Tízen mentek neki Sordónak

Sébastien Loeb és a Citroën csapatvezetője, Olivier Quesnel is védelmébe vette Dani Sordót, aki a biztos harmadik helyről esett ki a Török Rali utolsó napján, és mire lement a mezőny, a többiek totálkárosra törték a C4 WRC-jét.

„Nem én voltam az első, aki ott kicsúszott” – mondta Sordo, a 21. Deniz gyorsaságin történtekről, amelyet az éjszaka lehullott eső teljesen járhatatlanná tett. „Igazi korcsolyapálya volt. Nekimentünk egy fának, ami eltörte a féltengelyünket. Közvetlenül utánam Sébastien Ogier is kicsúszott ugyanott, és nekiment a kocsinknak. Ő azonban velünk ellentétben tovább tudott menni.”

A lehetetlen körülményeket Loeb is megerősítette: „A vizes talaj számomra előny volt, mert utánunk nagyon csúszóssá vált az út. Sordo volt az egyik áldozata, aki 15 km/h-s sebességgel ment neki egy fának. Az a rész nagyon nehéz volt, annyira csúszott, hogy szinte senki sem tudott befordulni. Több autó is beléjük ment, pedig a rendezők integettek nekik. Teljesen olyanná vált a hely, mintha jég lett volna.”

Sordo előtt Petter Solberg és Mikko Hirvonen is kicsúszott ugyanazon a helyen ám, a spanyol után rajtolókat segítette, hogy mandinert vehettek a C4 WRC-n.

„Seb (Loeb) elmagyarázta nekem, hogy pontosan milyen is volt a hely” – mondta Olivier Quesnel, a Citroën csapatvezetője. „Egy lejtő végén volt egy kanyar, ami olyan volt, mintha jég lett volna. Mindenki kicsúszott, de Dani kivételével mindenki tovább tudott menni. Az összes autó nekik ment, úgyhogy a C4 teljesen összetört. Legalább tíz autó ütötte meg őket, teljesen hülye dolog volt.”

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax