Losonczy Levente

MHH Kart Team: Levi győzelemmel tért vissza

Rotax Max Grand Festival, Bruck 2019. augusztus 8–11.

Szinte napra pontosan egy évvel balesete után tért vissza a gokartpályákra Losonczy Levente, aki a Rotax Max Grand Festivalon mutatkozott be a legmagasabb, senior kategóriában.

Az MHH Kart Team versenyzőjének a visszatérés és a bemutatkozás is jól sikerült, hiszen nagy fölénnyel megnyerte a versenyt.

Levi tavaly július végén, Adrián egy olasz bajnoki futamon ütközött és törte el a combcsontját. Ennek a rehabilitálása vett igénybe egy évet. Az idén már két Renault Clio Kupa-futamon rajthoz állt és gokarttal is tesztelt, de a versenyzéssel eddig várnia kellett, hiszen ez a szakág sokkal jobban megterheli a testet és lábat.

„Nagyon jó volt újra gokartozni és versenyen indulni – mosolygott Levi. – Lehet, hogy furcsán hangzik, de semmi nyomát nem éreztem az egy év kihagyásnak. Azonnal jött minden mozdulat, fizikálisan pedig ugyanolyan felkészült vagyok, mint egy éve.

A senior kategóriában a váz hasonló, mint amivel korábban versenyeztem, a motor egy kicsit erősebb, ami körönként öt–hat tizedet jelent.

A verseny jól sikerült, nagyon jó gokartot kaptam a csapattól, a döntőben az első helyről rajtoltam és négy kör után már két másodperc előnyöm volt, amit a hátralévő 17 körben tízre növeltem és nyertem.

Szeretnék az idén még pár gokart versenyen rajthoz állni. A győzelmemmel szereztem egy ticketet a Rotax International Finalra, Le Mans-ba, de sajnos nem tudok indulni, mert a hétvégén a Renault Clio Kupában versenyzek.

A gokart mellett nagyon tetszenek a karosszériás autók is, szeretnék ebben a szakában is bizonyítani.“

EREDMÉNYEK

Losonczy Levente, Senior
Rotax Max Grand Festival, Bruck 2019. augusztus 8–11.
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • 3. Előfutam 1.
  • 2. Előfutam 2.
  • 1. Előfutam 1.
Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax