Tóth-Gili Tamás

Tóth-Gili Tamás nem indult a Veszprém Rallyn, pedig Hangodi Beni is igent mondott

A Veszprém Rally lett volna Tóth-Gili Tamás első murvás versenye, ráadásul a Peugeot Kupa korábbi bajnoka, Hangodi Bendegúz ugrott volna be mellé navigálni. A héten azonban vízilabda edzői elfoglaltsága miatt le kellett mondania a versenyt. 

Gili már korábban is szakmai tanácsadó volt a PSN U15–17-es serdülő vízilabda csapatban, pár hete pedig kinevezték edzőnek. Mivel vasárnap indulnak edzőtáborba, ezért nem tud résztvenni a Veszprém Rallyn. 

„Az egyik szemem sír, a másik nevet – mondta Tóth-Gili Tamás. – Egyrészről óriási megtiszteltetés és hatalmas kihívás, hogy ilyen fiatalon edzővé neveztek ki. Nagyon szeretek a srácokkal dolgozni. Vasárnap indulunk edzőtáborba, ezért bármennyire is szerettem volna rajhoz állni a Veszprém Rallyn, ma (hétfő) délután le kellett mondanom a versenyt. 

Ez lett volna pályafutásom első murvás megmérettetése, amire nagyon készültem, múlt héten teszteltünk is. Sajnos állandó navigátorom, Molnár Mózes kisebb egészségügyi problémával küzd, ezért pár versenyt ki kell hagynia. 

Fotó: Tóth-Gili Tamás

Egy igazán illusztris beugró navigátorom lett volna Hangodi Bendegúz személyében, akinél kevesen tudnak többet a Peugeot 208 Rally4-esről. 

Beni nagyon jó barátom, és volt olyan őrült, hogy önként ajánlkozott, hogy segít, amit nagyon nagyra értékelek tőle. Viszont amikor felhívtam, hogy mégsem tudunk indulni, Pécsig hallatszott, mekkora kő esett le a szívéről – nevet Gili.

Elnézést kérek a szurkolóktól, hogy nem lehetek ott Veszprémben, és a Peugeot Kupa minden részvevőjének jó versenyt kívánok. Pótolni fogjuk ezt a futamot, de hogy hol és mikor, azt még nem tudom megmondani.“ 

Tóth-Gili Tamás
Fotó: Tóth-Gili Tamás, PTE PEAC

Gili azonban nem csak edzőként, vízilabda játékosként is sikeres, hiszen az Európai Egyetemek Bajnokságában a PTE–PEAC színeiben kijutott a nyolcas döntőbe, ahol az igen előkelő második helyet szerezték meg. 

„Óriási eredmény volt ez a csapatunktól, nagyon büszke vagyok. Remélem, hogy hamarosan a rallyban is bizonyíthatok.“

Tóth-Gili Tamás együttműködő partnerei: 

Gil-Trade Kft., Alu-Redőny Kft., a német Roma árnyékoló család importőre

Fotó: Csomós Mixi

Csomós Mixi a Diósgyőr Rallyn melegít a Rally Hungaryre

Hetek óta a Rally Hungary lázában ég a HM Academy párosa, Csomós Mixi és Bán Viktor. A félkészülésük fontos állomása lesz a hétvégi Diósgyőr Rally, ahol pár nappal a magyar Európa-bajnoki futam előtt éles körülmények között tudnak melegíteni a Skoda Fabia Rally2 evóval.

„Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a Barum Rally célja óta csak a Rally Hungary lebeg a szemem előtt – mondta Csomós Mixi. – Nagyon szeretnénk a magyar Eb-futamon jó eredménnyel meghálálni a szurkolók, a támogatóink és a csapatunk kitartását. Hetek óta ezzel a versennyel kelek és fekszem. 

A felkészülésünk egyik legfontosabb része lesz a Diósgyőr Rally. Óriási lehetőség, hogy egy héttel a Rally Hungary előtt közel nyolcvan gyorsasági kilométert tehetünk meg a Fabiával. Egy ilyen Rally2-es versenyautó egészen másképp viselkedik, mint egy utcai autó, ezért fontos, hogy minél többet menjél és minél jobban együtt tudj élni vele. Óriási a különbség, ha úgy állsz rajthoz egy versenyen, hogy egy héttel előtte élesben mentél vagy kihagytál akár csak két-három hetet. 

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

De nem csak a felkészülésünk miatt lesz fontos a Diósgyőr Rally. Nagyon jó dolognak tartom, hogy egy ilyen nagymúltú, több sportágat tömörítő csapat, mint a DVTK, nyitott az autósport felé. Remélem, több DVTK szurkolót tudunk megnyerni a rallynak és a rally szurkolók is jobban megismerhetnek más sportágakat. 

Köszönjük a lehetőséget, bízom benn, hogy a részvételünkkel is tudjuk emelni a Diósgyőr Rally rangját.“

Bán Viktor is természetesen a Rally Hungaryre készül, de a következő napokban Mixi belsőkamerás felvételeit fogja tanulmányozni, hogy állandó navigátora, Nagy Attila hangja alapján elkészítse a Diósgyőr Rally itinerét. 

Fotó: Csomós Mixi // Bán Viktor, Csomós Mixi

„Évtizedekig break táncoltam, most pedig edzőként dolgozom. A legfontosabb, amit ezzel kapcsolatban megtanultam, hogy a jó eredményhez nagyon sok gyakorlás kell – mondja Bán Viktor. – A Diósgyőr Rally pedig a legjobb lehetőség a számunkra, hogy a Rally Hungary előtt élesben tudjunk gyakorolni. 

Tetszik, hogy a DVTK pálya a központja a versenynek, itt lesz a versenyiroda, a gépátvétel, a szervizpark. Remélem, hogy sokéves hagyomány első állomása lesz a hétvégi verseny. 

Mixi és Ati már mentek ezeken a pályákon, ezért a belsőkamerás felvételükből, Ati hangja alapján készítek egy alap itinert, amit Mixivel a pályabejáráson fogunk leellenőrizni. A cél, hogy jó hangulatban, lazán tudjuk versenyezni, ha ez meglesz, az eredmény is jönni fog.“

Fotó: Csomós Mixi // Győr Rally 2023

A Diósgyőr Rallyt szeptember 30-án rendezik, ahol Csomós Mixi és Bán Viktor mellett láthatják a szurkolók Hangodi Bendegúzt és Nagy Attilát is egy Peugeot 208 Rally4-essel. Mixi állandó navigátorát, Nagy Attilát a Rally Hungaryre adta kölcsön a csapat a szintén HM Academy versenyző Hangodinak, és ők is élnek a felkészülési verseny lehetőségével. 

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém