MHH Kart Team: Levi csak azért is

Újabb küzdelmes versenye volt Losonczy Leventének a Central European Rotax Max Challenge (CEE) második fordulóján, Kecskeméten. A teljes SeniorMax mezőnynek kalandosra sikeredett időmérője mellett az MHH Kart Team versenyzője ismét poszt-COVID tünetekkel küzdött, pillanatok alatt elfogyott a levegője. Azonban Levi nem adta fel és még a szuperdöntő utolsó kanyarjában is előzött egyet. A hétvége összesített eredménye alapján a nyolcadik helyet szerezte meg. 

„Kalandos hétvégém volt megint – nevetett Levi. – A pénteki szabadedzéseken elektronikai problémánk volt, nem is nagyon tudtam tiszta kört futni. Szombaton a sorsolt motorral már nem volt ilyen gondunk, a nyolc edzés pedig elég volt arra, hogy a pénteken elmaradt beállításokat megtaláljuk. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, CEE SeniorMax, Kecskemét, 2021. június 25–27.

Vasárnap az időmérőt a teljes mezőny elrontotta. Az edzés kezdete után egy percünk van, hogy elhagyjuk a rajtvárakozót. Mindenki addig taktikázott, hogy ez nem sikerült, úgyhogy az időmérő körünk érvénytelen lett. Végül abban a sorrendben rajtoltunk, ahogy a pályára léptünk. Így a 16. helyről rajtolhattam.

A legnagyobb gondot nem is ez okozta, hanem hogy újra előjött a levegőhiány. Trinecben (a CEE első futamán) is ezzel küzdöttem, akkor nem sokkal a verseny előtt kaptam meg a második védőoltást. Utána még volt egy pár nehéz napom, de Poznanban a Clio Kupa futamon egyáltalán nem éreztem semmit. Ezért is volt meglepő, hogy megint elfogyott a levegőm.

Losonczy Levente, MHH Kart Team, CEE SeniorMax, Kecskemét, 2021. június 25–27.

Az elődöntőben a 16.-ról a 11. helyre jöttem fel, a döntőben 9. lettem, a szuperdöntőre viszont nagyon elfogyott a levegőm. Még soha sem tapasztaltam olyat, hogy versenyzés közben azzal kelljen foglalkozni, hogyan lélegzem. A harmadik kör után már azon gondolkoztam, hogy kiállok, de aztán arra gondoltam, hogy most már csak azért is megmutatom és megcsinálom a 16 kört. 

Nem volt könnyű, de meglett. Ezen a versenyen fordított irányban használtuk a kecskeméti pályát, amin így elég nehéz előzni. Sokáig mentem az előttem lévő nyomában, gyorsabb is voltam nála, de nem találtam rajta fogást. Végül a mögöttem jövő megelőzött engem és az előttem lévőt is, én tudtam utána menni, úgyhogy a pozíciómat megtartottam. Az utolsó kör utolsó kanyarjában pedig bedobtam magam a kanyarban és sikerült egyet előznöm, így lettem 10., a hétvége összesített eredménye alapján pedig 8.

Losonczy Levente, MHH Kart Team, CEE SeniorMax, Kecskemét, 2021. június 25–27.

A héten megyek egy poszt-COVID vizsgálatra, most az az elsődleges célom, hogy minél hamarabb visszanyerjem a régi formámat és nagyon szeretnék már egy jó CEE versenyt teljesíteni.“ 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, SeniorMax
Central European Rotax Max Challenge 2. futam, Kecskemét 2021. június 25–27.

Résztvevők: 22
Időmérő: 16.
Elődöntő: 11.
Döntő: 9.
Szuperdöntő: 10. 
Összesített: 8. 

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program