MHH Kart Team: Új váz

CEE, Kecskemét, 2018. május 20.

Fodor Géza képviselte az MHH Kart Teamet a CEE második fordulóján, Kecskeméten, ahol az új Parolin vázat próbálta ki.

Mivel minden váz más filozófia szerint készül, fontos a kitapasztalása, a pontos beállítása, de akár az is, hogy nem kell feltétlenül túl bonyolítani a dolgot. Fodor a 23 fős DD2 mezőnyben kalandos hétvégét teljesített, állt a hetedik helyen is, de a döntőben nekiütköztek és kiállt, így a szuper döntőben végül a 18. helyet szerzete meg, DD2 Mastersben pedig harmadik lett.

Fodor Géza, DD2 18., DD2 Masters 3.

„Egy héttel ezelőtt, szintén Kecskeméten, a magyar bajnokin használtam először az új Parolin vázat, ami nagyon tetszik, de még a tanulási fázisban vagyok vele — mondta Fodor. — Pénteken jó volt az irány, de szombaton a beállításokkal kicsit elmentünk az erdőbe, ahonnan vasárnap sem tudtuk visszajönni. Fontos, hogy kitapasztaljuk az új vázat, de azt hiszem, legközelebb nem fogunk ennyit állítani rajta, sokkal inkább a pályára és a versenyzésre kell koncentrálni, azzal kell jól menni, ami van.

Az időmérő nem volt rossz, 15. lettem, az elődöntőben feljöttem a 12. helyre. A döntő jól kezdődött, mert a rajt után a hetedik helyre ugrottam előre, de nem tudtam felvenni a versenytempót és veszítettem pár helyet. Aztán belekeveredtem egy ütközés sorozatba, az előttem lévőt kilökték, aki rosszkor jött vissza elém, én belassultam, hátulról megtoltak és elgörbült a kormányszáram, ami miatt kiálltam. Utólag talán túl hamar adtam fel, menni kellett volna vele úgy. A szuperdöntőben az utolsó helyről rajtoltam és a 18.-ra jöttem fel.

Tanulságos hétvége volt, aminek a tapasztalatait, remélhetőleg már a következő versenyemen hasznosíthatom.“

EREDMÉNYEK

Fodor Géza, DD2

  • Résztvevők: 23 (Masters 4)
  • Szuperdöntő: 18. (Masters 3.)
  • Döntő: 23. — kiesett (Masters 4.)
  • Elődöntő: 12. (Masters 2.)
  • Időmérő: 15. (Masters 2.)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.