyon büszke vagyok – mondta Gili. – De már nagyon hiányzott a rally is. 

Tavaly egy sprinten kipróbáltam a Fiesta Rally4-et, és azonnal úgy éreztem, hogy sokkal közelebb áll hozzám. A Peugeot-val gyorsabban lehet menni, de annak a beállítása sokkal több tapasztalatot igényel, mint amivel most rendelkezek. 

Rendhagyó navigátorral vágtam neki a szezonnak. Pepével (8V) pont a tavalyi Mecsek Rallyn kerültünk közelebbi barátságba, és három héttel ezelőtt felhívtam, hogy volna-e kedve kicsit megijeszteni magát a jobb 1-ben.  Nem válaszolt, csak röhögött, mert éppen azon gondolkodott, hogy felhív, nincs-e szükségem egy navigátorra. Így a kérdés eldőlt. 

Fotó: Tóth-Gili Tamás // Mecsek Rally 2024

Jó régen versenyeztem, úgyhogy a teszten borzasztó szögletes volt a mozgásom. A versenyen is kellett egy kis idő, mire elhittem, amit Pepe mond. Így is volt egy-két melegebb pillanatunk, amit Pepe nem száz százalékos nyugodtsággal kezelt, én meg persze jót nevettem rajta, úgyhogy a hangulat kifogástalan volt a kocsiban. 

Nagyon örülök, hogy Árpádtetőn kétszer is sikerült 2WD harmadik időt autóznunk. Egy ilyen erős mezőnyben ez számomra hatalmas dolog. 

Pécsvárad viszont nagyon nem ment. Ahhoz, hogy ott jól tudj menni, sok rutinra van szükség. Ezért megbeszéltük, hogy ha ott gyorsan megyünk, az elejét akkor sem tudjuk megszorítani, magunkat viszont rommá ijesztjük, ezért inkább elspóroltuk. 

A tavalyi Salgó rallys gumijainkat használtuk el. Az utolsó gyorsra már annyira elkoptak, hogy a drót is kilátszott. Az egyik guminkat kicsípte az aszfalt és eresztett, de mivel már csak egy pótkerekünk volt, ezzel fejeztük be a kört. Érdekes tapasztalat volt ez is. 

Fotó: Tóth-Gili Tamás // Mecsek Rally 2024

Az utolsó gyorsra annyira elfogyott a tapadásunk, hogy elvittem egy lassítót, amiért 10 másodperc büntetést kaptunk. Ezzel egy helyet hátracsúsztunk és 2WD-ben hetedikek lettünk, de nem is ez volt a lényeg. Nagyon sok tapasztalatot szereztem, Pepe is kibírta mellettem, amit nagyon köszönök neki. 

Idén még két ORB1-es hétvégém szabad. A Székesfehérvár és a Győr Rally jöhet szóba, esetleg a Pécs környéki sprintversenyek. Örülnék, ha Pepe mielőbb volán mögé tudna ülni, de ha nem, akkor szeretném az idei versenyeken még egy párszor megijeszteni őt.

Köszönöm a csapatnak a jól felkészített autót és a gyors gyertyacserét.“

Tóth-Gili Tamás együttműködő partnerei: 

Gil-Trade Kft., Alu-Redőny Kft., a német Roma árnyékoló család importőre