MNASZ díjkiosztó, vagy vicc?

Ma tartotta az MNASZ az éves rali díjkiosztót, ami hűen tükrözte a sportágban uralkodó állapotokat. Egy kétszáz férőhelyes sörsátorba próbáltak bezsúfolni ötszáz embert. Az egymás hegyén-hátán álló vendégek kizárólag úgy tudtak megmozdulni, ha a mellettük álló lábára léptek.

Elképzeltem, hogy ha mondjuk egy versenyző szponzora lennék, és az meghívott volna adíjkiosztójára, hogy legyek jelen akkor, amikor az éves teljesítményét díjazzák, azt hiszem, hogy már az ajtóból visszafordultam volna, és többet a környékére se mentem volna egy ilyen komolytalan sportágnak.

Lehet, hogy kicsit naiv vagyok, de amikor mondjuk színházba megyek, mindig öltönyt veszek és ha csak az előadás az ellenkezőjét nem kívánja, nyakkendőt is kötök. Nem azért, mert ez az elvárás, hanem azért, mert számomra ünnep színházba menni.

Ugyanígy ünnepnek kellene lennie a rali díjkiosztónak is, ahol megtiszteljük a versenyzőket, szponzorokat, az MNASZ képviselőit, és általában a RALI-t azzal, hogy a bajnokság rangjának megfelelő környezetben és módon ünnepeljük meg őket.

Persze tudom, hogy recesszió van, és nincs pénz, de akkor sem hívunk meg ötszáz embert kétszáz férőhelyre. Mert ez egész egyszerűen illetlenség és a rali lejáratása. Erről a helyszínről pedig már előre lehetett tudni, hogy totálisan alkalmatlan ilyen rendezvény megtartására.

Ezzel a díjkiosztóval még az MNASZ is mélységesen alulmúlta magát.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program