MHH Kart Team: Új váz

CEE, Kecskemét, 2018. május 20.

Fodor Géza képviselte az MHH Kart Teamet a CEE második fordulóján, Kecskeméten, ahol az új Parolin vázat próbálta ki.

Mivel minden váz más filozófia szerint készül, fontos a kitapasztalása, a pontos beállítása, de akár az is, hogy nem kell feltétlenül túl bonyolítani a dolgot. Fodor a 23 fős DD2 mezőnyben kalandos hétvégét teljesített, állt a hetedik helyen is, de a döntőben nekiütköztek és kiállt, így a szuper döntőben végül a 18. helyet szerzete meg, DD2 Mastersben pedig harmadik lett.

Fodor Géza, DD2 18., DD2 Masters 3.

„Egy héttel ezelőtt, szintén Kecskeméten, a magyar bajnokin használtam először az új Parolin vázat, ami nagyon tetszik, de még a tanulási fázisban vagyok vele — mondta Fodor. — Pénteken jó volt az irány, de szombaton a beállításokkal kicsit elmentünk az erdőbe, ahonnan vasárnap sem tudtuk visszajönni. Fontos, hogy kitapasztaljuk az új vázat, de azt hiszem, legközelebb nem fogunk ennyit állítani rajta, sokkal inkább a pályára és a versenyzésre kell koncentrálni, azzal kell jól menni, ami van.

Az időmérő nem volt rossz, 15. lettem, az elődöntőben feljöttem a 12. helyre. A döntő jól kezdődött, mert a rajt után a hetedik helyre ugrottam előre, de nem tudtam felvenni a versenytempót és veszítettem pár helyet. Aztán belekeveredtem egy ütközés sorozatba, az előttem lévőt kilökték, aki rosszkor jött vissza elém, én belassultam, hátulról megtoltak és elgörbült a kormányszáram, ami miatt kiálltam. Utólag talán túl hamar adtam fel, menni kellett volna vele úgy. A szuperdöntőben az utolsó helyről rajtoltam és a 18.-ra jöttem fel.

Tanulságos hétvége volt, aminek a tapasztalatait, remélhetőleg már a következő versenyemen hasznosíthatom.“

EREDMÉNYEK

Fodor Géza, DD2

  • Résztvevők: 23 (Masters 4)
  • Szuperdöntő: 18. (Masters 3.)
  • Döntő: 23. — kiesett (Masters 4.)
  • Elődöntő: 12. (Masters 2.)
  • Időmérő: 15. (Masters 2.)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program