MHH Kart Team: Menya triplázott

Gokart ob: Kakucs Ring, 2019. június 15–16.

Harmadik győzelmét aratta Krózser Menyhért a magyar bajnokság Mini Max kategóriájában, amelyet így száz százalékos teljesítménnyel vezet.

Az MHH Kart Team a Kakucs Ring-i futamot felkészülési versenynek szánta a következő két hétvégén megrendezendő WSK Euro-Series futamokra.

Bármilyen meglepő, volt olyan része a hétvégének, ami keményebb volt, mint a olasz profi bajnokság.

„Minden versenykilométer számít, ezért is döntöttünk úgy, hogy rajhoz állunk a magyar bajnokság harmadik futamán – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Nyilvánvalóan az olasz bajnokságoknak magasabb a színvonaluk, de a saját pályafutásomból tudom, hogy egy versenyt soha sem könnyű megnyerni.

Menya ezúttal is odatette magát, amikor kellett, harcolt, az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is megnyerte.

A pénteki napunk volt a legkeményebb az edzésekkel. Összesen nyolc húszperces bemenetelünk volt. A WSK-ban sincs ennyi edzés lehetőség, ott általában öt tízperces bemenetből oldják meg a napot. Látszott is a srácokon, hogy elfáradtak.

Mindenképpen jó felkészülés volt a következő két hétvégére, ami még keményebb feladat lesz, hiszen a WSK-ban a legerősebb mezőnyben kell bizonyítanunk.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini ROK

  • Résztvevők: 6
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • Időmérő: 1.
  • Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.