Solberg az élen, Loeb csak hatodik – Japán Rali első nap

előnnyel vezeti a versenyt Mikko Hirvonen valamint 21,3-del Sébastien Ogier előtt. Sébastien Loeb nagy meglepetésre csak hatodik.

Petter Solberg két szakaszgyőzelemmel kezdte a Japán Rali első igazi napját, és a negyedik gyorsaságin vette át a vezetést a prológ után élen álló Sébastien Ogier-től. Az első kör végére pedig tíz másodperc fölé növelte előnyét.

„Borzalmasak a pályák, de nagyon élvezem, hogy vezetünk” – mondta Solberg.

A pénteki három igazi rali pályán megtett második körben húzott bele Mikko Hirvonen, aki a negyedik helyről lépett előre a második és zárkózott fel Solberg mögé.

Sébastien Ogiernek a nyomvájús pályákkal gyűlt meg a baja, ami miatt előbb az első majd a második helyét is elveszítette, de egy erős szombati nappal akár még a győzelemért is versenyben lehet.

Hirvonenhez hasonlóan Jari-Matti Latvala is a második körben erősített bele és zárkózott fel Ogier mögé a negyedik helyre, 1,1 másodperc hátránnyal.

Az első négyestől egy kicsit leszakadva következik az ötödik helyen Dani Sordo, akit hajtásprobléma hátráltatott, de még ő is jócskán megelőzi Sébastien Loeböt, aki 54,5 másodperc hátránnyal áll a hatodik helyen.

„Talán a rajpozícióm okozta, nem tudom, de egyszerűen nem voltunk ma gyorsak” – magyarázta bizonyítványát a világbajnokság éllovasa.

Henning Solberg már több mint egy perc hátránnyal a hatodik, pedig még szakaszt is tudott nyerni, Matthew Wilson és Federico Villagra három perc felett kaptak a nyolcadik-kilencedik helyen.

Kimi Räikkönen pedig négy perc hátrányból, a tizedik helyről várhatja a szombati folytatást.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax