Öt győzelmi esélyes – Svéd Rali második nap

Mikko Hirvonen a gyári Forddal vette át a vezetést a Svéd Ralin, amelynek a második napi céljába az első öt versenyző 15 másodperc különbséggel érkezett. Közülük vasárnap bárki kikerülhet győztesen.

Hirvonen mögött az első napon vezető Stobart–Fordos Mads Östberg 7,5 másodperc hátránnyal áll a második helyen, Petter Solberg a privát Citroënnel 9,9 másodperccel a harmadik, Jari-Matti Latvala a gyári Forddal 11,8 másodperccel a negyedik, míg Sébastien Ogier a gyári Citroënnel 14,8 másodperc hátránnyal az ötödik.

A verseny második napján is döntő fontosságú volt a rajtsorrend, de míg az első napon a friss hóban kellett nyomot vágnia a mezőnynek, addig ma a pályán végigmenő svéd bajnokság mezőnye okozott kis galibát azzal, hogy az alacsonyabb kategóriájú autók keskenyebb nyomot vágtak a pályán, mint amit a WRC-k használnak, így az első két helyen rajtoló Östberg és Hirvonen rendre hátrányba kerültek a nyomvágás miatt. Utóbbi ráadásul egy megforgással is veszített némi időt.

Sébastien Loeb az első napon szerzett hátrányát szombaton egy defekttel toldotta meg, és Hirvonentől 1 perc 45 másodperccel lemaradva, a hatodik helyen várja a vasárnapi folytatást.

Kimi Räikkönen a hetedik helyre lépett előre, PG Andersson pedig kormány szervo hiba miatt a nyolcadikra esett vissza.

A legjobb Szuper–2000-es autóval Patrik Sandell a kilencedik helyen áll, míg Matthew Wilson a tizedik.

Henning Solberg a szombati első gyorsaságin felborult és a verseny feladására kényszerült.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program