MHH Kart Team: Újabb kettős győzelem

OB 1. futam Kakucs Ring, 2019. április 20.

Kettős győzelemet aratott az MHH Kart Team az országos bajnokság nyitófutamán a Kakucs Ringen.

Krózser Menyhért Miniben nyerte meg az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is, míg Fodor Géza DD2 Mastersben végzett az élen és a DD2-es mezőnyben is leggyorsabb volt.

Az olasz bajnokságok és a CEE után a magyar bajnokság könnyed hétvége volt a csapat számára, ahol mind a két versenyző hozta a szinte kötelező győzelmet.

„Az edzések egy kicsit szorosak voltak, de a versenyre kijött Menya rutinja – mondta Németh Balázs, Krózser Menya szerelője. – Sokan úgy gondolják, hogy az olasz bajnokságok után nem érdemes itthon indulni, de szerintem nagyon jó visszajelzést adott Menyának, hogy az elmúlt két évben mennyit fejlődött.

Tapasztalatszerzésnek, edzésnek és önbizalom növelésnek is jó volt a verseny. Főleg azért, mert a WSK-ban csak egy hónap múlva lesz a következő futamunk.“

Kis mezőnyben bizonyíthatott Fodor Géza, hiszen DD2 Mastersben hárman voltak, ami még két DD2 versenyzővel egészült ki, így az öt fős mezőnyben nyert Fodor.

„A Kakucs Ring nem igazi gokartpálya, amikor megérkeztünk pénteken rettenetesen poros volt, szombat délutánra  a döntőkre gumizódott fel valamennyire. Sajnos nem voltunk túl sokan, így ezt a győzelmet nem kell túlértékelni de magyarázni sem. A következő magyar bajnokin is ott leszünk, amit Kecskeméten rendeznek, várhatóan több indulóval.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini Max

  • Résztvevők: 7
  • Összesített eredmény: 1.
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • Időmérő: 1.

Fodor Géza, DD2 Masters

  • Résztvevők: 3 
  • Összesített eredmény: 1.
  • Döntő: 1.
  • Elődöntő: 1.
  • Időmérő: 2.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax