Ogier két tizeddel nyert – Jordán Rali

A rali világbajnokság történetének legszorosabb befutójával, mindössze két tized másodperccel nyerte Sébastien Ogier a Jordán Ralit. A francia fél perc előnnyel kezdte a verseny második napját, ám a pályatakarítás miatt nagy hátrányban volt. Ezt használt ki Jari-Matti Latvala, aki az utolsó négyből három szakaszt nyert, az utolsó előtti gyorsaságin pedig fél másodperc előnnyel átvette a vezetést. Ogier azonban a mindent eldöntő Baptism gyorsasági beleadott apait, anyait és megfordította a sorrendet.

Ezzel Ogier a Portugál Rali után zsinórban második győzelmét aratta, ő az idén az első, aki duplázni tudott, sőt ő az első olyan versenyző, aki a futamot és egyben az utolsó, erőgyorsaságit is meg tudta nyerni, így a győzelemért járó 25 pont mellé bezsebelte a szakaszgyőzelemért járó három bónuszpontot is.

Jari-Matti Latvala minden erőfeszítése ellenére „csak” második lett. Az első helyért szintén versenyben lévő Sébastien Loeb szombaton az autó beállításával nem volt megelégedve, így pénteki fél perces hátrányát megtartva futott be harmadiknak. Nála is rosszabbul járt Petter Solberg, aki szintén az első helyért hajtott, ám kicsúszott és a verseny feladására kényszerült.

A pénteki pályatakarítással és kormányszervo problémával annyi időt veszítette Mikko Hirvonen, hogy szombaton magányosan autózva, két és fél perc hátránnyal a negyedik helyen ért célba.

Miután a pontversenyben hátrább szereplő pilóták végeztek az élen, a világbajnokság is igen szorossá vált. Loeb 74 ponttal átvette a vezetést, a 72 pontos Hirvonen előtt. A versenyt megnyerő Ogier (egy kiesése ellenére is) 69 pontot gyűjtve a harmadik, míg az egyelőre futamgyőzelem nélkül álló Latvala 66 egységgel a negyedik. A gyártók versenyében a Ford 100 ponttal vezet a 90 pontos Citroën előtt.

Csak egy defekt következtében veszítette el az ötödik helyezést Kimi Räikkönen, és csúszott vissza a hatodik helyre, így az ötödiket Matthew Wilson csípte meg. Federico Villagra lett a hetedik, Khalid Al-Qassimi a nyolcadik, Dennis Kuipers a kilencedik, míg a Szuper–2000-et nyerő Bernardo Sousa a tizedik. A versenyen induló magyar páros, a Turán–Zsiros kettős nem ért célba.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax