Quesnel újra figyelmeztette az IRC-t – De megint mire?

Újabb nyomatékot adott korábbi kijelentésének Olivier Quesnel, a Citroën Racing és a Peugeot Sport vezetője, mely szerint nem tesz jót az IRC-nek a Skoda gyári jelenléte.

„Ahogy korábban is mondtam, megértem, hogy a Skoda itt játsza a játékát és megértem az Eurosport válaszát is, hogy az IRC nyitott, de mi fog történni két év múlva, amikor a Skoda két három címet nyert? Az IRC üres lesz, mert senki sem akar a Skoda ellen versenyezni.”

„Talán jövőre én is elviszem a DS3-at és a piros seregemet, ami után a Skoda nem fog létezni, de akkor a Peugeot be fogja fejezni azt, amit csinál. Veszélyes dolog, ami most történik és ezért is mondtam az IRC-nek, hogy vigyázzanak.”

Mi van?

Mit fog befejezni a Peugeot? Hogy privát csapatoknak értékesíti a versenyautóit és privát versenyzők versenyeznek vele? Ezt hogy fogja befejezni? Bezárja a boltot és bezúzza a raktárában porosodó kocsikat? Vagy nem fejleszti őket tovább? Akkor tényleg bezárhatja a boltot.

Arról nem is beszélve, hogy a Peugeot brit és portugál importőre elégedett mindazzal, amit az IRC-n tapasztal, és jövőre is indítani fogja csapatait. Ezt hogyan akarja megakadályozni a Peugeot?

És mi lesz akkor, ha a Skoda kiszáll az IRC-ről, megint Peugeot márkakupa lesz belőle, mint 2007 és 2009 között volt? Mert az tényleg nem tenne jót az IRC-nek.

A vörös hadsereg meg jöhet, annál izgalmasabb lesz az IRC is, minél több gyártó versenyez rajta. De én azért nem vennék mérget arra, hogy a Skoda megsemmisülne tőle.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program