MHH Kart Team: Menya már 2019-re készült

47. Trofeo delle Industrie, South Garda Karting, Olaszország, 2018. október 25–28.

Profi csapatban versenyezhetett Krózser Menyhért az egyik legtradicionálisabb olasz futamon.

A 2019-es szezon felkészüléseként állt rajthoz az MHH Kart Team ifjú versenytője a Trofeo delle Industrién, amelyet a hetvenes évek óta hagyományosan az olasz gokart versenyszezon végén rendeznek.

A Mini 60-as mezőnyt 72 indulóban maximálták és gyakorlatilag itt volt mindenki, aki a különböző bajnokságokban számít, így tapasztalatszerzésre is kiválóan alkalmas volt a verseny, azonban az MHH Kart Teamnek ezúttal nem csak ez volt a célja.

„Hosszú utat jártunk be az idén az olasz bajnokságban – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Korábban mi biztosítottuk a műszaki hátteret Menyának, most azonban elérkezettnek láttuk az időt, hogy kipróbáljunk egy profi csapatot.

A tapasztalataink pozitívak, sokkal jobbak az esélyeink ilyen háttérrel. Az látszott Menya versenyzésén, hogy már csak nagyon apró hibákat követ el. Elmondása szerint soha sem ment még ilyen jó motorral, a csapat is nagyon figyelt rá, a visszajelzéseire.

Az eredményünk sajnos nem tükrözi a valós tempónkat, hiszen az időmérőn egy félreértés miatt Menya egy körrel korábban jött ki, így csak 50. lett a 71 résztvevőből, onnan pedig nagyon nehéz előre kerülni. A döntőbejutásról két helyezéssel csúsztunk le.

Összegezve a hétvége tapasztalatait, ha jövőre tovább szeretnénk fejlődni, akkor mindenképpen egy ilyen, komoly kiszolgáló csapatot kell választanunk.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini 60

  • Résztvevők: 72
  • Vigaszág: 8. (34-ből)
  • Előfutamok összesítve: 39. (71-ből)
  • BC előfutam: 25. (34-ből)
  • BD előfutam: 20. (35-ből)
  • AB előfutam: 17. (36-ból)
  • Kvalifikáció összesített: 50. (71-ből)
  • Kvalifikáció S1 futam: 17. (24-ből)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program