MNASZ díjkiosztó, vagy vicc?

Ma tartotta az MNASZ az éves rali díjkiosztót, ami hűen tükrözte a sportágban uralkodó állapotokat. Egy kétszáz férőhelyes sörsátorba próbáltak bezsúfolni ötszáz embert. Az egymás hegyén-hátán álló vendégek kizárólag úgy tudtak megmozdulni, ha a mellettük álló lábára léptek.

Elképzeltem, hogy ha mondjuk egy versenyző szponzora lennék, és az meghívott volna adíjkiosztójára, hogy legyek jelen akkor, amikor az éves teljesítményét díjazzák, azt hiszem, hogy már az ajtóból visszafordultam volna, és többet a környékére se mentem volna egy ilyen komolytalan sportágnak.

Lehet, hogy kicsit naiv vagyok, de amikor mondjuk színházba megyek, mindig öltönyt veszek és ha csak az előadás az ellenkezőjét nem kívánja, nyakkendőt is kötök. Nem azért, mert ez az elvárás, hanem azért, mert számomra ünnep színházba menni.

Ugyanígy ünnepnek kellene lennie a rali díjkiosztónak is, ahol megtiszteljük a versenyzőket, szponzorokat, az MNASZ képviselőit, és általában a RALI-t azzal, hogy a bajnokság rangjának megfelelő környezetben és módon ünnepeljük meg őket.

Persze tudom, hogy recesszió van, és nincs pénz, de akkor sem hívunk meg ötszáz embert kétszáz férőhelyre. Mert ez egész egyszerűen illetlenség és a rali lejáratása. Erről a helyszínről pedig már előre lehetett tudni, hogy totálisan alkalmatlan ilyen rendezvény megtartására.

Ezzel a díjkiosztóval még az MNASZ is mélységesen alulmúlta magát.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program