Turán három vb-futamon

Három rali világbajnoki futam áll rajthoz az idén Turán Frigyes és Zsiros Gábor a francia Bozian Racing Peugeot 307 WRC-jével.

A páros május 28-30-a között a Portugál Ralin kezd, majd július 9-11-e között a Bolgár Rali és október 1-3-a között a Francia Rali következik.

„Tavaly a Bozian-csapat vetette fel, hogy menjünk velük vb-futamon” – mondta Turán. Nagyon izgalmas ajánlat volt, és nagyon sokat dolgoztunk rajta, hogy összejöjjön. A magyar bajnokságban azért is indulunk N-es Mitsubishivel és nem Szuper–2000-es autóval, hogy a vb-program is összejöjjön. Most ugyanolyan izgatott vagyok, mint két éve, amikor először mehettem ezzel az autóval.”

Turán 2008-ban és 2009-ben is a Bozian Racing autójával versenyzett a magyar bajnokságban, így sem az autó, sem a csapat nem lesz számára ismeretlen. Emellett a Bozian vb-s tapasztalata is sokat segít, mind a logisztikában, mind pedig az autó beállításában.

„Logisztikai és beállítási kérdésben is teljes egészében a Bozianra hagyatkozunk. A vb-n speciális gumikat használnak. Minden versenyző egységesen ugyanazt kapja. Mi a verseny hetében, hétfőn tesztelhetünk ötven kilométert, akkor próbálhatjuk ki a Pirelli gumikat és az autó beállítását is.”

Turán nagyon óvatos volt az esélyek latolgatásakor, a 18 WRC közül ő az első 15-be várja magát. „Nem szabad olyan céllal mennünk a versenyre, hogy nyerni akarunk, mert egyrészről, akik ott versenyeznek, nagyon gyorsak, másrészről nem is normálisak. Hetven indulója van a versenynek, 35 országból, és én nagyon büszke vagyok rá, hogy mi képviselhetjük Magyarországot. Szeretnénk tisztességesen felkészülni, és célba érni. Ha az első 15-ben benne leszünk, akkor már elégedett leszek.”

A páros munkáját segíteni fogja Tóth Imre is, aki mint csapatvezető lesz a helyszínen, és ellentétben Turánnal valamint Zsirossal, neki már van vb-s tapasztalat.

„Egy vb-futamra kijutni is nagyon komoly feladat és komoly felkészülést igényel” – mondta Tóth Imre. „Elég, ha csak arra gondolsz, hogy a két nap alatt kell a tréningen annyit menni, mint utána három nap a versenyen, vagy, hogy egy garnitúra gumival hatvan kilométert kell menni, szemben az itthoni harminccal. Szerintem az első tízben benne lehetnek Friciék.”

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax