Losonczy Levente

MHH Kart Team: Levi győzelemmel tért vissza

Rotax Max Grand Festival, Bruck 2019. augusztus 8–11.

Szinte napra pontosan egy évvel balesete után tért vissza a gokartpályákra Losonczy Levente, aki a Rotax Max Grand Festivalon mutatkozott be a legmagasabb, senior kategóriában.

Az MHH Kart Team versenyzőjének a visszatérés és a bemutatkozás is jól sikerült, hiszen nagy fölénnyel megnyerte a versenyt.

Levi tavaly július végén, Adrián egy olasz bajnoki futamon ütközött és törte el a combcsontját. Ennek a rehabilitálása vett igénybe egy évet. Az idén már két Renault Clio Kupa-futamon rajthoz állt és gokarttal is tesztelt, de a versenyzéssel eddig várnia kellett, hiszen ez a szakág sokkal jobban megterheli a testet és lábat.

„Nagyon jó volt újra gokartozni és versenyen indulni – mosolygott Levi. – Lehet, hogy furcsán hangzik, de semmi nyomát nem éreztem az egy év kihagyásnak. Azonnal jött minden mozdulat, fizikálisan pedig ugyanolyan felkészült vagyok, mint egy éve.

A senior kategóriában a váz hasonló, mint amivel korábban versenyeztem, a motor egy kicsit erősebb, ami körönként öt–hat tizedet jelent.

A verseny jól sikerült, nagyon jó gokartot kaptam a csapattól, a döntőben az első helyről rajtoltam és négy kör után már két másodperc előnyöm volt, amit a hátralévő 17 körben tízre növeltem és nyertem.

Szeretnék az idén még pár gokart versenyen rajthoz állni. A győzelmemmel szereztem egy ticketet a Rotax International Finalra, Le Mans-ba, de sajnos nem tudok indulni, mert a hétvégén a Renault Clio Kupában versenyzek.

A gokart mellett nagyon tetszenek a karosszériás autók is, szeretnék ebben a szakában is bizonyítani.“

EREDMÉNYEK

Losonczy Levente, Senior
Rotax Max Grand Festival, Bruck 2019. augusztus 8–11.
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • 3. Előfutam 1.
  • 2. Előfutam 2.
  • 1. Előfutam 1.
Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.