MHH Kart Team: Menya legjobb junior formája

Eddigi legjobb formáját hozta Krózser Menyhért a Junior kategóriában, a Morva Kupa futamán, Bruckban.

Az MHH Kart Team versenyzője az időmérőt és az első futamot is megnyerte és nagyon úgy nézett ki, hogy a második és a harmadik futam győzelmét is behúzza. A második futamon azonban megállt a motor és kiesett. A harmadik futamban így a 21. helyről rajtolt és nagyon szép, kiegyensúlyozott versenyzéssel a 7. helyre jött fel.

„Nagyon jó hétvégénk volt – lelkendezett Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Már az előző versenyünkön, Vranskóban is megvillant Menya, de most egy erősebb mezőnyben még határozottabb volt.

Szépen alakul a vezetési stílusa, egyre jobban alkalmazkodik a csapathoz, a nagy vázhoz. Olyan magabiztosságot láttunk tőle a pályán, amilyet a Junior kategóriában még soha.

Az időmérő és az első futam győzelme magáért beszél. A motorhibával nem lehet mit kezdeni, de Menya fejlődése szempontjából még talán szerencsés is volt, hogy megmutatta, a mezőny végéről 14-et előzve is tud előre törni.

Abszolút elégedettek és nagyon boldogok vagyunk. Két hét múlva szintén Bruckban lesz osztrák és CEZ-bajnoki, utána pedig CEE-futamunk, úgyhogy felkészülésnek is tökéletes volt a verseny.“

Eredmények,  Krózser Menyhért, Junior Max

3. futam: 7.
2. futam: műszaki hiba miatt kiesett
1. futam: 1.
Időmérő: 1.
Résztvevők: 21

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.