MHH Kart Team: Menya 11. lett a Winter Cupon

ROK Winter Cup – Lonato (Olaszország), 2019. február 14–17.

A WSK után a ROK sorozatban is jeleskedett Krózser Menyhért. Az MHH Kart Team 11 éves versenyzője a Mini kategóriában a Winter Cup döntőjében pályafutása legjobb eredményét elérve a 11. helyet szerezte meg. Ezzel mellesleg nyert egy WSK-futamot is.

Az olasz ROK sorozat az egyik legnagyobb versenyével, a Winter Cuppal vette kezdetét, ahol hagyományosan rajthoz áll a világ gokart elitje. Ezen a hétvégén a WSK-ban sem rendeztek futamot, így sokan onnan is átruccantak.

A Mini kategóriának 54 résztvevője volt, akik közül Menya a 15. helyet szerezte meg az időmérőn, a kvalifikációs futamok után a 17. helyen állt, 21. helyen jutott döntőbe, ahol szárnyalt és egészen a 11. helyig tört előre. Ezt a teljesítményét még az ellenfelek is elismerték.

„A végére nagyon megfejelte a mókát – mosolygott Krózser Menyhért senior, csapatvezető, aki mindig kritikus szemmel figyeli fia versenyzését, de most ő is elégedett volt. – A ROK sorozatban más gumikon, más motorral versenyzett, mint ez idei két WSK-futamán. Ezeket meg kellett szokni. Lonatóban is régen mentünk már, de ez sem okozott gondot.

Az időmérő nem igazán jött ki, de utána voltak nagyon szép megvillanásai: a hetedik helyről rajtolva vezetett előfutamot és szépen jött fel. Közben szóltak, hogy van egy üresedés a következő hétvégi WSK-futamra. Mondtam Menyának, hogy bár azt a versenyt nem terveztük, ha jól megy, ott is rajthoz állunk. Fülig ért a szája, de a következő futam nem jött össze. Mondta is, hogy apa, ezt elcsesztem, ugye? Mondtam neki, hogy szerintem tudja, mit hibázott, tegyen meg mindent.

Hát megtett. A döntőben úgy versenyzett, hogy öröm volt nézni, még akkor is, hogyha halálra izgultam magam a pálya szélén. Nagyon elkapta a fonalat, a 21. helyről rajtolva folyamatosan előzött és végül 11. lett.

Most nagyon elkapta a fonalat, úgyhogy nem tehettünk mást, beneveztünk a hétvégi WSK-futamra is. Remélem, megmarad a lendülete.

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

  • Résztvevők: 54
  • Döntő: 11.
  • Super Heat összesen: 21. (54-ből)
  • Super Heat 2: 16. (27-ből)
  • Kvalifikációs futamok összesítve: 17. (54-ből)
  • AC kvalifikációs futam: 15. (27-ből)
  • BC kvalifikációs futam: 8. (27-ből)
  • CD kvalifikációs futam: 7. (26-ból)
  • Időmérő összesítve: 15. (54-ből)
  • Időmérő futam: 8. (54-ből)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.