MHH Kart Team: Másodszorra is kettős győzelem

Magyar bajnokság, Kecskemét 2019. május 18.

Újabb kettős győzelmet aratott az MHH Kart Team a magyar bajnokság második fordulóján, Kecskeméten, ahol Krózser Menyhért Mini Max, Fodor Géza pedig DD2 Masters kategóriában győzött.

Mivel a szezonnyitó futamot is megnyerték, így mind a ketten a bajnokság élén állnak.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Németh Balázs, Krózser Menyhért szerelője. – Menya már az edzéseken is jól szerepelt, az időmérőt annak ellenére megnyerte, hogy ő volt az egyetlen, aki nem szélárnyékban ment.

Az elődöntőt és a döntőt is simán hozta. Ami számomra a legmeggyőzőbb volt a teljesítményében, az az, hogy nagyon egyenletes köridőket tudott futni, a legjobb és a legrosszabb köre között sem volt másfél tizednél több.

A pálya irányát erre a versenyre megfordították, így gyakorlatilag új nyomvonalon mentünk, amit nagyon gyorsan megtanult. Itt is mérhető a fejlődés, hiszen egy éve még el kellett neki magyarázni a pályát, most viszont erre már nem volt szükség.

Nagyon jó felkészülési verseny volt a hétvégi ROK-futam előtt.“

Bár a DD2 Mastersben győzött Fodor Géza, saját teljesítményével nem volt elégedett.

„Sajnos most is elég kevesen voltunk, a Masters mezőnyben hárman, a DD2-vel együtt pedig öten – mondta Fodor. – A gokartom jó volt, a karburációm viszont nem, ezért hiába rajtoltam a döntőben az első helyen, csak negyediknek fordultam.

Sikerült feljönni (a DD2 mezőnyben) a második helyre és itt is futottam be. Nagyon bosszant ez a hibám, de ebből is tanulni kell. Készülök maratoni futóversenyekre és északi teljesítménytúrára, de szeretnék gokartban is bizonyítani, kijutni a világdöntőre, mert ott még tartozom magamnak egy jó szerepléssel, de úgy tűnik egy kicsit túledzettem magam.

A hétvégére nagyon fáradtan érkeztem és nem voltam elég motivált sem, amit nem engedhetek meg magamnak. Két hét múlva rendezik az első Euro Trophy fordulót az olasz Adria versenypályán amit nagyon kedvelek, arra a versenyre szeretnék jobban felkészülni.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini MAX

  • Résztvevők: 7
  • Összesített eredmény: 1.
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • Időmérő: 1.

Fodor Géza, DD2 Masters

  • Résztvevők: 3 (DD2 5)
  • Összesített eredmény: 1. (DD2 2.)
  • Döntő: 1. (DD2 2.)
  • Elődöntő: 1. (DD2 1.)
  • Időmérő: 1. (DD2 1.)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.