MHH Kart Team: Menya már 2019-re készült

47. Trofeo delle Industrie, South Garda Karting, Olaszország, 2018. október 25–28.

Profi csapatban versenyezhetett Krózser Menyhért az egyik legtradicionálisabb olasz futamon.

A 2019-es szezon felkészüléseként állt rajthoz az MHH Kart Team ifjú versenytője a Trofeo delle Industrién, amelyet a hetvenes évek óta hagyományosan az olasz gokart versenyszezon végén rendeznek.

A Mini 60-as mezőnyt 72 indulóban maximálták és gyakorlatilag itt volt mindenki, aki a különböző bajnokságokban számít, így tapasztalatszerzésre is kiválóan alkalmas volt a verseny, azonban az MHH Kart Teamnek ezúttal nem csak ez volt a célja.

„Hosszú utat jártunk be az idén az olasz bajnokságban – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Korábban mi biztosítottuk a műszaki hátteret Menyának, most azonban elérkezettnek láttuk az időt, hogy kipróbáljunk egy profi csapatot.

A tapasztalataink pozitívak, sokkal jobbak az esélyeink ilyen háttérrel. Az látszott Menya versenyzésén, hogy már csak nagyon apró hibákat követ el. Elmondása szerint soha sem ment még ilyen jó motorral, a csapat is nagyon figyelt rá, a visszajelzéseire.

Az eredményünk sajnos nem tükrözi a valós tempónkat, hiszen az időmérőn egy félreértés miatt Menya egy körrel korábban jött ki, így csak 50. lett a 71 résztvevőből, onnan pedig nagyon nehéz előre kerülni. A döntőbejutásról két helyezéssel csúsztunk le.

Összegezve a hétvége tapasztalatait, ha jövőre tovább szeretnénk fejlődni, akkor mindenképpen egy ilyen, komoly kiszolgáló csapatot kell választanunk.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini 60

  • Résztvevők: 72
  • Vigaszág: 8. (34-ből)
  • Előfutamok összesítve: 39. (71-ből)
  • BC előfutam: 25. (34-ből)
  • BD előfutam: 20. (35-ből)
  • AB előfutam: 17. (36-ból)
  • Kvalifikáció összesített: 50. (71-ből)
  • Kvalifikáció S1 futam: 17. (24-ből)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.