MHH Kart Team: Új váz

CEE, Kecskemét, 2018. május 20.

Fodor Géza képviselte az MHH Kart Teamet a CEE második fordulóján, Kecskeméten, ahol az új Parolin vázat próbálta ki.

Mivel minden váz más filozófia szerint készül, fontos a kitapasztalása, a pontos beállítása, de akár az is, hogy nem kell feltétlenül túl bonyolítani a dolgot. Fodor a 23 fős DD2 mezőnyben kalandos hétvégét teljesített, állt a hetedik helyen is, de a döntőben nekiütköztek és kiállt, így a szuper döntőben végül a 18. helyet szerzete meg, DD2 Mastersben pedig harmadik lett.

Fodor Géza, DD2 18., DD2 Masters 3.

„Egy héttel ezelőtt, szintén Kecskeméten, a magyar bajnokin használtam először az új Parolin vázat, ami nagyon tetszik, de még a tanulási fázisban vagyok vele — mondta Fodor. — Pénteken jó volt az irány, de szombaton a beállításokkal kicsit elmentünk az erdőbe, ahonnan vasárnap sem tudtuk visszajönni. Fontos, hogy kitapasztaljuk az új vázat, de azt hiszem, legközelebb nem fogunk ennyit állítani rajta, sokkal inkább a pályára és a versenyzésre kell koncentrálni, azzal kell jól menni, ami van.

Az időmérő nem volt rossz, 15. lettem, az elődöntőben feljöttem a 12. helyre. A döntő jól kezdődött, mert a rajt után a hetedik helyre ugrottam előre, de nem tudtam felvenni a versenytempót és veszítettem pár helyet. Aztán belekeveredtem egy ütközés sorozatba, az előttem lévőt kilökték, aki rosszkor jött vissza elém, én belassultam, hátulról megtoltak és elgörbült a kormányszáram, ami miatt kiálltam. Utólag talán túl hamar adtam fel, menni kellett volna vele úgy. A szuperdöntőben az utolsó helyről rajtoltam és a 18.-ra jöttem fel.

Tanulságos hétvége volt, aminek a tapasztalatait, remélhetőleg már a következő versenyemen hasznosíthatom.“

EREDMÉNYEK

Fodor Géza, DD2

  • Résztvevők: 23 (Masters 4)
  • Szuperdöntő: 18. (Masters 3.)
  • Döntő: 23. — kiesett (Masters 4.)
  • Elődöntő: 12. (Masters 2.)
  • Időmérő: 15. (Masters 2.)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.