Losonczy Levente

MHH Kart Team: Levi győzelemmel tért vissza

Rotax Max Grand Festival, Bruck 2019. augusztus 8–11.

Szinte napra pontosan egy évvel balesete után tért vissza a gokartpályákra Losonczy Levente, aki a Rotax Max Grand Festivalon mutatkozott be a legmagasabb, senior kategóriában.

Az MHH Kart Team versenyzőjének a visszatérés és a bemutatkozás is jól sikerült, hiszen nagy fölénnyel megnyerte a versenyt.

Levi tavaly július végén, Adrián egy olasz bajnoki futamon ütközött és törte el a combcsontját. Ennek a rehabilitálása vett igénybe egy évet. Az idén már két Renault Clio Kupa-futamon rajthoz állt és gokarttal is tesztelt, de a versenyzéssel eddig várnia kellett, hiszen ez a szakág sokkal jobban megterheli a testet és lábat.

„Nagyon jó volt újra gokartozni és versenyen indulni – mosolygott Levi. – Lehet, hogy furcsán hangzik, de semmi nyomát nem éreztem az egy év kihagyásnak. Azonnal jött minden mozdulat, fizikálisan pedig ugyanolyan felkészült vagyok, mint egy éve.

A senior kategóriában a váz hasonló, mint amivel korábban versenyeztem, a motor egy kicsit erősebb, ami körönként öt–hat tizedet jelent.

A verseny jól sikerült, nagyon jó gokartot kaptam a csapattól, a döntőben az első helyről rajtoltam és négy kör után már két másodperc előnyöm volt, amit a hátralévő 17 körben tízre növeltem és nyertem.

Szeretnék az idén még pár gokart versenyen rajthoz állni. A győzelmemmel szereztem egy ticketet a Rotax International Finalra, Le Mans-ba, de sajnos nem tudok indulni, mert a hétvégén a Renault Clio Kupában versenyzek.

A gokart mellett nagyon tetszenek a karosszériás autók is, szeretnék ebben a szakában is bizonyítani.“

EREDMÉNYEK

Losonczy Levente, Senior
Rotax Max Grand Festival, Bruck 2019. augusztus 8–11.
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • 3. Előfutam 1.
  • 2. Előfutam 2.
  • 1. Előfutam 1.
Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program