Minit ad bérbe a Grifone

Elsők között kaphat Minit az olasz Grifone-csapat, amely már az idei szezonban is szeretné futtatni a Countryman Szuper–2000-es és WRC változatát.

A Grifone-csapat Magyarországon is jól ismert, hiszen ifj. Tóth Jánosnak éveken keresztül szállították a Toyota Celicákat, majd Spitzmüller Csaba is tőlük bérelte Toyota Corolla WRC-jét, de az olasz csapata Peugeot 207 S2000-ese is járt Magyarországon.

A Grifone-csapatot Gigi Tabaton alapította, de igazán fia, Fabrizio Tabaton vitte sikerre. Az Esso fekete-arany színeibe öltöztetett Lancia Deltáival váltak sikeressé, majd a Toyota elsőszámú privát műhelye lettek, később ők vették át a Corolla WRC teljes alkatrészbázisát.

A Toyotás korszak után Peugeot 206 WRC-ket futtattak, majd ők lettek a gyári Fiat Grande Punto S2000-es program egyik alvállalkozói, de emellett Peugeot 207 S2000-esei is voltak a csapatnak. Az idei évtől pedig úgy tűnik, hogy a Mini Countryman programba vágnak bele.

„Meglepett, hogy milyen könnyű volt a Minit vezetni” – mondta Fabrizio Tabaton, aki negyven kilométeren keresztül tesztelhette az autót. Az 55 éves, kétszeres Európa-bajnok versenyző az 1999-es Monte-Carlo Ralin indult utoljára, de az azt megelőző években is csak kedvtelésből versenyzett már.

„Biztos vagyok benne, hogy amint megkapjuk az első Miniket több versenyző is szeretné majd kipróbálni.”

A Grifone-csapat első kuncsaftja valószínűleg Corrado Fontana lesz, aki Tabatonnal együtt tesztelhette az autót.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program