Tóth-Gili Tamás: Vízilabda bajnoki cím után jöhet a Mecsek Rally

Sűrű napjai voltak Tóth-Gili Tamásnak, aki június 10-én a PTE-PEAC Mighty Bulls színeiben a vízilabda OB II. döntőjében szerzett négy gólt és segítette hozzá csapatát a bajnoki címhez. Másnap a Bakonya Rallyn felkészülési versenyen vett részt, jövő héten, június 23–24-e között pedig Molnár Mózes navigálásával következhet a HUMDA Országos Rally Bajnokság harmadik futama, a Mecsek Rally, ahol a Peugeot Kupában szeretnének bizonyítani. 

„Szeretem a kihívásokat – mosolygott Tóth-Gili Tamás. – Másfél év kihagyás után idén januárban térhettem vissza a vízilabdába, a PTE-PEAC Mighty Bulls színeiben, akikkel nagyon komoly munkával bejutottunk az OB II. döntőjébe. A tét nagy volt, hiszen a győztes megkapja a lehetőséget, hogy az OB I B-ben játszhasson. 

Igen kemény meccsen, 16:9-re nyertük meg a döntőt. Minden egyes gólért meg kellett izzadni, minden egyes védekezésbe száz százalékosan bele kellett tennünk magunkat, de meglett a bajnoki cím. Nagyon örülök neki, hogy én is hozzásegíthettem a csapatot ehhez a sikerhez.“

Fotó: Tóth-Gili Tamás

Gilinek azonban nem sok ideje volt ünnepelni, hiszen másnap a Bakonya Rallyn állt rajthoz, amely kiváló felkészülési lehetőséget jelentett a Mecsek Rally előtt. 

„Nem mondom, hogy a legkipihentebb voltam. Egész héten keményen edzettünk a döntőre. Szinte végig vízben voltam, ráadásul egy ütést is kaptam, amitől felrepedt a szám. 

Ez meglátszott a Bakonya Rallyn az időeredményünkön is. Rengeteget hagytam bent, de nem is az volt a cél, hogy nyerjünk, hanem hogy a Mecsek Rallyra felkészüljünk. Nagyon jó volt, hogy két héttel a verseny előtt vezethettem a Peugeot 208 Rally4-est. 

Kicsit a pályákat is szokhattam. A Hetvehely–Golgota közti gyorsasági végén lévő jobb 4-ből bal 4-be kanyarok például nagyon könnyűnek tűnnek, de komoly feladat tényleg gyorsan végigmenni rajtuk. 

Tóth-Gili
Fotó: Tóth-Gili Tamás

Úgy érzem, felkészültünk a Mecsek Rallyra. Tavaly háromszor is versenyeztem ebben a térségben, úgyhogy a pályák ismerősek. A Salgón és a Bakonyán szerzett tapasztalatainkat itt hasznosíthatjuk. 

Molnár Mózessel változatlanul az a célunk, hogy felkapaszkodjunk a Peugeot Kupa élmezőnyébe, de ez még nem most fog megvalósulni. Azt viszont megígérhetem, hogy nagyon élvezni fogjuk a Mecsek Rallyt. Annál is inkább, mert ebben az autóban minden méter hatalmas élmény.“

Tóth-Gili Tamás és Molnár Mózes együttműködő partnerei: 

Gil-Trade Kft., Alu-Redőny Kft., a német Roma árnyékoló család importőre

Csomós Mixi

Csomós Mixi: Újra kölcsönadjuk Atit

A Győr Rally után a Rally Hungaryn is rajthoz áll Csomós Mixi elválaszthatatlan társa, Nagy Attila. A rutinos navigátor ezúttal a szintén Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyző Hangodi Bendegúzt segíti ki a szezonzáró rally Európa-bajnoki futamon a Peugeot 208 Rally4-ben. 

„Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn navigált utoljára Csomós Mixinek, de azóta is elengedhetetlen része a csapatunknak – mondta Szabó Krisztián csapatvezető. – Minden versenyen ott van velünk, változatlanul ő készíti a ‘team plant’, hogy kinek, mikor mi a feladata, és verseny közben is sokat segít (Csomós) Mixinek és (Bán) Vityának. 

A Rally Hungary lesz Csomós Mixi pályafutásának legfontosabb versenye, ezért Ati segítségére is számítottunk. Azonban a HUMDA-tól megkerestek minket, hogy a HM Academy társunkat, Hangodi Bendegúzt ki tudjuk-e segíteni Atival, mint kölcsönnavigátorral. 

Mivel mi is sok segítséget kaptunk a HM Academytől, és a programnak az is része, hogy a benne szereplők segítsék egymást, Mixivel és Atival közösen úgy döntöttünk, hogy a Győr Rally után újra kölcsön adjuk Atit. 

Szerintem neki is jó lehetőség lesz, hogy autóba üljön, akár tanuljon és nagyon bízom benne, hogy egy tehetséges fiatal versenyző, Hangodi Bendegúz pályafutását is segíteni tudjuk.“

Fotó: Csomós Mixi // Nagy Attila

Nagy Attila ugyan nem így tervezte október első hétvégéjét, de örül a kihívásnak, amit a rá jellemző komolysággal kezel. 

„Tényleg nem terveztem, hogy a Rally Hungaryn versenyautóba ülök, de örülök a lehetőségnek – mondta Nagy Attila. – Tudom, hogy Mixinek nagyon fontos ez a verseny, hiszen hazai pálya és Vityával nagyon jó lendületben vannak, ezért az eredeti terv az volt, hogy amiben csak tudom, segítem őket.

Ugyanakkor nagyon nagy megtiszteltetés a HUMDA felkérése, hogy Hangodi Bendegúznak navigáljak. Őt nagyon céltudatos, a korához képest rendkívül komoly embernek ugyanakkor nagyon jó fej srácnak is tartom. 

A Peugeot Kupában tavaly kimagasló eredményt ért el. Idén kezdte az Eb-programot, ami nem könnyű feladat. Mi Mixivel tudnánk erről mesélni. Beni most abban a stádiumban van, mint mi egy évvel ezelőtt, úgyhogy remélem a tapasztalatommal tudok lendíteni rajta egyet. Szerintem a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy élvezzük a versenyt. Ha ez megvan, akkor az eredmény is meglesz. 

Természetesen a rajtig szeretném segíteni Mixiék felkészülését is, a team plant most is én készítem. Kicsit furcsa lesz egyszerre két csapatnak is, de ez egy olyan feladat, amivel szívesen megbirkózom. 

Még egy belső információt hadd osszak meg a szurkolókkal. Amikor végleg eldöntöttük, hogy belevágunk, akkor a menedzserünk, Szabó Krisztián megkért, hogy hadd hívja fel ő Benit. Ugyanis mindig ráhárul, hogy ha valakivel rossz hírt kell közölni, most hadd közöljön egyszer egy jót is. 

Remélem, hogy sokan jönnek ki a versenyre és szurkolnak Mixiéknek meg egy kicsit nekünk is.“

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém