MHH Kart Team: Menya győzött

Morva Kupa, Bruck, 2018. szeptember 2.

Meggyőző versenyzéssel Krózser Menyhért nyerte a Morva Kupa brucki fordulóját a Mini 60-as kategóriában.

Az MHH Kart Team versenyzője annak ellenére dominált a hétvégén, hogy az ellenfelekkel ellentétben csak szombaton kezdhetett edzeni a pályán, így száraz aszfaltra nem is tudták jól belőni a vázat.

Az első futamon második, a másodikon első lett, de a legjobb teljesítményt a harmadik futamon nyújtotta, ahol a csapat taktikai döntése nem jött be, túl alacsony volt a guminyomása, ám ennek ellenére meg tudta őrizni harmadik pozícióját.

A három futam összesített eredménye alapján pedig megnyerte a hétvégét.

Krózser Menyhért, Mini 60, 1. hely

„Menya rutinból hozta ezt a futamot – mondta a szerelője, Németh Balázs. – Szerintem olyan hatvan–nyolcvan százalékon ment, egy cseppet sem kockáztatott többet, mint ami a győzelemhez szükséges volt.

Az első futamot száraz pályán rendezték, nekünk az volt az első etapunk ilyen körülmények között, addig csak vizes aszfalton mentünk, ezért nem volt igazán jól beállítva a gokart. Menya itt második lett, a második esős futamot pedig megnyerte.

A harmadik futamra elkezdett felszáradni a pálya, amire alacsonyabb guminyomással mentünk ki. Már az elején látszott, hogy rossz döntést hoztam és tartottam is tőle, hogy Menya vissza fog esni, de zseniálisan védte az íveket és szerintem egy győzelemmel felérő harmadik helyet szerzett. Az ellenfelek hiába voltak öt-hat tizeddel gyorsabbak nála, hiába torlódott fel mögötte a mezőny, nem tudták megelőzni.

Ezen a harmadik futamon látszott igazán, hogy az olasz versenyeken mennyit fejlődött Menya. Nagyon örülünk a győzelemnek, ami egy kicsit az önbizalmát is visszaállította, erre szükségünk is lesz, hiszen a következő hétvégén újra az olasz ROK-bajnokságban indulunk.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini 60

  • Résztvevők: 18
  • Összesített: 1.
  • Harmadik futam: 3.
  • Második futam: 1.
  • Első futam: 2.
  • Időmérő: 2.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program