MHH Kart Team: Kettős győzelem Kecskeméten

Gokart Országos Bajnokság, Kecskemét, 2019. július 20–21.

Mindent megnyertek az MHH Kart Team versenyzői a Gokart Országos Bajnokság negyedik fordulóján, Kecskeméten.

Krózser Menyhért a Mini, Fodor Géza pedig a DD2 Masters kategóriában végzett az élen az időmérőn, az elődöntőben, a döntőben és a szuperdöntőben is.

Krózser ezzel száz százalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, míg Fodor egy versenyt kihagyott, a többi hármat azonban megnyerte.

„Az olasz bajnokságok után most négy egymást követő hétvégén Rotaxszal versenyzünk Menyával – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – A magyar bajnokság után szintén Kecskeméten rendezik a CEE következő fordulóját. majd Bruckba megyünk egy hivatalos edzésre és egy versenyre.

Menya teljesítményével elégedettek vagyunk, a győzelmet soha sem kell magyarázni. Komolyan vette, odatette magát. Felkészülésnek is jó volt, hiszen a hétvégén a CEE-ben erősebb mezőnyben kell megmérkőznie.“

Két hónap szünet után tért vissza a versenypályákra Fodor Géza, aki a DD2 Masters mezőnyben a leggyorsabb volt, de mivel a DD2-vel együtt indították őket, a fiatalokkal is megküzdhetett. Összetettben az időmérőn a hetedik, az elődöntőben ötödik, a döntőben és a szuperdöntőben pedig hatodik lett.

„Jó volt újra versenyezni, de nagyon sokat küzdöttem a beállítással. Az időmérőre állt össze minden, az elődöntőben és a döntőben egyre jobban mentem, a szuperdöntővel pedig már elégedett is voltam.

Mind a három rajtomat elrontottam, több helyet veszítettem, de sikerült visszatornáznom magam a hatodik helyre.

A hétvégén következik a CEE, bízom benne, hogy a mostani lendületemből sikerül valamennyit átmenteni.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

  • Résztvevők: 10
  • Szuperdöntő: 1.
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • Időmérő: 1.

Fodor Géza, DD2 masters (DD2)

  • Résztvevők: 13
  • Szuperdöntő: 1. (6.)
  • Döntő: 1. (6.)
  • Elődöntő: 1. (5.)
  • Időmérő: 1. (7.)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.