MHH Kart Team: Másodszorra is kettős győzelem

Magyar bajnokság, Kecskemét 2019. május 18.

Újabb kettős győzelmet aratott az MHH Kart Team a magyar bajnokság második fordulóján, Kecskeméten, ahol Krózser Menyhért Mini Max, Fodor Géza pedig DD2 Masters kategóriában győzött.

Mivel a szezonnyitó futamot is megnyerték, így mind a ketten a bajnokság élén állnak.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Németh Balázs, Krózser Menyhért szerelője. – Menya már az edzéseken is jól szerepelt, az időmérőt annak ellenére megnyerte, hogy ő volt az egyetlen, aki nem szélárnyékban ment.

Az elődöntőt és a döntőt is simán hozta. Ami számomra a legmeggyőzőbb volt a teljesítményében, az az, hogy nagyon egyenletes köridőket tudott futni, a legjobb és a legrosszabb köre között sem volt másfél tizednél több.

A pálya irányát erre a versenyre megfordították, így gyakorlatilag új nyomvonalon mentünk, amit nagyon gyorsan megtanult. Itt is mérhető a fejlődés, hiszen egy éve még el kellett neki magyarázni a pályát, most viszont erre már nem volt szükség.

Nagyon jó felkészülési verseny volt a hétvégi ROK-futam előtt.“

Bár a DD2 Mastersben győzött Fodor Géza, saját teljesítményével nem volt elégedett.

„Sajnos most is elég kevesen voltunk, a Masters mezőnyben hárman, a DD2-vel együtt pedig öten – mondta Fodor. – A gokartom jó volt, a karburációm viszont nem, ezért hiába rajtoltam a döntőben az első helyen, csak negyediknek fordultam.

Sikerült feljönni (a DD2 mezőnyben) a második helyre és itt is futottam be. Nagyon bosszant ez a hibám, de ebből is tanulni kell. Készülök maratoni futóversenyekre és északi teljesítménytúrára, de szeretnék gokartban is bizonyítani, kijutni a világdöntőre, mert ott még tartozom magamnak egy jó szerepléssel, de úgy tűnik egy kicsit túledzettem magam.

A hétvégére nagyon fáradtan érkeztem és nem voltam elég motivált sem, amit nem engedhetek meg magamnak. Két hét múlva rendezik az első Euro Trophy fordulót az olasz Adria versenypályán amit nagyon kedvelek, arra a versenyre szeretnék jobban felkészülni.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini MAX

  • Résztvevők: 7
  • Összesített eredmény: 1.
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • Időmérő: 1.

Fodor Géza, DD2 Masters

  • Résztvevők: 3 (DD2 5)
  • Összesített eredmény: 1. (DD2 2.)
  • Döntő: 1. (DD2 2.)
  • Elődöntő: 1. (DD2 1.)
  • Időmérő: 1. (DD2 1.)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program