Ogier két tizeddel nyert – Jordán Rali

A rali világbajnokság történetének legszorosabb befutójával, mindössze két tized másodperccel nyerte Sébastien Ogier a Jordán Ralit. A francia fél perc előnnyel kezdte a verseny második napját, ám a pályatakarítás miatt nagy hátrányban volt. Ezt használt ki Jari-Matti Latvala, aki az utolsó négyből három szakaszt nyert, az utolsó előtti gyorsaságin pedig fél másodperc előnnyel átvette a vezetést. Ogier azonban a mindent eldöntő Baptism gyorsasági beleadott apait, anyait és megfordította a sorrendet.

Ezzel Ogier a Portugál Rali után zsinórban második győzelmét aratta, ő az idén az első, aki duplázni tudott, sőt ő az első olyan versenyző, aki a futamot és egyben az utolsó, erőgyorsaságit is meg tudta nyerni, így a győzelemért járó 25 pont mellé bezsebelte a szakaszgyőzelemért járó három bónuszpontot is.

Jari-Matti Latvala minden erőfeszítése ellenére „csak” második lett. Az első helyért szintén versenyben lévő Sébastien Loeb szombaton az autó beállításával nem volt megelégedve, így pénteki fél perces hátrányát megtartva futott be harmadiknak. Nála is rosszabbul járt Petter Solberg, aki szintén az első helyért hajtott, ám kicsúszott és a verseny feladására kényszerült.

A pénteki pályatakarítással és kormányszervo problémával annyi időt veszítette Mikko Hirvonen, hogy szombaton magányosan autózva, két és fél perc hátránnyal a negyedik helyen ért célba.

Miután a pontversenyben hátrább szereplő pilóták végeztek az élen, a világbajnokság is igen szorossá vált. Loeb 74 ponttal átvette a vezetést, a 72 pontos Hirvonen előtt. A versenyt megnyerő Ogier (egy kiesése ellenére is) 69 pontot gyűjtve a harmadik, míg az egyelőre futamgyőzelem nélkül álló Latvala 66 egységgel a negyedik. A gyártók versenyében a Ford 100 ponttal vezet a 90 pontos Citroën előtt.

Csak egy defekt következtében veszítette el az ötödik helyezést Kimi Räikkönen, és csúszott vissza a hatodik helyre, így az ötödiket Matthew Wilson csípte meg. Federico Villagra lett a hetedik, Khalid Al-Qassimi a nyolcadik, Dennis Kuipers a kilencedik, míg a Szuper–2000-et nyerő Bernardo Sousa a tizedik. A versenyen induló magyar páros, a Turán–Zsiros kettős nem ért célba.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program