MHH Kart Team: Menya győzött

Morva Kupa, Bruck, 2018. szeptember 2.

Meggyőző versenyzéssel Krózser Menyhért nyerte a Morva Kupa brucki fordulóját a Mini 60-as kategóriában.

Az MHH Kart Team versenyzője annak ellenére dominált a hétvégén, hogy az ellenfelekkel ellentétben csak szombaton kezdhetett edzeni a pályán, így száraz aszfaltra nem is tudták jól belőni a vázat.

Az első futamon második, a másodikon első lett, de a legjobb teljesítményt a harmadik futamon nyújtotta, ahol a csapat taktikai döntése nem jött be, túl alacsony volt a guminyomása, ám ennek ellenére meg tudta őrizni harmadik pozícióját.

A három futam összesített eredménye alapján pedig megnyerte a hétvégét.

Krózser Menyhért, Mini 60, 1. hely

„Menya rutinból hozta ezt a futamot – mondta a szerelője, Németh Balázs. – Szerintem olyan hatvan–nyolcvan százalékon ment, egy cseppet sem kockáztatott többet, mint ami a győzelemhez szükséges volt.

Az első futamot száraz pályán rendezték, nekünk az volt az első etapunk ilyen körülmények között, addig csak vizes aszfalton mentünk, ezért nem volt igazán jól beállítva a gokart. Menya itt második lett, a második esős futamot pedig megnyerte.

A harmadik futamra elkezdett felszáradni a pálya, amire alacsonyabb guminyomással mentünk ki. Már az elején látszott, hogy rossz döntést hoztam és tartottam is tőle, hogy Menya vissza fog esni, de zseniálisan védte az íveket és szerintem egy győzelemmel felérő harmadik helyet szerzett. Az ellenfelek hiába voltak öt-hat tizeddel gyorsabbak nála, hiába torlódott fel mögötte a mezőny, nem tudták megelőzni.

Ezen a harmadik futamon látszott igazán, hogy az olasz versenyeken mennyit fejlődött Menya. Nagyon örülünk a győzelemnek, ami egy kicsit az önbizalmát is visszaállította, erre szükségünk is lesz, hiszen a következő hétvégén újra az olasz ROK-bajnokságban indulunk.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini 60

  • Résztvevők: 18
  • Összesített: 1.
  • Harmadik futam: 3.
  • Második futam: 1.
  • Első futam: 2.
  • Időmérő: 2.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.