Tóth-Gili Tamás: Vízilabda bajnoki cím után jöhet a Mecsek Rally

Sűrű napjai voltak Tóth-Gili Tamásnak, aki június 10-én a PTE-PEAC Mighty Bulls színeiben a vízilabda OB II. döntőjében szerzett négy gólt és segítette hozzá csapatát a bajnoki címhez. Másnap a Bakonya Rallyn felkészülési versenyen vett részt, jövő héten, június 23–24-e között pedig Molnár Mózes navigálásával következhet a HUMDA Országos Rally Bajnokság harmadik futama, a Mecsek Rally, ahol a Peugeot Kupában szeretnének bizonyítani. 

„Szeretem a kihívásokat – mosolygott Tóth-Gili Tamás. – Másfél év kihagyás után idén januárban térhettem vissza a vízilabdába, a PTE-PEAC Mighty Bulls színeiben, akikkel nagyon komoly munkával bejutottunk az OB II. döntőjébe. A tét nagy volt, hiszen a győztes megkapja a lehetőséget, hogy az OB I B-ben játszhasson. 

Igen kemény meccsen, 16:9-re nyertük meg a döntőt. Minden egyes gólért meg kellett izzadni, minden egyes védekezésbe száz százalékosan bele kellett tennünk magunkat, de meglett a bajnoki cím. Nagyon örülök neki, hogy én is hozzásegíthettem a csapatot ehhez a sikerhez.“

Fotó: Tóth-Gili Tamás

Gilinek azonban nem sok ideje volt ünnepelni, hiszen másnap a Bakonya Rallyn állt rajthoz, amely kiváló felkészülési lehetőséget jelentett a Mecsek Rally előtt. 

„Nem mondom, hogy a legkipihentebb voltam. Egész héten keményen edzettünk a döntőre. Szinte végig vízben voltam, ráadásul egy ütést is kaptam, amitől felrepedt a szám. 

Ez meglátszott a Bakonya Rallyn az időeredményünkön is. Rengeteget hagytam bent, de nem is az volt a cél, hogy nyerjünk, hanem hogy a Mecsek Rallyra felkészüljünk. Nagyon jó volt, hogy két héttel a verseny előtt vezethettem a Peugeot 208 Rally4-est. 

Kicsit a pályákat is szokhattam. A Hetvehely–Golgota közti gyorsasági végén lévő jobb 4-ből bal 4-be kanyarok például nagyon könnyűnek tűnnek, de komoly feladat tényleg gyorsan végigmenni rajtuk. 

Tóth-Gili
Fotó: Tóth-Gili Tamás

Úgy érzem, felkészültünk a Mecsek Rallyra. Tavaly háromszor is versenyeztem ebben a térségben, úgyhogy a pályák ismerősek. A Salgón és a Bakonyán szerzett tapasztalatainkat itt hasznosíthatjuk. 

Molnár Mózessel változatlanul az a célunk, hogy felkapaszkodjunk a Peugeot Kupa élmezőnyébe, de ez még nem most fog megvalósulni. Azt viszont megígérhetem, hogy nagyon élvezni fogjuk a Mecsek Rallyt. Annál is inkább, mert ebben az autóban minden méter hatalmas élmény.“

Tóth-Gili Tamás és Molnár Mózes együttműködő partnerei: 

Gil-Trade Kft., Alu-Redőny Kft., a német Roma árnyékoló család importőre

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.