MHH Kart Team: Menya 11. lett a Winter Cupon

ROK Winter Cup – Lonato (Olaszország), 2019. február 14–17.

A WSK után a ROK sorozatban is jeleskedett Krózser Menyhért. Az MHH Kart Team 11 éves versenyzője a Mini kategóriában a Winter Cup döntőjében pályafutása legjobb eredményét elérve a 11. helyet szerezte meg. Ezzel mellesleg nyert egy WSK-futamot is.

Az olasz ROK sorozat az egyik legnagyobb versenyével, a Winter Cuppal vette kezdetét, ahol hagyományosan rajthoz áll a világ gokart elitje. Ezen a hétvégén a WSK-ban sem rendeztek futamot, így sokan onnan is átruccantak.

A Mini kategóriának 54 résztvevője volt, akik közül Menya a 15. helyet szerezte meg az időmérőn, a kvalifikációs futamok után a 17. helyen állt, 21. helyen jutott döntőbe, ahol szárnyalt és egészen a 11. helyig tört előre. Ezt a teljesítményét még az ellenfelek is elismerték.

„A végére nagyon megfejelte a mókát – mosolygott Krózser Menyhért senior, csapatvezető, aki mindig kritikus szemmel figyeli fia versenyzését, de most ő is elégedett volt. – A ROK sorozatban más gumikon, más motorral versenyzett, mint ez idei két WSK-futamán. Ezeket meg kellett szokni. Lonatóban is régen mentünk már, de ez sem okozott gondot.

Az időmérő nem igazán jött ki, de utána voltak nagyon szép megvillanásai: a hetedik helyről rajtolva vezetett előfutamot és szépen jött fel. Közben szóltak, hogy van egy üresedés a következő hétvégi WSK-futamra. Mondtam Menyának, hogy bár azt a versenyt nem terveztük, ha jól megy, ott is rajthoz állunk. Fülig ért a szája, de a következő futam nem jött össze. Mondta is, hogy apa, ezt elcsesztem, ugye? Mondtam neki, hogy szerintem tudja, mit hibázott, tegyen meg mindent.

Hát megtett. A döntőben úgy versenyzett, hogy öröm volt nézni, még akkor is, hogyha halálra izgultam magam a pálya szélén. Nagyon elkapta a fonalat, a 21. helyről rajtolva folyamatosan előzött és végül 11. lett.

Most nagyon elkapta a fonalat, úgyhogy nem tehettünk mást, beneveztünk a hétvégi WSK-futamra is. Remélem, megmarad a lendülete.

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

  • Résztvevők: 54
  • Döntő: 11.
  • Super Heat összesen: 21. (54-ből)
  • Super Heat 2: 16. (27-ből)
  • Kvalifikációs futamok összesítve: 17. (54-ből)
  • AC kvalifikációs futam: 15. (27-ből)
  • BC kvalifikációs futam: 8. (27-ből)
  • CD kvalifikációs futam: 7. (26-ból)
  • Időmérő összesítve: 15. (54-ből)
  • Időmérő futam: 8. (54-ből)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.