Ogier nyert, Loeb még nem világbajnok – Japán Rali 3. nap

Második vb-futam győzelmét szerezte Sébastien Ogier a Japán Ralin, az elsőt a Citroën gyári csapatának színeiben. Petter Solberg privát Citroën C4-esével lett a második, Jari-Matti Latvala pedig Ford Focus-szal a harmadik.

Miután Sébastien Loeb csak az ötödik helyen végzett, nem dőlt el a világbajnoki cím, sőt Ogier-n kívül még Latvalának is maradt matematikai esélye.

Izgalmas utolsó napra számíthattunk a Japán Ralin, hiszen a három éllovast mindössze 5,4 másodperc választotta el egymástól. A nagy csata azonban elmaradt. Mikko Hirvonen differenciálműve hibásodott meg, ami miatt végül a hatodik helyre esett vissza. Petter Solbergnek pedig az egyik lengéscsillapítója ment tönkre, ami miatt nem tudott meccselni Sébastien Ogier-vel.

A francia versenyző a mai második szakaszon vette át a vezetést és szerezte meg pályafutása második győzelmét, amellyel az elmúlt öt murvás futam mindegyikén megverte a Sébastien Loeböt, és stabilan tartja második helyét a világbajnokságon.

„Ez csodálatos, nagyon-nagyon boldog vagyok” – mondta Ogier. „A verseny előtt azt gondoltam, hogy nehéz rali lesz, nem kedvelem ezeket a kemény szakaszokat, és ez az első alkalom, hogy itt versenyeztem. De a rajttól fogva jó ritmust találtunk, és nyertünk.”

Petter Solbergnek igen jó lehetősége lett volna a 2005-ös Wales Rali után újra vb-futamot nyerni, de az első napon korai rajt miatt kapott tíz másodperces büntetése és a második napi futóműhibája után meg kellett elégednie a második helyezéssel.

Jari-Matti Latvalát szombaton hátráltatta egy féltengelytörés, de vasárnap az ötödikről a harmadik helyre tudott előrelépni.

Dani Sordo a Citroën Junior-csapat színeiben szerezte meg a negyedik helyet, míg Sébastien Loeb gyári Citroënével csak Hirvonen differenciálmű hibája után tudott felkapaszkodni az ötödik helyre. A világbajnokságot továbbra is toronymagasan vezető francia egész hétvégén nem találta a ritmust, és idei legrosszabb helyezését érte el. Hirvonen lett a hatodik.

Henning Solberg a Stobart–Forddal magányos versenyt vívott. Az első hattal nem tudott lépést tartani és három perc hátránnyal szerezte meg a hetedik helyet. A mögötte jövőktől azonban nem kellette tartania, hiszen a nyolcadik Federico Villagrára több mint hét percet vert.

Kimi Räikkönen félreértette itinerét, ami miatt leesett az útról és vasárnap a verseny feladására kényszerült.

A világbajnokságot Loeb 201 ponttal vezeti a 158 pontos Ogier és a 132 pontos Latvala előtt.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.