Ogier vezet – Mexikó Rali első nap

Sébastien Ogier 1,6 másodperc előnnyel vezeti a Mexikó Ralit az első nap után csapattársa, Sébastien Loeb előtt. A két gyári Citroën-versenyzőhöz képest több mint egy perc hátránnyal áll a harmadik helyen a legjobb fordos, Mikko Hirvonen.

Elsöprő Citroën-fölényt hozott a Mexikó Rali elsőnapi versenye, hiszen mind a tíz gyorsasági szakaszt DS3 WRC-vel nyerték. Csütörtökön, a prológon még Solberg volt a leggyorsabb, pénteken, az igazi gyorsaságikon azonban már Ogier és Loeb vitte a prímet, és felváltva nyerték a szakaszokat.

A Citroën versenyzői kedvező rajtpozíciójukat kihasználva tudtak elhúzni 1 perc 22 másodpercre Mikko Hirvonentől, aki pénteken a pályák takarítását végezte.

Egészen a hatodik gyorsaságiig három DS3 WRC állt az élen. Ekkor lazult le Petter Solberg autóján egy elektromos kábel, ami miatt hét percet veszített a gyorsaságin. A hibát etapon sikerült megjavítaniuk, de a késés miatt csak a 13. helyen állnak.

Jari-Matti Latvala egy defekttel veszített kb két percet, és közel három perc hátránnyal áll a negyedik helyen a gyári Forddal.

A verseny meglepetésembere eddig az egy év kihagyás után visszatérő Jevgenyij Novikov, aki Latvalától mindössze tíz pásodperccel lemaradva áll az ötödik helyen a Stobart–Forddal. Az orosz versenyzőt csapattársa, Henning Solberg követi a hatodik helyen, 12 másopderc hátránnyal. Míg Dennis Kuipers a Ferm-csapat színeiben a hetedik

Akár a negyedik helyen is állhatna a Svéd Rali sztárja, Mads Ostberg, aki azonban a harmadik szakaszon defektet kapott és mivel még tíz kilométer hátra volt a pályából, meg kellett állnia a kereket cserélni, amivel négy percet veszített és a 11. helyről várhatja a szombati folytatást.

Kiválóan autózott Matthew Wilson is, aki a negyedik helyről esett vissza a 15.-re, miután Fordja meghibásodott. De nem csak ő járt így a Fiestával. Ken Block a csütörtöki prológon nem tudott elrajtolni egy titokzatos elektromos hiba miatt, amiért eleve tíz perc büntetéssel kezdte a versenyt. Autója pénteken újfent meghibásodott és megállt a gyorsaságin, így a kihagyott szakaszokkal összegyűjtött büntetései miatt 23 perc hátránnyal a 17.

A Szuper–2000-es vb-t Nasser Al-Attiyah vezeti Ott Tanak és Martin Prokop előtt, az IRC-bajnok Juho Hänninen egy megforgást követően csak a negyedik.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.