MHH Kart Team: Másodszorra is kettős győzelem

Magyar bajnokság, Kecskemét 2019. május 18.

Újabb kettős győzelmet aratott az MHH Kart Team a magyar bajnokság második fordulóján, Kecskeméten, ahol Krózser Menyhért Mini Max, Fodor Géza pedig DD2 Masters kategóriában győzött.

Mivel a szezonnyitó futamot is megnyerték, így mind a ketten a bajnokság élén állnak.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Németh Balázs, Krózser Menyhért szerelője. – Menya már az edzéseken is jól szerepelt, az időmérőt annak ellenére megnyerte, hogy ő volt az egyetlen, aki nem szélárnyékban ment.

Az elődöntőt és a döntőt is simán hozta. Ami számomra a legmeggyőzőbb volt a teljesítményében, az az, hogy nagyon egyenletes köridőket tudott futni, a legjobb és a legrosszabb köre között sem volt másfél tizednél több.

A pálya irányát erre a versenyre megfordították, így gyakorlatilag új nyomvonalon mentünk, amit nagyon gyorsan megtanult. Itt is mérhető a fejlődés, hiszen egy éve még el kellett neki magyarázni a pályát, most viszont erre már nem volt szükség.

Nagyon jó felkészülési verseny volt a hétvégi ROK-futam előtt.“

Bár a DD2 Mastersben győzött Fodor Géza, saját teljesítményével nem volt elégedett.

„Sajnos most is elég kevesen voltunk, a Masters mezőnyben hárman, a DD2-vel együtt pedig öten – mondta Fodor. – A gokartom jó volt, a karburációm viszont nem, ezért hiába rajtoltam a döntőben az első helyen, csak negyediknek fordultam.

Sikerült feljönni (a DD2 mezőnyben) a második helyre és itt is futottam be. Nagyon bosszant ez a hibám, de ebből is tanulni kell. Készülök maratoni futóversenyekre és északi teljesítménytúrára, de szeretnék gokartban is bizonyítani, kijutni a világdöntőre, mert ott még tartozom magamnak egy jó szerepléssel, de úgy tűnik egy kicsit túledzettem magam.

A hétvégére nagyon fáradtan érkeztem és nem voltam elég motivált sem, amit nem engedhetek meg magamnak. Két hét múlva rendezik az első Euro Trophy fordulót az olasz Adria versenypályán amit nagyon kedvelek, arra a versenyre szeretnék jobban felkészülni.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini MAX

  • Résztvevők: 7
  • Összesített eredmény: 1.
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • Időmérő: 1.

Fodor Géza, DD2 Masters

  • Résztvevők: 3 (DD2 5)
  • Összesített eredmény: 1. (DD2 2.)
  • Döntő: 1. (DD2 2.)
  • Elődöntő: 1. (DD2 1.)
  • Időmérő: 1. (DD2 1.)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax