MHH Team kettős győzelme Rechnitzben

A Max Masters és a DD2 Masters kategóriában is győzelmet aratott Fodor Géza a magyar gokartbajnokság második futamán, Rechnitzben. Az MHH Rally & Kart Team versenyzője mindkét kategória előfutamában és a döntőben is a leggyorsabb volt a Masters mezőnyében, de a fiatalokkal is fel tudta venni a versenyt. Az Országos Ralibajnokságban Mitsubishi Lancer Evo IX-essel versenyző Krózser Menyhért ezúttal még nem indult a Max Mastersben. Az osztrák futamon a csapat első számú versenyzőjét és saját fiát segítette, aki hatévesen most debütált a Micro Max kategóriában. Menya junior a hivatalos edzéseken részt vett, de az időmérőn és a versenyen egyelőre nem indították őt.

IMG_4267 (Large)

Fodor Géza: – Tökéletes hétvége volt. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk. A verseny előtti héten teszteltünk a pályán. Akkor minden időjárási körülmény között ki tudtuk próbálni a gokartot. A verseny hétvégéjén, pénteken egész nap esett az eső, szombaton pedig délutánra száradt fel a pálya, így nagyon rövid idő alatt kellett a gokartot száraz pályára beállítani. A tesztről hozott tapasztalataink miatt volt egy kis előnyünk a többiekkel szemben.

A Max Masters időmérőjén sikerült a legjobb időt megfutni, bár nem sikerült tökéletes kört összeraknom. Az elődöntő és a döntő viszont nagyon jól sikerült, mind a kétszer rajt-cél győzelmet arattam.

IMG_5952 (Large)

A DD2 Mastersben szintén megnyertem az időmérőt annak ellenére, hogy itt tényleg elidegeskedtem és legalább három tizedet bent hagytam. Itt együtt versenyzünk a fiatalokkal, a DD2 mezőnyével, és összesítésben hatodik lettem. Az elődöntőben csak harmadszorra engedtek elrajtolni minket, én egy kicsit bealudtam, visszaestem a hetedik helyre, innen sikerült feljönni az ötödikre, a DD2 Masterst megnyertem. A döntőben ketten egy versenybaleset miatt kiestek az utolsó előtti körben, így az abszolút harmadik helyen végeztem közvetlenül Birizdó Imike mögött, Mastersben pedig nyertem.

Az egész hétvége egyik legnagyobb pozitívuma az volt, hogy a DD2-ben sokat fejlődtünk. Azért mondom többes számban, mert ez komoly csapatmunka eredménye volt.

IMG_5128 (Large)

Krózser Menya: – Úgy volt, hogy már ezen a versenyen is indulok, de az időjárás miatt tudtuk, hogy nehéz hétvégénk lesz, és nem akartam a csapat erejét megosztani köztem és (Fodor) Géza között. Ezen a hétvégén indult a fiam, ifj. Menya először, vele is többet szerettem volna foglalkozni. Neki még nagyon új a gokartversenyzés, ezért csak az edzésekre engedtük be, az időmérőn és a versenyen nem vett részt. Egyébként nagyon komoly a Micro Max kategória, az egyik legizgalmasabb versenyt ők futották.

IMG_4369 (Large)

Fodor Géza teljesítményével abszolút elégedett vagyok. Nagyon sok munkát ölt bele ő is és a csapat is a versenyzésbe, jó volt a felkészülése. Én mind a két kategóriában győzelmet vártam tőle és be is bizonyította, hogy bármilyen körülmény között tud nyerni.

A következő gokartbajnoki futam Kecskeméten lesz. Ott már én is szeretném kipróbálni magam Max Mastersben.

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei
március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés
március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés
április 27. Rechnitz, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága
április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország
április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria
május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét
június 20-22.            OB, CEE           Pannonia-ring, Ostffyasszonyfa
július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország
augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia
szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria
október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria
*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Az MHH Rally&Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.