MHH Kart Team: Újabb dobogó

Országos Gokart Bajnokság 3. forduló, Rechnitz, 2020. július 5.

Zsinórban harmadik versenyén állhatott dobogóra Fodor Géza, aki ezúttal a fiatalok között, a DD2 mezőnyben ért el sikert. Krózser Menyhért a Junior kategória magyar értékelésében lett ötödik.

Az ausztriai Rechnitzben rendezték az Országos Gokart Bajnokság harmadik fordulóját, amelyen két versenyzővel állt rajthoz az MHH Kart Team. Mivel a DD2 Masters mezőnyben kevesen neveztek és ott tíz kilogrammal nehezebb gokarttal kellett volna versenyezni, Fodor Géza úgy döntött, hogy a fiatalokkal együtt a DD2-ben indul. Itt a 13 résztvevőből a döntőben és a szuperdöntőben is hatodik lett, a magyar értékelésben pedig a harmadik helyet szerezte meg.

„Munkahelyi elfoglaltságom miatt sajnos csak szombat délután érkeztem meg a pályára, ahol három edzésem volt arra, hogy beállítsam a gokartot – mondta Fodor Géza. – Be kell látnom, hogy ez kevés volt, csak a vasárnapi szuperdöntőre sikerült.

Az időmérőm nagyon rossz lett, a döntő és a szuperdöntő eredménye nem rossz, de ennél többre lettem volna képes. A bajnokság szempontjából nem volt érdekes a verseny, hiszen a CEE-re koncentrálok, aminek két hét múlva lesz a második futama, arra nagyon jó felkészülés volt ez a verseny.“

Krózser Menyhért a váz beállításával és a motorerő hiánnyal is küzdött, ennek ellenére derekasan helytállt, a Junior kategória elődöntőjében, a döntőjében és a szuperdöntőjében is egyaránt hetedik lett, a magyar értékelésben pedig az ötödik helyet szerezte meg.

„Még nem versenyeztem Rechnitzben nagy vázzal, de sikerült gyorsan megtalálni az előzési pontokat – mondta Krózser Menyhért. – A beállítással volt problémánk, egyszer az elejét tolta, aztán meg a hátulja csúszott és a motorom is elég gyenge volt.

Az időmérőm most sem sikerült jól, ezen kell a legtöbbet javulnom. Volt két kanyar a pályán, ahol nem mentem jól, a többiből kihoztam, amit tudtam. Van még tanulnivalóm a Junior kategóriában, de a szezon első futamait erre szántuk.

Két hét múlva a CEE-n indulunk, ott még erősebb mezőnyben kell bizonyítanom.“

EREDMÉNYEK
Krózser Menyhért, Junior Max

Résztvevők: 27
Hétvége összesített magyar értékelés: 5.
Szuperdöntő: 7. (magyar értékelés 5.)
Döntő: 7. (magyar értékelés 5.)
Elődöntő: 7. (magyar értékelés 5.)
Időmérő: 11. (magyar értékelés 6.)

Fodor Géza DD2

Résztvevők: 13
Hétvége összesített magyar értékelés: 3.
Szuperdöntő: 6.
Döntő: 6.
Elődöntő: 8.
Időmérő: 9.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program