Szerdától mindenki tapadjon a képernyőre

Tizennégy óra élő közvetítést ígér az Eurosport a Monte-Carlo Raliról, ami már önmagában is nagyon jól hangzik, és ha már csak a tavalyi közvetítés színvonalát hozzák, már akkor is élvezetes lesz.

Az Eurosport közvetítései:

január 20. szerda

11:45–14:00 Eurosport 2

GY1 Burzet–Lachamp Raphael

GY2 St Pierrville–Antraigues

14:45–16:00 Eurosport 2

GY3 Burzet–Lachamp Raphael

16:00–17:00 Eurosport

GY4 St Pierrville–Antraigues

január 21. csütörtök

10:00–14:45 Eurosport 2

GY5 Labatie d’Andaure–St Perre sur Doux

GY6 St. Bonnet–St Bonnet

12:15–13:15 Eurosport 2

GY7 Lamastre–Gilhoc–Alboussiere

15:15–16:00 Eurosport 2

GY8 Labatie d’Andaure–St Perre sur Doux

16:00–17:00 Eurosport

GY8 Labatie d’Andaure–St Pierre Sur Doux

GY9 St. Bonnet–St Bonnet

19:30–20:00 felvételről Eurosport 2

23:45–00:15 ismétlés Eurosport

GY10 Lamastre–Gilhoc–Alboussière

január 22. péntek

19:00–20:45 Eurosport

GY12 Peira Cava–La Bollène-Vésubi

GY13 Lantosque–Lucéram

23:00–00:45 Eurosport

GY14 Peira Cava–La Bollène-Vésubi

GY15 Lantosque–Lucéram

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.