MHH Kart Team: Kettős győzelem Kecskeméten

Gokart Országos Bajnokság, Kecskemét, 2019. július 20–21.

Mindent megnyertek az MHH Kart Team versenyzői a Gokart Országos Bajnokság negyedik fordulóján, Kecskeméten.

Krózser Menyhért a Mini, Fodor Géza pedig a DD2 Masters kategóriában végzett az élen az időmérőn, az elődöntőben, a döntőben és a szuperdöntőben is.

Krózser ezzel száz százalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, míg Fodor egy versenyt kihagyott, a többi hármat azonban megnyerte.

„Az olasz bajnokságok után most négy egymást követő hétvégén Rotaxszal versenyzünk Menyával – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – A magyar bajnokság után szintén Kecskeméten rendezik a CEE következő fordulóját. majd Bruckba megyünk egy hivatalos edzésre és egy versenyre.

Menya teljesítményével elégedettek vagyunk, a győzelmet soha sem kell magyarázni. Komolyan vette, odatette magát. Felkészülésnek is jó volt, hiszen a hétvégén a CEE-ben erősebb mezőnyben kell megmérkőznie.“

Két hónap szünet után tért vissza a versenypályákra Fodor Géza, aki a DD2 Masters mezőnyben a leggyorsabb volt, de mivel a DD2-vel együtt indították őket, a fiatalokkal is megküzdhetett. Összetettben az időmérőn a hetedik, az elődöntőben ötödik, a döntőben és a szuperdöntőben pedig hatodik lett.

„Jó volt újra versenyezni, de nagyon sokat küzdöttem a beállítással. Az időmérőre állt össze minden, az elődöntőben és a döntőben egyre jobban mentem, a szuperdöntővel pedig már elégedett is voltam.

Mind a három rajtomat elrontottam, több helyet veszítettem, de sikerült visszatornáznom magam a hatodik helyre.

A hétvégén következik a CEE, bízom benne, hogy a mostani lendületemből sikerül valamennyit átmenteni.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

  • Résztvevők: 10
  • Szuperdöntő: 1.
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • Időmérő: 1.

Fodor Géza, DD2 masters (DD2)

  • Résztvevők: 13
  • Szuperdöntő: 1. (6.)
  • Döntő: 1. (6.)
  • Elődöntő: 1. (5.)
  • Időmérő: 1. (7.)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program