Tóth-Gili Tamás sérülés miatt nem indul a Győr Rallyn

Pár nappal a Győr Rally előtt, edzésen újult ki Tóth-Gili Tamás sérve, amelynek kezelése leginkább pihenéssel történik, így kénytelen a hétvégi versenyt kihagyni.  

„Egy hónapja teszteltünk a Veszprém Rallyra, de a verseny hetében kiderült, hogy az U15–17-es serdülő csapattal, amelynek az edzője vagyok, edzőtáborba utazunk, ezért ki kellett hagynom azt a versenyt – mesélte Tóth-Gili Tamás. – Akkor úgy gondoltam, nem baj, a Győr Rallyn ott leszek. 

Szeptemberre egy kicsit sűrűbb lett a programom, mint terveztem, hiszen a PTE-PEAC-cal nyáron feljutottunk a vízilabda OB1B-be, ami hatalmas rang a csapatnak, de egyben nagyobb felkészültséget is igényel. 

Most napi két edzésem van, két edzést pedig edzőként tartok az U15–17-es serdülő csapatnak. A maradék időmben pedig megpróbálok az egyetemre is koncentrálni. 

Fotó: Tóth-Gili Tamás

Mivel a vízilabda-bajnokság csak szeptember közepén indul, úgy gondoltam, hogy a Győr Rally még pont belefér előtte. Sajnos nem tudtam annyit készülni a versenyre, mint amennyit ez a sportág megkövetelne, de régi navigátorommal, Aczél Andrissal úgy voltunk vele, hogy autózunk egy jót, gyarapítom a versenykilométereket, gyűjtöm a tapasztalatokat és jól érezzük magunkat a hétvégén. 

Már a verseny előzetese is készen volt, csak ki kellett volna küldeni, amikor  hétfőn kiújult a sérvem. 

Ilyenkor jön a gyógytorna, masszázs, krémek, pihenés… Se ülni, sem feküdni nem jó, leginkább félig háton fekve, a lábaimat felemelve kellene lennem, nagyjából úgy, mint ahogyan a Forma–1-es autóban ülnek a versenyzők. 

Tóth-Gili Tamás
Fotó: Pál István Bence // Tóth-Gili Tamás–Molnár Mózes

Remélem, hogy hamar felépülök, de ennek érdekében a Győr Rallyt sajnos ki kell hagynom, és nagyon úgy néz ki, hogy idén már nem is tudok több rallyn indulni. 

Sajnálom, mert szerettem volna egy jó versennyel búcsúzni az idei évtől és a Peugeot kupás ellenfelektől. Mindenkinek nagyon jó versenyt kívánok, itthonról fogok szurkolni. Remélem, jövőre újra találkozhatunk a rallypályákon is.“

Tóth-Gili Tamás együttműködő partnerei: 

Gil-Trade Kft., Alu-Redőny Kft., a német Roma árnyékoló család importőre

Fotó: Csomós Mixi

Csomós Mixi a Diósgyőr Rallyn melegít a Rally Hungaryre

Hetek óta a Rally Hungary lázában ég a HM Academy párosa, Csomós Mixi és Bán Viktor. A félkészülésük fontos állomása lesz a hétvégi Diósgyőr Rally, ahol pár nappal a magyar Európa-bajnoki futam előtt éles körülmények között tudnak melegíteni a Skoda Fabia Rally2 evóval.

„Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a Barum Rally célja óta csak a Rally Hungary lebeg a szemem előtt – mondta Csomós Mixi. – Nagyon szeretnénk a magyar Eb-futamon jó eredménnyel meghálálni a szurkolók, a támogatóink és a csapatunk kitartását. Hetek óta ezzel a versennyel kelek és fekszem. 

A felkészülésünk egyik legfontosabb része lesz a Diósgyőr Rally. Óriási lehetőség, hogy egy héttel a Rally Hungary előtt közel nyolcvan gyorsasági kilométert tehetünk meg a Fabiával. Egy ilyen Rally2-es versenyautó egészen másképp viselkedik, mint egy utcai autó, ezért fontos, hogy minél többet menjél és minél jobban együtt tudj élni vele. Óriási a különbség, ha úgy állsz rajthoz egy versenyen, hogy egy héttel előtte élesben mentél vagy kihagytál akár csak két-három hetet. 

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

De nem csak a felkészülésünk miatt lesz fontos a Diósgyőr Rally. Nagyon jó dolognak tartom, hogy egy ilyen nagymúltú, több sportágat tömörítő csapat, mint a DVTK, nyitott az autósport felé. Remélem, több DVTK szurkolót tudunk megnyerni a rallynak és a rally szurkolók is jobban megismerhetnek más sportágakat. 

Köszönjük a lehetőséget, bízom benn, hogy a részvételünkkel is tudjuk emelni a Diósgyőr Rally rangját.“

Bán Viktor is természetesen a Rally Hungaryre készül, de a következő napokban Mixi belsőkamerás felvételeit fogja tanulmányozni, hogy állandó navigátora, Nagy Attila hangja alapján elkészítse a Diósgyőr Rally itinerét. 

Fotó: Csomós Mixi // Bán Viktor, Csomós Mixi

„Évtizedekig break táncoltam, most pedig edzőként dolgozom. A legfontosabb, amit ezzel kapcsolatban megtanultam, hogy a jó eredményhez nagyon sok gyakorlás kell – mondja Bán Viktor. – A Diósgyőr Rally pedig a legjobb lehetőség a számunkra, hogy a Rally Hungary előtt élesben tudjunk gyakorolni. 

Tetszik, hogy a DVTK pálya a központja a versenynek, itt lesz a versenyiroda, a gépátvétel, a szervizpark. Remélem, hogy sokéves hagyomány első állomása lesz a hétvégi verseny. 

Mixi és Ati már mentek ezeken a pályákon, ezért a belsőkamerás felvételükből, Ati hangja alapján készítek egy alap itinert, amit Mixivel a pályabejáráson fogunk leellenőrizni. A cél, hogy jó hangulatban, lazán tudjuk versenyezni, ha ez meglesz, az eredmény is jönni fog.“

Fotó: Csomós Mixi // Győr Rally 2023

A Diósgyőr Rallyt szeptember 30-án rendezik, ahol Csomós Mixi és Bán Viktor mellett láthatják a szurkolók Hangodi Bendegúzt és Nagy Attilát is egy Peugeot 208 Rally4-essel. Mixi állandó navigátorát, Nagy Attilát a Rally Hungaryre adta kölcsön a csapat a szintén HM Academy versenyző Hangodinak, és ők is élnek a felkészülési verseny lehetőségével. 

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém