Nehéz pályák Cipruson – Vizin a pályabejárás után

Feldolgozta az összes pályát Vizin László és Csökő Zoltán a Ciprus Ralin, és kicsit kalandos módon, két és fél napi utánjárással végre megkapták a versenyautót tartalmazó konténert is, így a gépátvételre éppen előkerült a Honda. A gyorsaságik Vizin szerint nagyon nehezek, mindegyiken szerepel aszfalt és durva murvás szakasz is.

„Tegnap (szerdán) befejeztük a pályabejárást” – mondta Vizin Laci bácsi. „Hát nem teljesen olyanok a gyorsaságik, mint amire gondoltam. Az első negyedük aszfalt, majd nagyon rossz minőségű murva következik, az utolsó negyedük pedig megint aszfalt. A pályák nyomvonalvezetése hasonlít a Sanremo Raliéhoz, az aszfaltos részek kicsit szélesebbek, de a murva ugyanolyan szűk. A murvás részek szerintem sokkal rosszabbak, mint a Veszprém Rali pályái. Bár az aszfalt aránya eléri az ötven százalékot, kizárt az aszfalt gumik vagy az aszfalt futómű használata. Még az autót sem lehet leültetni, mert akkor elakadsz a murvás részeken”

„Nagyon okosan kell versenyezni, eddig minden IRC-futam arról szólt, hogy túl kellett élni, de a Ciprus Ralira ez talán még inkább igaz. Már most borzasztó állapotban vannak a pályák, de hát pont ettől nehéz a verseny. Nagyon előkelő, 15-ös rajtszámot kaptunk, ezzel a helyezéssel a célban is elégedett lennék.”

„Ciprus egyébként nagyon kellemes hely, nagyon kedvesek az emberek, a vendéglátásra egy szavunk sem lehet, 26 fok van, a szerelőfiúk a tengerben is fürödtek, nekem erre még nem volt időm. Viszont a konténerünk kiadása óriási kaland volt. Vasárnap éjszaka érkeztünk meg, hétfőn reggel mentünk a konténerért, de csak szerdán délután kettőre sikerült hozzájutnunk a versenyautónkhoz, amivel fél hatra már gépátvételen kellett lenni. Nem kapkodósak a ciprusi hivatalnokok és nagyon jók abban, hogy mit hogyan ne csináljanak meg.”

„Ma (csütörtök) délelőtt megyünk a Golden Stage pályabejárására, amely vasárnap a Ciprus Rali után egy külön verseny lesz. Két szakaszból áll és élőben közvetít az Eurosport. Este pedig már a prológgal elkezdődik a verseny.”

Élő közvetítés az Eurosporton a Ciprus Raliról:

November 5, péntek

10:00–11:00 GY4 (Agioi Vavatsinias 1)

15:00–16:00 GY7 (Agioi Vavatsinias 2)

November 6, szombat

10:00–11:00 GY11 (Galataria 1)

15:00–16:00 GY14 (Galataria 2)

November 7, vasárnap Love Ciprus Golden Stage Rali:

11:00–12:00 Golden Stage 1

14:00–15:00 Golden Stage 2

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program