MHH Kart Team: Tesztelünk, tesztelünk és jó lesz!

Új csapatban és új vázzal versenyzett Krózser Menyhért a WSK Euro Series harmadik futamán, az olaszországi Sarnóban. Az MHH Kart Team pilótájának a műszaki hátteret ezúttal a Kosmic gyári csapata szolgáltatta. Az idő rövidsége miatt Menya nem tudta tesztelni az új vázat, illetve a jól tapadó gumikkal is kevesebb volt a tapasztalata. A sok ismeretlen ellenére nagyon jó rajtjai voltak, de a szerencse ezúttal nem állt az oldalán. Az előfutamok során kétszer is ütközésbe keveredett, beesett a spoilere, amiért büntetést kapott, így nem jutott az elődöntőbe. Ennek ellenére nagyon pozitívan értékelte a hétvégét, amelyen komoly fejlődési folyamat indult el. 

„Most mentem először az új vázzal, ami nagyon jó, de még ki kell tapasztalnom – mondta Menya. – A szabadedzéseken jól indult a hét. Ekkor még nem volt annyira felgumizva a pálya, nekem pedig idén nagyobb tapasztaltom van rossz tapadási körülményekkel.

Ahogy gumizódott a pálya és jött a tapadás, úgy veszítettem a tempómból. Különösen a féktávokkal voltak gondjaim ezen a hétvégén. Mese nincs: tesztelnünk kell, hogy meg tudjam szokni az új vázat és a WSK-ban használt gumikat. 

Az időmérőm nem sikerült valami fényesen, így az összes előfutamban a 23. helyről rajtoltam. Az elsőben egy védekezés során lecsúsztam a poros ívre, majdnem megérintettem a falat is, amivel sok pozíciót veszítettem.

A rajtjaim jók voltak, két futamban is sikerült feljönni a 14. helyre, de mind a kétszer beesett a spoilerem, ami miatt büntetést kaptam. Az utolsóban pedig kétszer is kivezettek a pályáról. Így összesítettben három hellyel maradtam le az elődöntőről. 

Sok hibát követtem el ezen a hétvégén, a vázban és a gumihasználatban is maradt még bőven, de tesztelünk, tesztelünk, és jó lesz. Nagyon bizakodom, ezen a hétvégén jó útra léptünk, sok munka van még hátra, de látom, hogy jönni fognak az eredmények.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OKJ
WSK Euro Series, Sarno (Olaszország) 2021. június 25–27.

Résztvevők: 85
Időmérőfutam: 23.
Időmérő összesített: 67.
AB előfutam: 25.
AC előfutam: 24.
AD előfutam: 21.
AF előfutam: 22.
AE előfutam: 18.
Előfutamok összesített: 71.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., MedVie healthcare solutions, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program