Nehéz pályák Cipruson – Vizin a pályabejárás után

Feldolgozta az összes pályát Vizin László és Csökő Zoltán a Ciprus Ralin, és kicsit kalandos módon, két és fél napi utánjárással végre megkapták a versenyautót tartalmazó konténert is, így a gépátvételre éppen előkerült a Honda. A gyorsaságik Vizin szerint nagyon nehezek, mindegyiken szerepel aszfalt és durva murvás szakasz is.

„Tegnap (szerdán) befejeztük a pályabejárást” – mondta Vizin Laci bácsi. „Hát nem teljesen olyanok a gyorsaságik, mint amire gondoltam. Az első negyedük aszfalt, majd nagyon rossz minőségű murva következik, az utolsó negyedük pedig megint aszfalt. A pályák nyomvonalvezetése hasonlít a Sanremo Raliéhoz, az aszfaltos részek kicsit szélesebbek, de a murva ugyanolyan szűk. A murvás részek szerintem sokkal rosszabbak, mint a Veszprém Rali pályái. Bár az aszfalt aránya eléri az ötven százalékot, kizárt az aszfalt gumik vagy az aszfalt futómű használata. Még az autót sem lehet leültetni, mert akkor elakadsz a murvás részeken”

„Nagyon okosan kell versenyezni, eddig minden IRC-futam arról szólt, hogy túl kellett élni, de a Ciprus Ralira ez talán még inkább igaz. Már most borzasztó állapotban vannak a pályák, de hát pont ettől nehéz a verseny. Nagyon előkelő, 15-ös rajtszámot kaptunk, ezzel a helyezéssel a célban is elégedett lennék.”

„Ciprus egyébként nagyon kellemes hely, nagyon kedvesek az emberek, a vendéglátásra egy szavunk sem lehet, 26 fok van, a szerelőfiúk a tengerben is fürödtek, nekem erre még nem volt időm. Viszont a konténerünk kiadása óriási kaland volt. Vasárnap éjszaka érkeztünk meg, hétfőn reggel mentünk a konténerért, de csak szerdán délután kettőre sikerült hozzájutnunk a versenyautónkhoz, amivel fél hatra már gépátvételen kellett lenni. Nem kapkodósak a ciprusi hivatalnokok és nagyon jók abban, hogy mit hogyan ne csináljanak meg.”

„Ma (csütörtök) délelőtt megyünk a Golden Stage pályabejárására, amely vasárnap a Ciprus Rali után egy külön verseny lesz. Két szakaszból áll és élőben közvetít az Eurosport. Este pedig már a prológgal elkezdődik a verseny.”

Élő közvetítés az Eurosporton a Ciprus Raliról:

November 5, péntek

10:00–11:00 GY4 (Agioi Vavatsinias 1)

15:00–16:00 GY7 (Agioi Vavatsinias 2)

November 6, szombat

10:00–11:00 GY11 (Galataria 1)

15:00–16:00 GY14 (Galataria 2)

November 7, vasárnap Love Ciprus Golden Stage Rali:

11:00–12:00 Golden Stage 1

14:00–15:00 Golden Stage 2

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax